Gaza atacă înapoi. Este un alt 11 septembrie sau Pearl Harbor, dar cine i-a făcut de fapt ce cui? „A fost mai probabil o operațiune cu steag fals”

„În calitate de fost ofițer de informații la sol, sunt oarecum convins că aceasta a fost probabil mai degrabă o operațiune fals flag decât un caz de eșec instituțional din partea israelienilor”.

 25

 11 22

 60

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site-ul web de sub numele autorului.

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate),  faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram  și  Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

*** 

Este uimitor cum mass-media controlată de gândire din America este capabilă să vină cu o narațiune potrivită aproape imediat ori de câte ori are loc un incident internațional care ar putea fi supus mai multor interpretări.

Din 1948, Israelul a expulzat sute de mii de palestinieni din casele lor,

a ocupat aproape toată Palestina istorică, și-a împuternicit armata să omoare mii de localnici și

a stabilit mai recent un regim de apartheid care chiar neagă că arabii palestinieni sunt oameni în același sens în care sunt evreii.

Ministrul guvernului aliat de Netanyahu, Ayelet Shaked, a cerut în mod memorabil ca Israelul să nu extermine toți copiii palestinieni , pe care i-a descris drept „șerpi mici”, ci și să le omoare mamele care i-au născut.

Dar când arabii ripostează împotriva urii care îi confruntă cu resursele lor limitate, Israelul este descris drept victimă, iar palestinienii sunt dezumanizați și înfățișați ca „teroriști”.

Mass-media din SUA și Europa s-au grăbit să eticheteze ofensiva Hamas care a încălcat formidabila apărare a graniței israeliene drept „11 septembrie al Israelului” sau chiar „Portul Pearl al Israelului” pentru a stabili contextul în care israelienii au fost în primirea unui „neprovocat”. ” atacul unui dușman crud și fără inimă.

Israelul a răspuns atacului printr-un bombardament puternic asupra Gazei, care a distrus infrastructura, inclusiv spitale și școli, întrerupând în același timp aprovizionarea cu alimente, apă și electricitate .

cerut locuitorilor din nordul Gazei, toți cei 1,1 milioane, să evacueze pentru a face loc unei posibile ofensive terestre, dar nu există unde să meargă, deoarece toate granițele sunt închise, iar Națiunile Unite numesc o cerere cu „devastatoare” . consecințe umanitare.” Jurnalistul Peter Beinart a comentat : „Aceasta este o crimă monstruoasă. Se întâmplă la vedere, cu sprijinul SUA.”

Și guvernul Statelor Unite este într-adevăr de obicei pe aceeași pagină cu Israelul. Președintele Joe Biden , citând povești inventate despre copii evrei morți, vorbește despre modul în care Israelul are „datoria” de a se apăra, în timp ce palestinienii nu au cumva dreptul să se protejeze deloc, cu atât mai puțin să se ridice împotriva persecutorilor lor într-o luptă pentru libertate.

Și Washingtonul a ales, fără ezitare, să se implice direct în conflict, complet de partea statului evreu, afirmând în mod repetat că „Israelul are dreptul să se apere” și spunând israelienilor că „vă avem spatele”, trimițând totodată doi. grupuri de portavion la locul luptei, precum și cel de-al 101- lea  Airborne către Iordania și creșterea gradului de pregătire a marinarilor staționați în Kuweit.

Casa Albă ar fi putut lua măsuri mai agresive pentru a încuraja încetarea focului și discuții, dar a ales, în schimb, să emită apeluri practic fără dinți pentru a lăsa civilii prinși să scape , susținând în același timp un răspuns militar israelian devastator.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken se întâlnește cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la Tel Aviv, 12 octombrie 2023. – Secretarul Antony Blinken la X

Israelul îl găzduiește, de asemenea , pe ministrul Apărării fără valoare și în moarte cerebrală, Lloyd Austin , care va oferi sfaturi în conformitate cu comentariul său perspicace că Hamas este „rău” și „mai rău decât ISIS”. Secretarul de stat Antony Blinken se află deja la Ierusalim, anunțând că SUA sunt acolo pentru a sprijini guvernul de unitate al prim-ministrului Benjamin Netanyahu „atâta timp cât America există”, după ce a spus mai întâi: „Sunt în fața dumneavoastră nu numai ca secretar de stat al Statelor Unite, ci și de asemenea ca evreu”.

Asocierea explicită a religiei sale personale a lui Blinken cu rolul său oficial de reprezentant al guvernului SUA arată clar că un element cheie în motivul pentru care se află acolo este faptul că este „evreu”. Poate că ar trebui să se abțină de la elaborarea politicilor care implică Israelul ca fiind „evreu” nu ar părea a fi un interes național al Statelor Unite și este probabil să producă răspunsuri iraționale la situațiile în curs de dezvoltare.

Dacă toate acestea seamănă foarte mult cu Ucraina, ar trebui, cu excepția faptului că în Ucraina SUA și NATO luptă împotriva Rusiei, care este demonizată pentru că ocupă ceea ce este pretins teritoriu ucrainean, în timp ce în Palestina îl sprijină pe ocupatorul actualului teritoriu palestinian, Israel.

Lucru amuzant, iar cuvântul „ipocrizie” vine imediat în minte. După cum se dovedește, totuși, sunt oarecum pe aceeași pagină cu cea mai mare parte din mass-media, fiind de acord că incursiunea Hamas este ceva de genul 9/11, deși sunt sigur că opinia mea nu ar fi considerată acceptabilă pentru CNN Jake Tappers de această lume .

Gândirea mea este că Israelul știa dinainte despre 9/11 în Statele Unite datorită rețelei sale extinse de spionaj și a ales să nu împărtășească informațiile pentru că era în avantajul lor să nu facă acest lucru.

Într-adevăr, un Netanyahu mulțumit chiar a declarat câțiva ani mai târziu că „11 septembrie a fost un lucru bun pentru că a făcut ca Statele Unite să ni se alăture în lupta noastră”.

Faptul că atacurile au ucis 3.000 de americani nu a deranjat guvernul israelian, deoarece Israelul are o istorie lungă de a ucide americani atunci când poate beneficia de acest lucru, începând cu atacul asupra USS Liberty din 1967, care a ucis 34 de marinari.

La fel și în acest caz din Gaza, Netanyahu poate să fi decis să încurajeze o dezvoltare neașteptată, făcându-l ca 9/11, care i-ar permite să escaladeze și să „tundă iarba”, așa cum au spus israelienii, în restul Palestinei arabe.

Și țineți minte că incidentul real care a declanșat revolta a fost o furie care a implicat cel puțin 800 de coloniști israelieni în și în jurul moscheei al-Aqsa, al treilea loc cel mai sfânt al islamului, bătând pelerinii și distrugând magazinele palestiniene, toate fără nicio intervenție din partea forțele de securitate israeliene din apropiere. Revolta a fost clar permisă și chiar încurajată de guvern.

Bazându-mă pe experiența mea de fost ofițer de informații la sol, sunt oarecum convins că aceasta a fost probabil mai degrabă o operațiune de tip fals flag decât un caz de eșec instituțional din partea israelienilor.

Israelul avea un zid electronic și fizic extins, susținut de soldați și armament, care înconjura complet Gaza pe partea terestră, atât de eficient încât se pretindea că nici măcar un șoarece nu putea intra.

Partea mediteraneană a Gazei a fost, de asemenea, strâns controlată de marina israeliană, iar bărcile către și dinspre Gaza au fost complet blocate.

Egiptul controla strâns partea de sud a Gazei, la granița cu Sinai. Așadar, Gaza a fost sub supraveghere și control complet 24/7 în orice moment. Informațiile militare israeliene aveau, de asemenea, cu siguranță o rețea de informatori recrutați în interiorul Gazei, care ar raporta despre orice antrenament sau mișcare, destul de ușor de făcut atunci când poți aborda oamenii care mor de foame și le poți face o ofertă pe care nu o pot refuza doar pentru că oferă informații despre ceea ce văd. si auzi.

Și apoi a existat un avertisment din partea guvernului egiptean către Israel cu zece zile înainte de atacul Hamas, ministrul egiptean al informațiilor, generalul Abbas Kamel, l-a sunat personal pe Netanyahu și a împărtășit informații sugerând că este probabil că gazaenii vor face „ceva neobișnuit, o operațiune teribilă”. Alte relatări media dezvăluie modul în care Hamas și-a antrenat și și-a exersat public manevrele. Au existat și evaluări făcute de serviciile de informații americane, care au fost împărtășite cu Israelul, sugerând că ceva se întâmplă. Deci, având în vedere toate dovezile, probabil că nu a existat un eșec al serviciilor de informații în a anticipa și a contracara atacul Hamas, ci mai degrabă o decizie politică luată de guvernul israelian care știa ce ar putea urma și a ales să-l lase să procedeze pentru a oferi un casus belli pe care să-l distrugă . Gaza, jurând că „Fiecare membru al Hamas este un om mort”, apoi continuă de acolo. Și „de acolo” ar putea include Liban, Siria și Iran, eventual cu asistența Statelor Unite pentru a face munca grea. Iranul, în special, este deja acuzat de suspecții obișnuiți ca parte implicată în atacul Hamas, până acum fără nicio dovadă, ceea ce este tipic pentru modul în care evoluează aceste povești.

Imagine: Ministrul Securității Naționale din Israel, Itamar Ben Gvir, vizitează Al-Aqsa, 3 ianuarie (Social Media)

Iar Israelul s-a mutat mult la dreapta din punct de vedere politic, într-o asemenea măsură, încât ar putea aprecia o mică curățare etnică pentru a-și demonstra seriozitatea. Netanyahu și alți înalți oficiali guvernamentali din cabinetul său au făcut recent referiri trecătoare la o „situație de securitate în curs de dezvoltare” în țară pentru a justifica intensificarea raidurilor armatei împotriva orașelor palestiniene și a taberelor de refugiați. Noul guvern din Israel a plasat, de asemenea, poliția sub controlul liderului ultra-naționalist al partidului Putere Evreiască, Itamar Ben-Gvir, în calitate de ministru al Securității Naționale. El și-a exploatat poziția pentru a cere în special un război pentru distrugerea Hamas în Gaza, ceea ce este exact ceea ce se întâmplă. Gaza ar putea prezenta un interes deosebit pentru Ben-Gvir și pentru alții, deoarece adăpostește în mod unic o rezistență armată și organizată sub forma Hamas, care, în mod ciudat, a fost fondată cu sprijinul Israelului pentru a diviza rezistența politică palestiniană, cu Fatah controlând Cisiordania. și Hamas în Gaza.

Există o altă problemă legată de luptele recente la care cineva ar dori să știe răspunsul, și anume cum și-a luat Hamas armele în primul rând?

Unele erau în mod clar fabricate din piese și resturi, dar altele erau sofisticate și, deoarece Gaza este blocată din toate părțile, introducerea lor ilegală devine problematică. Un argument este că au fost furnizate de Iran și alții pentru a fi aduse prin tuneluri, dar tunelurile de pe două părți ar ajunge în Israel și pe a treia în Egipt. A patra parte este Marea Mediterană. Deci cum au ajuns? Există o posibilă încrucișare triplă sau chiar cvadruplă cu diferite părți mințindu-se una pe cealaltă? Și ar trebui să existe îngrijorări că, după sosirea armatei americane în largul coastei Gazei, ar putea exista un fel de incident cu steag fals conceput de Netanyahu, care va implica Washingtonul direct în lupte?

Și există ceea ce echivalează cu o problemă conexă care ar trebui să preocupe toată lumea din SUA și, în mod generic, „lumea occidentală” în care drepturile omului sunt cel puțin respectate nominal. Mesajul de la aproape toate guvernele occidentale este că Israelul are carte albă pentru a face ce vrea, chiar și atunci când implică crime de război, inclusiv strămutări forțate în masă sau genocid. În acest caz, răspunsul coordonat guvernamental și mass-media, care are scopul de a proteja Israelul de orice critică, a început aproape imediat să circule povești inventate despre atrocități, oferind, de asemenea, un hit asupra libertății de exprimare și de asociere. Președintele Biden, care ar trebui să încerce să dezamorseze criza, adaugă, în schimb, combustibil flăcărilor, spunând despre Hamas că „Răul pur și nealterat a fost dezlănțuit pe pământ!”

În Florida, guvernatorul arhi-sionist Ron Desantis s-a întâlnit cu liderii evrei într-o sinagogă pentru a anunța măsuri draconice împotriva Iranului pentru a include sancțiuni asupra companiilor care sunt în vreun fel legate de acea țară. S-ar putea sublinia că acele afaceri nu au făcut nimic rău și Desantis a cerut, de asemenea, „eradicarea Hamas de pe pământ”. Profunzimea sa intelectuală a fost în același timp dezvăluită când a spus că SUA nu ar trebui să primească niciun refugiat din Gaza pentru că sunt „antisemiți”.

Și în Carolina de Sud, favoritul Americii, senatorul Lindsey Graham, solicită un atac american asupra Iranului, precum și declară că războiul împotriva Hamas este „un război religios” și îndeamnă armata israeliană să invadeze Gaza și să facă „orice naiba” . trebuie să faci să” pentru a „nivela locul”.

Și europenii sunt la fel de lipsiți de spinare în deferința lor față de Israel. Președintele israelian a declarat că nu există civili nevinovați în Gaza și nu la mult timp după aceea, reprezentanții de vârf ai Uniunii Europene s-au întâlnit cu el pentru a-și oferi sprijinul necalificat. Între timp, în Franța, guvernul lipsit de spinare și fără nădejde al lui Emmanuel Macron a încercat să scoată în afara legii orice adunare care exprimă sprijinul pentru drepturile palestinienilor.

Și în Marea Britanie, ministrul de interne Suella Braverman a propus incriminarea oricărui protest împotriva acțiunilor israeliene sau a oricărui lucru în sprijinul Palestinei, inclusiv interzicerea oricărei expuneri publice a drapelului național palestinian, pe care ea îl consideră o „infracțiune împotriva comunității evreiești din Marea Britanie. .”

Ea a mai spus că „Aș încuraja poliția să se gândească dacă scandările precum: „De la râu la mare, Palestina va fi liberă” ar trebui înțelese ca o expresie a unei dorințe violente de a vedea Israelul șters din lume și dacă utilizarea sa în anumite contexte poate constitui o infracțiune de ordine publică agravată rasial de secțiunea 5.” Procuratura din Berlin a clasificat, de asemenea, utilizarea expresiei drept „infracțiune penală”. Modul în care majoritatea elitelor politice occidentale se aliniază fără îndoială și chiar cu entuziasm în spatele Israelului și a dorinței de răzbunare sângeroasă a liderilor săi, este cu adevărat șocant, dar nu este o surpriză.

Dincolo de problema Gazei în sine, unii din Israel susțin că Netanyahu a beneficiat personal de tulburări prin crearea guvernului de unitate națională care a pus capăt, deocamdată, uriașele demonstrații care protestau împotriva propunerilor sale de reformă judiciară. Dacă toate acestea se reunesc din punct de vedere politic, așa cum s-ar putea întâmpla în următoarele câteva săptămâni, am putea vedea pașii inițiali în ceea ce se va dezvolta în curățarea etnică completă a ceea ce a fost odată Palestina, în conformitate cu afirmația lui Netanyahu că „poporul evreu are un drept exclusiv și inalienabil asupra tuturor părților Țării Israelului. Guvernul va promova și va dezvolta așezarea tuturor părților Țării Israelului.” Așadar, toată fosta Palestină este acum o țară care trebuie definită de evreimea sa, unde evreii dețin controlul deplin și sunt liberi să facă orice doresc fără nicio obiecție, la care guvernul israelian se face referire ca „un drept exclusiv la autodeterminare. ” Și totul a fost posibil să se concretizeze prin facilitarea oferită de evoluțiile actuale din Gaza.

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Acest articol a fost publicat inițial pe The Unz Review .

Philip M. Giraldi, Ph.D. , este director executiv al Consiliului pentru Interesul Național, o fundație educațională deductibilă fiscal 501(c)3 (Numărul ID federal #52-1739023) care urmărește o politică externă a SUA mai bazată pe interese. in estul Mijlociu. Site-ul web este councilforthenationalinterest.org, adresa este PO Box 2157, Purcellville VA 20134 și e-mailul este inform@cnionline.org . El este un colaborator regulat la Global Research.