Sorin
779 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.30.85

 

În răspuns la surena.

„1) Ucraina a intensificat negocierile, a venit inclusiv cu propuneri in scris pentru că situația logistică a armatei ucrainene este critică, la fel și militară”

Invers. Logistica rusa a fost catastrofala. Nu-si puteau aproviziona unitatile la cativa zeci de km de granita, camioanele ii lasau in drum, rotile li se faceau franjuri (parte au fost si distruse), ajungeau sa improvizeze, sa rechizitioneze masini civile pentru transport.
Ceea ce spuneai tu cu ocuparea Ucainei si la urma capitala, Odessa si altele e posibil doar daca Putin aduce trupe suplimentare echivalente cu forta de invazie din 24 Feb. In momentul ala, cu peste 300 de mii de soldati si cu echipamentul recompletat, are posibilitatea unei ofensive prin care sa asigure estul, sudul, nordul, apoi jonctiuni la centru plus inconjurarea si izolarea capitalei, de asemenea sanse serioase sa ia Odessa. Nici asa, nu cred ca ar fi sanse la partea de vest.
Si asa insa e un mare „DAR”….logistica. Daca va fi la fel de catastrofala ca pina acum, vor fi nevoiti sa se intoarca iar din mijlocul ofensivei, ramasi in pana cam de orice. Ai cumva informatii ca rusii ar fi construit niste zeci de mii de camioane in ultima luna? Sau ca mai pot produce echipament la capacitate? Putin probabil, cea mai mare uzina din zona, Uralvagonzavod, e deja in dificultate. O serie de activitati sunt suspendate pe motiv de penurie de componente (gen rulmenti, casete de rulmenti si altele), piese de import. Adica constructii si reparatii mai greu. iar oamenii sunt trimisi acasa cu 2/3 din salariu. Si asta cred ca e inceputul
https://www.e1.ru/text/job/2022/03/29/70725563/
De la mama lor citire.
Conform alora de la intitutul strategic din Australia, cam asa arata situatia acum
https://pbs.twimg.com/media/FPLio4VaMAIqVST?format=jpg&name=900×900
Cam tot ce e in zona Irpin si aproape de Ivankin e recucerit, Harkov depresurat, la Herson ucrainienii sunt in ofensiva, Mykolaiev e istorie pentru rusi, zona Sumy la fel, Mariopol e in rahat (pentru ucrainieni). Trupele ruse din nord se cara in Belarus.

Rachetele nu sunt o noutate, se estimeaza ca rusii au lansat peste 1200 de rachete pe teritoriul Ucrainei. mai alaltaieri sau acum 3 zile a fost salva de 70 de bucati (din Sevastopol si din Belarus) care au avut o rata mica de succes, doar o mica parte si-au atins tintele. Iar per ansamblu…here we are, cu ele cu tot :)

Citat
„Rusia nu numai că nu a cedat, dar in războiul ecomomic a făcut un pas înainte. ” Neprietenii ” Rusieie, adică cei ce doresc petrol, gaze, materii prime, cereale, îngrășăminte, mașini și utilaje va plăti in …ruble. ”

Ntz…Rusia a clipit si a renuntat, e anuntat oficial. Platile se vor face mai departe in euro catre Gazprom, iar ala mai departe e treaba lui cum face conversia si trimite banii in tara. UE si-.a asumat si oprirea importului de gaz rusesc, daca era cazul, am scris mai detaliat pe alt topic cum e cu importurile de materii prime, Europa vs China+ alti potentiani clienti. Il citesti cand apare publicat.

Citat
„A doua mutare, Banca Centrală a Rusiei și-a legat rubla de aur, a introdus etalonul aur”

Asta nu inseamna mare lucru, e tot o miscare interna de ograda. Nu cumpara aur dinafara, ci il colecteaza tot de la bancile interne. In momentul de fata totul e blocat, mai bine zis izolat. Bursa e inchisa extern, fiind disponibila doar pentru 33 de firme rusesti care pot face tranzactii de bursa intre ele. Nimic din exterior, nici o tranzactie. Nici nu va putea s-o deschida, ca in momentul ala urmeaza prabusirea. Nu poti sustine o moneda numai cu aur, active externe.