Sorin
35 aprobate
sorin.filip5780@yahoo.com
89.44.79.65 În răspuns la PIF.

Dacă Ucraina nu așteaptă ”mutarea” lui Putin și atacă intempestiv Novorusia, se repetă istoria din Georgia.
Le vor fi de ajuns șase zile ca să ocupe toată Ucraina și ca Putin să se afișeze triumfător la Beijing pe 4 februarie?
China se pregătește deja pentru un război adunând peste jumătate din rezervele de cereale ale întregii lumi și mărind rezervele de aur. Nu m-ar mira ca Rusia și China să aibă deja un acord secret sau să inițieze niște acțiuni militare majore simultan, forțând SUA și aliații ei să se împartă în două, poate trei dacă intră și Iranul în horă, ori să aleagă o emisferă.
Rusia nu s-ar simți încurajată să ceară ca NATO să se retragă pe granița dinainte de 1997, adică să părăsească România și Bulgaria, dacă nu ar avea un plan mai detaliat pus în discuție cu ”aliații” ei. Declarația lui Serghei Riabkov la întrebarea dacă se simte Rusia intimidată de Ucraina este „Nu ne este frică de nimeni, nici măcar de SUA”.
Reamintesc de pactul Stalin-Hitler dinaintea celui de-al doilea război mondial. S-ar putea repeta între Putin și Xi Jinping, însă după un început promițător, care putere va împlânta cuțitul în spatele celeilalte?
Citesc tot felul de profeții, unele mai fanteziste decât altele, dar sunt vreo două care prevăd ocuparea Siberiei de către China până la Urali. (https://evz.ro/china-va-recupera-siberia-in-ce-masura-constientizeaza-rusia-locul-sau-istoric-ce-spun-cifrele-analiza.html)

*

Nota redacției – Demografic vorbind, Siberia nu prea mai este rusească și creștină. Anual trec granița milioane de chinezi care se stabilesc în Siberia. Așteaptă să se ajungă la o masă critică?