Shadow
50 aprobate

inamiculsistemului@gmail.com
86.120.171.184

 

A murit Ion Caramitru singurul ministru al Culturii din istoria Romaniei care a ars o biblioteca nationala . Ion Caramitru nu are dreptul moral la onoruri militare pentru ca a condus un genocid cultural si a fost creierul incendierii Bibliotecii Central Universitare din Bucuresti ca o actiune determinata de genocid cultural prin care au fost arse peste 500.000 de cărți, împreună cu 3.700 de manuscrise aparţinând unor mari personalităţi ale culturii române printre care Eminescu, Maiorescu, Caragiale, Coşbuc, Blaga, Eliade.
In decembrie 1989 sovieticii erau constienti de propia dezintegrare si pentru asa ceva arderea bibliotecii apare in context ca un act determinat pentru ca erau constienti de posbililitatea desprinderii Republicii Moldova.Pentru un asa context Ion Caramitru apare ca un spion sovietic cu o misiune clara si anume distrugerea culturii romane.
Ion Caramitru nu are dreptul moral la onoruri militare si pentru arderea manuscriselor Bibliotecii Central Universitare ar trebui retrase toate distictiile si decoratiile acordate de statul roman acestui calau al culturii romane.

*

Nota redacției – E greu de evaluat prestația lui Ion Caramitru de după 22 decembrie 1989, ora 13. Ca orice actor băgat în politică, Ion Caramitru a avut mai multe fețe. Nu cred că a avut vreo legătură cu KGB-ul, mai degrabă cu englezii, care l-au și decorat. Foarte probabil și cu Securitatea, aripa trădătoare. Vadim i-a adus acuzații grave, la care nu a răspuns, așa cum nici rolul său în incendierea Bibliotecii nu a fost lămurit. Actor bun, l-am ascultat și văzut recitând Glossa, care de atunci îmi răsună în minte cu timbrul vocii lui Caramitru. Avea voce!