Sorin
770 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.30.21

 

 

Surena, esti in urma cu stirile. Mai vorbesti de „denazificare” si „demilitarizare”? Tu n-ai auzit ca astea nu mai sunt de actualitate in documentul draft al Moscovei, pentru discutiile din Turcia? De asemenea cica rusii „permit” (acu’ permit) Ucrainei sa intre in UE?
Sa caut dupa postul tau in care ai insirat 5 puncte, intre care (cred ca chiar punctul 5 era), conditia ca Zelenski sa poata face pace ar fi sa renunte la aderarea la UE?

Uite-l:

„În concluzie Zelenski putea salva integritatea Ucrainei dacă se așeza la masa negocierilor și
…………………………………………………………………………………………………
5) Nu adera la UE ci avea un tratat de asociere așa cum are Islanda, Norvegia și Elveția.”

Topicul e „Pretentii rusesti rezonabile”
Compara conditiile si abordarea rusilor de la inceputul lui Martie cu cea de acum.
Am observat ca chiar de la inceputul lui martie ai fost un ecou de-al lui Douglas MacGregor, practic redai pas cu pas ce spunea in a 5-a zi a invaziei, in a 9-a zi, cand a dat al doilea interviu si continui pe narativa lui, doar ca toate analizele alea au fost un chix total. Conform lui, rusii chiar schimbasera deja totul (contingentele, abordarea, tactica, strategia) dupa acele 9 zile, pentru ca si-au dat seama ca „au fost prea blanzi” si preconiza alte „like 10 days” pina cand „it is all over”.
Imi place si cu se chisca rusii din fata capitalei, pretinzand ca e o concesie. Desigur, ei cica fac concesii, asa cum ii cunoastem pe Ivani. Nu, nu fac, pleaca pentru ca stiu ca daca raman acolo vor fi incercuiti si anihilati. Numai la Irpin si.au prins urechile vreo 3000 de-ai lor. Pri Sumy pe la Trostianetz alt contingent.
In sud, podul de la Herson se pregatesc sa-l dinamiteze, asta e alt semn ca le merge bine. Singurul punct nevralgic pe care si eu l-am pomenit, e Mariopol. Ala am spus si eu ca sunt toate probabilitatile sa pice, ca nu prea e vorba de „daca”, ci de „cand”. Dar am mai spus ca in termen de 3-4 saptamani (deci luna aia de care vorbeam), frontul se va muta in est si sud-est, adica pe langa Mariopol. Adica in regiunile separatiste.

Diferenta de la prima intrevedere pentru „negocieri”, in care Lavrov a prezentat practic un dictat, necedand nici un punct, practic dand cu flit delegatiei ucrainene.Dupa care iesea Putin in public cu declaratii razboinice. Eh, acum lista de pretentii a palit, „denazificare”, „demilitarizare”, protectia limbii ruse….puff-pufff. Iar conditiile ucrainei „se vor discuta la Kremlin”.

Nu prea ai vrut sa intelegi exprimarea mea cu „ramasagul”, termen pe care repet, nici macar nu l-am folosit eu initial. In regula, atunci spun doar ca putem astepta sa ne arate timpul cum versiunile fiecaruia dintre noi „vor imbatrani”.

O mai notez si pe asta:

citat:

„Odesa care nu a fost un obiectiv prioritar, odată izolat de restul Ucrainei, va fi cucerit foarte repede. Acest lucru va permite armatei ruse să meargă pe malul Niprului, cucerind regiunile din vestul Ucrainei. Asaltul Kievului va fi lăsat pentru finalul operației.”

Deci pica, zici, toata Ucraina, Odessa si Kiev venindu-le randul la urma, ca o cireasa de pe tort. Ok, sa vedem.