Maestrul Ion Cristoiu se deconspira ca o conserva a Mosadului cu un singur articol pe denigrarea lui Horia Sima . Cum si de ce am sa explic astazi…. El incepe cu o constructie bazata pe asa zisele cercetari conduse de Mihai Pelin in manipulari care pentru un neconoscator par veridice dar nu si pentru cine stie ce inseamna Securitatea anilor 50….
Constructia se bazeaza pe doua anomalii pe istorie cenzurata pentru ca in Romania e un subiect tabu sa se vorbeasca, inca, de operatiunile psihologice al Securitatii despre care ,,oficial” se stie prea putin…. In anii 50 Securitatea a desfasurat mai multe operatiuni in vederea retragerii sprijinului acordat de NATO si de CIA anticomunismului din Romania si in special miscarii legionare prin falsificari de acte cu crime de razboi care erau lasate sa ajunga la cartiele CIA din Securitate. Pai, nu stiati? In anii 50 am avut un razboi al spionilor pe dosarele legionarilor in operatiuni de compromiterere, in executii de cartite si de spioni in Securitate si nu in ultimul rand in confruntari informationale pe despagubirile de razboi – se cam bate cap in cap la prima vedere confruntarea pe despagubiri cu operatiunile de compromitere pentru ca cele pe compromitere vin din partea gruparii Ana Pauker din Securitate….
Horia Sima era o tinta dar in operatiuni psihologice si nu clasice de urmarire pe strada si cu lichidatori. Daca Securitatea vroia sa-l lichideze nu era o problema dar nu a vrut sa-l transforme in martir pentru ca se mergea pe denigrare si nu pe lichidare pe diaspora…. dar Cristoiu ,,nu stie” si merge mai departe cu o constructie alcatuita din doua elemente:
1-Horia Sima nu era o tinta datorita etichetei de legionar. Constructia e slaba pentru ca daca CIA si NATO ar fi tinut cont de eticheta de legionar nu ar fi parasutat legionari in Romania, nu i-ar fi intruit in Grecia si nu ar fi parasutat armament gruparilor din Romania…. Constructia cade foarte usor .
2- ,,Aurel Rogojanu – mi-a dezvăluit, într-un taifas TV că Nicolae Ceauşescu fusese informat de Horia Sima, în vara lui 1989, că România a fost pusă pe lista destabilizării.”
A doua constructie e mult mai inteligenta cu o fumigena si cu o vorba aruncata pe care merge denigrarea. Curat, murdar , monser! Pe stilul Securitatii…. Cum sa-l avertizeze Horia Sima pe Ceausescu si de ce ar fi tinut cont Ceausescu de Horia Sima? Si in definitiv cum ar fi luat legatura Horia Sima cu Ceausescu cand era monitorizat pas cu pas de Mosad si de toate serviciile secrete din vestul Europei in ajunul marii lovituri de stat din decembrie 1989?
E usor de aruncat o fumigena si o denigrare dar asa se fac manipularile de 31 de ani in interesul sistemului si de catre oamenii sistemului.
Maestre Cristoiu , care a fost spaga de la Mosad sau de la SRI? Ca nu riscai dumneata de aiurea sa te faci de ras fara probe si doar pe specula ! Liderii miscarii legionare dupa 1945 au fost verificati chiar de catre serviciile militare americane si nu de catre CIA dar el nu stie asa ceva sau se face ca nu stie…. mai tarziu, la fel, au fost verificati chiar de catre CIA, de catre Biroul 2 si chiar de catre BND pentru ca erau monitorizati tot timpul…. dar interesele sunt mult mai complicate.
Cine a comandat denigrarea? Inainte se mai oboseau si ei sa mai falsifice niste acte si de la un timp nici nu se mai obosesc pentru asa ceva. Nivelul a scazut si se merge pe fumigene, fara probe si doar pe vorbe aruncate frumos cu un articol si imparstiate in toata media romaneasca. Falsificarea unui act era o arta si la asa ceva luau parte echipe intregi de ofiteri , de falsificatori, se planifica de la inceput cum sa se impastie si totul se facea foarte profesionalist! Astazi, vine un Cristoiu arunca doua vorbe pe un ziar si gata ! S-a scris istorie si s-a rescris istoria !

*

Nota redacției – Ion Cristoiu s-a lăudat de mai multe ori că a scris o lucrare despre Căpitan, despre Mișcarea legionară. De câțiva ani însă nu mai pomenește nimic despre lucrare. Cine și cum l-a constrâns pe„maestru”  să stea în banca lui și să nu facă pe eroul.