CD
321 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
CUM SE IMBOGATESC ALBIONUL SI WASHINGTONUL

Pe fondul tensiunilor în creștere dintre Rusia și NATO cu privire la Ucraina și a afirmațiilor exagerate si repetate ale unor surse occidentale potrivit cărora o invazie rusă a vecinului său ar putea fi iminentă, Forțele Armate Britanice au început un transport aerian major pentru a aproviziona forțele Kievului cu arme ușoare anti blindate. Acest lucru vine cand SUA considera inca sa faca vânzări majore de echipamente de apărare aeriană pentru Ucraina, care acum inca se bazează în primul rând pe echipamente din ce în ce mai învechite anii 1980 moștenite de la Uniunea Sovietică pentru apărarea sa.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat pe 17 ianuarie, când s-a adresat Camerei Comunelor cu privire la sprijinul pentru Ucraina:
„Începând de astăzi, zeci de mii de militari ruși sunt poziționați în apropierea graniței cu Ucraina. Desfășurarea lor nu este de rutină și sunt echipate cu tancuri, vehicule blindate de luptă, artilerie de rachete și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Pot confirma astăzi Parlamentului că, având în vedere comportamentul din ce în ce mai amenințător din partea Rusiei și pe lângă sprijinul nostru actual, Regatul Unit oferă un nou pachet de asistență în materie de securitate pentru a spori capacitățile defensive ale Ucrainei.
Am luat decizia de a aproviziona Ucraina cu sisteme de arme ușoare, anti-blindate, defensive. Un număr mic de angajați din Regatul Unit vor oferi, de asemenea, formare în stadiu incipient pentru o perioadă scurtă de timp, în cadrul operațiunii ORBITAL, înainte de a se întoarce apoi în Regatul Unit. Acest pachet de asistență în materie de securitate completează formarea și capacitățile pe care Ucraina le are deja, precum și cele care sunt, de asemenea, furnizate de Regatul Unit și de alți aliați din Europa și Statele Unite.
Ucraina are tot dreptul să își apere frontierele, iar acest nou pachet de ajutor îi sporește și mai mult capacitatea de a face acest lucru. Permiteți-mi să fiu clar: acest sprijin este pentru capacitățile de arme cu rază scurtă de acțiune și în mod clar defensive; nu sunt arme strategice și nu reprezintă o amenințare pentru Rusia. Acestea urmează să fie utilizate în autoapărare, iar personalul britanic care asigură formarea în stadiu incipient se va întoarce în Regatul Unit după finalizarea acesteia.”

Ceea ce a uitat insa sa precizeze secretarul britanic al Apărării, este faptul ca armele de atac cu raza mare si mijlocie de actiune se gasesc déjà la granitele Rusiei chiar daca nu apartin Ucrainei ci SUA si NATO.
Avioanele de transport C-17 furnizate de SUA care zboară de la baza Royal Air Force de la Brize Norton au fost folosite pentru a transporta arme în Ucraina. Acestea au oferit în special spațiului aerian german un culuar larg atunci când zboară deasupra Europei pentru a evita necesitatea de a solicita permisiunea Berlinului, deoarece Germania a adoptat o poziție mai echilibrată față de Moscova decât Londra sau Washingtonul.
Avioanele britanice de supraveghere au fost, de asemenea, dislocate împotriva forțelor ruse din regiune, iar cu puțin timp înainte de începerea transporturilor de arme, un avion de supraveghere al Forțelor Aeriene Regale RC-135 a efectuat o misiune de recunoaștere împotriva activelor rusești din Crimeea.
Marea Britanie a antrenat, de asemenea, forțele ucrainene din 2015 în cadrul operațiunii ORBITAL și a continuat proiecte comune de apărare cu Ucraina, inclusiv sprijinirea construcției de noi baze navale și nave de război în țară și înarmarea fortelor sale navale existente cu noi rachete.

Sursa: https://militarywatchmagazine.com/article/british-airlift-arms-ukraine-support

Aprobă |