SUA și China se luptă pentru a controla viitorul prin inteligența artificială
DE SHI SHAN ȘI ANNE ZHANG
27 noiembrie 2021 Actualizat: 27 noiembrie 2021
Analiza știrilor
China a profitat de birocrația și neglijența lumii libere
Pe măsură ce fiecare aspect al vieții moderne devine din ce în ce mai digitalizat, nu doar economiile națiunilor, ci și influența lor suverană se va baza din ce în ce mai mult pe stăpânirea tehnologiei și în special pe tehnologia emergentă a inteligenței artificiale ( AI ).
Acțiune
Câștigați până la 11 USD pentru fiecare prieten care citește acest articol.
Puteți câștiga puncte partajând articole prietenilor. Cu puncte, puteți valorifica carduri cadou de la peste 100 de mărci de top sau alte beneficii. Află mai multe
În revoluția tehnologică a informației din secolul 21, oricine va atinge un progres în dezvoltarea IA va ajunge să domine lumea.
„Inteligență artificială este o resursă de putere colosală,“ Președintele rus Vladimir Putin a declarat la AI Journey 2019 conferință, un forum important din Europa de Est pe AI a avut loc la Moscova , pe 09 noiembrie, 2019. „Cei care îl va deține va prelua conducerea și va dobândi un avantaj competitiv uriaș.”
Putin și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rolul Rusiei în cursa inteligenței artificiale în cadrul forumului – cei doi concurenți ai săi, Statele Unite și China , sunt cu mult înaintea altor țări în cursa cu inteligența artificială.
„Trebuie și sunt încrezător că putem deveni unul dintre liderii mondiali în IA. Aceasta este o chestiune a viitorului nostru, a locului Rusiei în lume”, a adăugat Putin.
Deși Statele Unite sunt încă liderul mondial în ceea ce privește inteligența artificială, China se mișcă rapid pentru a-și lua locul.
Pe 16 octombrie, Nicolas Chaillan , fostul ofițer șef de software al Forțelor Aeriene ale SUA, a declarat pentru The Epoch Times că Statele Unite vor pierde cursa AI împotriva Chinei comuniste dacă Washingtonul nu acționează rapid.
— Pierdem această bătălie, a spus Chaillan. „Dacă nu acționăm acum și nu ne trezim imediat… nu avem nicio șansă de luptă să reușim peste 10 până la 15 ani.”
Chaillan a sugerat că, dacă Statele Unite nu iau măsuri agresive, își vor pierde avantajul față de China comunistă în domeniul inteligenței artificiale în termen de zece ani.
Avantajele SUA în IA pe care le-a menționat Chaillan se referă în primul rând la domeniul militar . Cu toate acestea, în domeniul non-militar, China poate avea avantaj. Aplicațiile AI ale Partidului Comunist Chinez (PCC), cum ar fi supravegherea digitală, big data și cloud computing, au fost folosite de multă vreme pentru a-și întări dominația autoritara.
„Noua cale” a PCC de întărire a guvernării autoritare
PCC a acordat prioritate dezvoltării AI în ultimii ani, făcând-o o „strategie cheie de dezvoltare națională”. A mandatat AI în multe aspecte ale vieții cetățeanului obișnuit, nu numai pentru a-și supraveghea și controla oamenii, ci și pentru a-și folosi populația masivă pentru a stimula dezvoltarea.
Pentru a susține dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale, PCC a emis o serie de politici și reglementări de sprijin, inclusiv „Made in China 2025” și „al 13-lea plan cincinal”.
În 2017, Consiliul de Stat al Chinei a emis „Planul de dezvoltare a inteligenței artificiale de nouă generație”, subliniind importanța inteligenței artificiale pentru a ajuta guvernul să înțeleagă și să controleze societatea.
„Tehnologia inteligenței artificiale poate percepe, prezice și avertiza cu acuratețe tendințele majore ale societății. [Poate] să înțeleagă cogniția oamenilor și schimbările psihologice și să decidă proactiv răspunsurile. [Această tehnologie] va îmbunătăți semnificativ capacitatea și nivelul de guvernare socială. Este de neînlocuit pentru menținerea eficientă a stabilității sociale”, potrivit planului.
„Va avea un impact profund asupra managementului guvernamental, securității economice, stabilității sociale și guvernării globale”.
Editorialistul de finanțe și economie din Hong Kong, Alexander Liao, a spus că PCC consideră că revoluția tehnologică emergentă — inteligența artificială — poate aduce o nouă viață sistemului autoritar, care a fost pe punctul de a se prăbuși.
În 2013, PCC a propus planul „Modernizarea sistemului național de guvernare și a capacității de guvernare” și l-a adoptat cinci ani mai târziu în plenul său din 2019. Potrivit agenției de știri Xinhua, o mass-media de stat chineză, proiectul este „o serie de aranjamente instituționale menite să facă sistemul de guvernanță al Chinei din ce în ce mai complet, standardizat științific și să funcționeze mai eficient”.
În 2014, PCC a lansat „Sistemul de credit social”, care a legat comportamentul social al tuturor cetățenilor obișnuiți cu sistemul de monitorizare la scară largă din China continentală. A adoptat recunoașterea facială și tehnologia de analiză a datelor mari pentru a realiza un control social la scară largă cu AI.
Până în 2020, sistemul a fost integrat în aproape toate domeniile de servicii publice, inclusiv ocuparea forței de muncă, educația, serviciile de împrumut, achiziția de bilete de călătorie și multe altele. Această metodă de control a fost pe deplin popularizată sub formă de „coduri de sănătate” în timpul pandemiei virusului PCC.
„Toate măsurile de „modernizare a guvernării” sunt baza pentru întărirea guvernării autoritare a PCC până la atingerea controlului totalitar, iar totul are rădăcini în inteligența artificială”, a adăugat Liao.
Supravegherea IA a Chinei
Cercetătorul din industrie IHS Markit a spus că numărul de camere folosite pentru supraveghere va depăși 1 miliard până la sfârșitul anului 2021, potrivit unui raport din 2019 al The Wall Street Journal. Aceasta ar reprezenta o creștere de aproape 30% față de cele 770 de milioane de camere de astăzi. China ar continua să reprezinte puțin peste jumătate din total.
Fostul inginer al NASA Jet Propulsion Laboratory (JPL) Qu Zheng a declarat pentru The Epoch Times că tehnologia de recunoaștere facială a PCC era deja matură în 2018.
„Au pus întregul sistem AI în camere; nu mai este nevoie ca ei să monitorizeze prin ecrane”, a spus Qu.
Potrivit unei noi analize publicate în mai de serviciul de cercetare Comparitech , 16 din primele 20 de orașe cele mai supravegheate sunt în China, pe baza numărului de camere la 1.000 de locuitori.
PCC a construit cea mai mare rețea de supraveghere video din lume „Skynet” în 2017. Pentru a testa capacitatea sistemului, reporterul BBC John Sudworth a mers la Guiyang, Guizhou, pentru a o contesta direct, potrivit Newsweek . Însarcinat să încerce să rămână nedetectat cât mai mult posibil în Guiyang, o capitală cu aproximativ 3,5 milioane de locuitori din sud-vestul Chinei, Sudworth a încercat să se sustragă sistemului de recunoaștere facială, dar a fost capturat de autorități în doar șapte minute.
În aprilie, Comisia Națională de Securitate pentru Inteligența Artificială a SUA a publicat un raport ( pdf ) în care PCC este un concurent strategic și a considerat dezvoltarea Chinei în domeniul AI ca o amenințare. „Utilizarea internă de către China a inteligenței artificiale [supravegherea și represiunea] este un precedent înfiorător pentru oricine din întreaga lume care prețuiește libertatea individuală”, a afirmat autorul.
Președintele instituției Brookings de la Washington John Allen și vicepreședintele Darrell West au fost co-autori de Turning Point , o carte despre inteligența artificială, care discută despre modul în care societatea poate utiliza cel mai bine tehnologia AI. Cartea a menționat crearea de principii etice, consolidarea supravegherii guvernamentale, definirea culpabilității corporative, înăsprirea cerințelor de confidențialitate personală și penalizarea utilizărilor rău intenționate a noilor tehnologii.
Qu consideră că țările occidentale ar trebui să formuleze o convenție în domeniul IA cât mai curând posibil. Odată ce PCC încalcă acordul, poate impune sancțiuni în consecință.
SUA rămâne un investitor major în dezvoltarea IA a Chinei
Marele salt înainte al Chinei în domeniul inteligenței artificiale este condus de capitalul pe scară largă. Cu toate acestea, în ciuda amenințării emergente, Wall Street rămâne cel mai mare investitor din industria chineză de inteligență artificială, potrivit Liao.
Aproape toate marile companii de tehnologie din China continentală sunt susținute de capital american. De exemplu, giganții tehnologici chinezi Baidu, Tencent, Alibaba și ByteDance – compania-mamă a TikTok – au fost listate public și în care Wall Street a investit puternic de-a lungul anilor. La rândul lor, acești giganți tehnologici chinezi investesc masiv în companiile tehnologice interne ale Chinei, inclusiv în startup-urile chineze de inteligență artificială.
Investițiile directe și capitalul de risc ale Wall Street au adus mecanismul său de incubare a afacerilor de înaltă tehnologie în China continentală, ajutând China să creeze industrii de înaltă tehnologie care concurează cu Statele Unite. Și totuși, PCC este cel care controlează aceste industrii.
Centrul pentru Securitate și Tehnologie Emergentă ( CSET ), un think tank din SUA, a estimat că investiția totală în cercetare și dezvoltare a PCC în inteligența artificială în 2018 a fost între 2 și 8,4 miliarde de dolari.
Potrivit CB Insights, o companie de analiză a afacerilor, startup-urile AI au strâns un record de 26,6 miliarde de dolari în 2019, cuprinzând peste 2.200 de oferte în întreaga lume. Startup-urile din Statele Unite au reprezentat 39%, China 13%, urmate de Regatul Unit 7%, Japonia 5,3% și India 4,9%.
Fotografie Epoch Times
Sursa: CB Insights (Epoch Times Graphics)
AI nu este o tehnologie de sine stătătoare, ci o parte a întregii industrii high-tech, inclusiv 5G, cloud computing, big data, Internet of Things, realitate mixtă (MR), calcul cuantic, blockchain, edge computing și alte noi generații de informații tehnologie. AI și industriile de înaltă tehnologie se sprijină reciproc și constituie viitorul întregii economii sociale.
Beijingul este baza principală de instruire a PCC pentru experții AI. „Clasa de informatică experimentală” a Universității Tsinghua a fost fondată în 2005 de informaticianul de renume mondial Andrew Yao. Și „Programul de formare pentru talentul Turing” al Universității din Peking a fost început în 2017 de informaticianul american John Hopcroft, care a conceput programul de formare și curriculum-ul. Hopcraft a predat și a instruit personal experții AI de la Beijing, de la diplome de licență până la doctorat.
Andrew Yao și John Hopcroft sunt ambii destinatari ai Premiului Turing din partea Asociației pentru Mașini de Calcul (ACM). Premiul Turing este adesea menționat ca fiind echivalentul în informatică al Premiului Nobel.
Yao era atât cetățean taiwanez, cât și cetățean american naturalizat înainte de a renunța la cetățenia sa SUA și Taiwan pentru a obține cetățenia chineză. Și-a terminat studiile de licență în fizică la Universitatea Națională din Taiwan înainte de a absolvi un doctorat în filozofie în fizică la Universitatea Harvard în 1972, iar apoi un al doilea doctorat. în informatică de la Universitatea din Illinois în 1975. Yao a predat la MIT, Universitatea Stanford, UC Berkeley și Universitatea Princeton. În 2004, a devenit profesor la Universitatea Tsinghua din Beijing.
Hopcroft este un cunoscut informatician american teoretic. Și-a luat masterul și doctoratul. de la Universitatea Stanford în 1962, respectiv 1964. A predat la Universitatea Princeton și la Universitatea Cornell. Manualele lui Hopcroft despre teoria calculului (cunoscută și sub numele de cartea Cenușăreasa) și structurile de date sunt considerate standarde în domeniul informaticii.
În prezent, în China există aproximativ 2.600 de companii de inteligență artificială. Cele mai multe se află în centrul tehnologic din districtul Haidian din Beijing, lucrând îndeaproape cu Universitatea Tsinghua, Universitatea Peking și Universitatea de Aeronautică și Astronautică din Beijing.
Controlarea Viitorului
Inteligența artificială (AI) a fost inițial o idee de a imita și de a crește inteligența umană. Cu toate acestea, astăzi tehnologiile AI proliferează rapid în întreaga lume. Aceștia înlocuiesc oamenii în producție, furnizare de servicii, recrutare, comunicații, armată, industria financiară și alte sectoare, generând interese financiare enorme în multe sectoare, potrivit Harvard Business Review .
Potrivit unui raport din 2019 ( pdf ) elaborat de Deloitte, o rețea globală de servicii profesionale, experții prevăd că utilizarea inteligenței artificiale (AI) la o scară mai mare va adăuga până la 15,7 trilioane de dolari la economia globală până în 2030.
În același timp, evoluțiile AI au creat și concursuri geopolitice. Într-o întâlnire cu studenții din 2017, președintele rus Vladimir Putin a spus că „cel care devine lider în această sferă va fi conducătorul lumii”, potrivit unui raport al Associated Press.
„Când dronele unei părți sunt distruse de dronele alteia, nu va avea altă opțiune decât să se predea”, a adăugat Putin, prezicând că războaiele viitoare vor fi purtate de drone.
În același an, PCC a încorporat evoluțiile AI în strategia sa națională și și-a stabilit obiective pentru a deveni lider global până în 2030.
Statele Unite au fost de multă vreme liderul în domeniul AI. Înaintea PCC, Casa Albă Trump și-a conturat deja Planul strategic național de cercetare și dezvoltare în domeniul inteligenței artificiale în 2016.
Cu toate acestea, PCC a devenit un concurent major al Statelor Unite în domeniul AI cu expansiunea sa rapidă în ultimii ani. Raportul Deloitte arată că, din 2015 până în 2020, rata medie anuală de creștere compusă a pieței globale de inteligență artificială a fost de 26,2%, în timp ce rata de creștere a pieței chineze de inteligență artificială în aceeași perioadă a fost de 44,5%. Un alt raport al Deloitte sugerează că în 2025 amploarea industriei de inteligență artificială din China va depăși 85 de miliarde de dolari.
Fotografie Epoch Times
Sursa: Deloitte (The Epoch Times Graphics)
Potrivit Raportului 2021 AI Index al Universității Stanford , numărul de publicații din reviste AI din China a depășit Statele Unite din 2017. Publicațiile din reviste AI ale Chinei în 2020 vor reprezenta 18% din totalul global, ocupându-se pe primul loc în lume, urmate de cele ale Statelor Unite. 12,3 la sută. Cu toate acestea, în ceea ce privește citările publicațiilor conferinței de inteligență artificială, Statele Unite se află în continuare pe primul loc în lume, cu 40,1% din totalul citărilor în 2020, ceea ce este semnificativ peste 11,8% din China. Numărul de citări corespunde impactului publicațiilor asupra cercetării și dezvoltării (R&D) în domeniile IA.
Controlul Datelor
Inteligența artificială folosește software-ul și mașinile de calculator pentru a imita capabilitățile de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor ale minții umane. Caracteristicile sale includ recunoașterea textului, a vorbirii și a imaginilor, precum și roboți cu abilități specifice. Mai precis, este „ capacitatea unui sistem de a interpreta corect datele externe, de a învăța din astfel de date și de a folosi acele învățăminte pentru a atinge obiective și sarcini specifice prin adaptare flexibilă”.
Există două elemente cruciale în aplicațiile largi ale AI; unitatea de procesare grafică (GPU) și date. GPU-ul determină puterea de calcul, iar calitatea datelor determină timpul necesar antrenării AI.
Unitatea centrală de procesare (CPU) a fost cunoscută drept creierul computerului unde au loc cele mai multe calcule, dar este compusă din câteva nuclee cu multă memorie cache care poate gestiona doar câteva fire de execuție software la un moment dat.
O unitate de procesare grafică (GPU), pe de altă parte, constă din sute de nuclee prin care este posibilă calculul paralel. În aplicațiile AI, arhitectura preferă procesoarele grafice (GPU) față de unitățile centrale de procesare (CPU). GPU-urile sunt deosebit de potrivite pentru efectuarea de calcule, cum ar fi analiza și predicția și învățarea automată.
În industria GPU, Statele Unite au un avantaj absolut datorită NVIDIA și AMD. Potrivit Tom’s Hardware , în timpul primului trimestru 2021, NVIDIA a deținut 81% din piața de GPU-uri discrete, AMD capturând restul de 19%. Cele două companii americane au dominat piața GPU-urilor discrete.
Un raport din 2019 al Centrului pentru Inovarea Datelor a comparat poziția relativă în cursa AI dintre Statele Unite, China și Uniunea Europeană, examinând șase categorii de valori: talent, cercetare, dezvoltare, adoptare, date și hardware. Acesta constată că Statele Unite ale Americii sunt în prezent lider în patru categorii – talent, cercetare, dezvoltare și hardware – în timp ce China este lider în celelalte două categorii – adopție și date.
China își folosește populația masivă pentru a aduna și dezvolta tehnologia locală AI. Tang Bohua, un examinator de brevete în cadrul Oficiului de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO), a declarat publicației chineze The Epoch Times că lipsa de respect de către PCC pentru drepturile omului și confidențialitatea le deschide un set uriaș de date, în timp ce Statele Unite ale Americii respectarea acestor drepturi păstrează datele incomplete.
Potrivit lui Tang, PCC obligă companiile chineze de tehnologie să colecteze date despre utilizatorii săi prin diferite mijloace. Datele colectate sunt folosite pentru a antrena AI, accelerând rapid dezvoltarea aplicațiilor sale de AI.
„Societatea occidentală crede că există pericole în tehnologia AI; deci există restricții morale și legale. De asemenea, există protecție a confidențialității. Ca urmare, calitatea datelor colectate poate să nu fie bună și este puțin probabil să producă aplicații bune.” spuse Tang. „AI nu este o industrie ușoară [în America].
„Cu toate acestea, PCC nu are astfel de preocupări.”
Această lipsă de îngrijorare permite colectarea și supravegherea pe scară largă a datelor.
Giganții din Internet și Big Data din China
Trei principali culegători de date pentru PCC sunt marile companii de internet ale națiunii: Baidu, Alibaba și Tencent (BAT). Au planuri stabilite de mult timp în aplicațiile AI. Companiile se bazează pe date și infrastructură masivă pentru a-și compensa deficiențele din industria semiconductoarelor.
Oficialii americani au numit anterior aceste companii drept instrumente de facto ale regimului chinez. Cei trei adună date de la utilizatorii de internet, apoi le furnizează într-o platformă AI masivă, potrivit expertului în securitate națională și brigadierul în retragere al Forțelor Aeriene ale SUA. generalul Robert Spalding.
Potrivit „China’s Rise in Artificial Intelligence”, un raport din 2017 ( pdf ) publicat de Goldman Sachs, singurul dezavantaj al BAT este lipsa de cipuri de calitate. Raportul a identificat „talentul, datele, infrastructura și siliciul” drept input-uri cheie pentru AI și că China are „talentul, datele și infrastructura [dar siliciul] necesare pentru a îmbrățișa pe deplin AI”.
În ceea ce privește infrastructura, cei trei giganți ai internetului au propriile lor platforme complete pentru colectarea datelor și atragerea experților. În plus, cei aproape un miliard de utilizatori de internet din China oferă BAT un avantaj masiv în ceea ce privește datele.
Potrivit CCID Consulting , cel mai mare think tank din China, puterea de calcul necesară pentru instruirea AI va crește exponențial datorită ratei accelerate de creștere a datelor.
Giganții internetului vor avea nevoie de mii de petabytes de volum de date, în timp ce întreprinderile mai mici vor necesita petabytes, iar datele personale vor necesita terabytes. Un petabyte este egal cu 1.024 terabytes.
Big Data este fundamentul învățării automate și cheia dezvoltării rapide a AI. PCC obține o cantitate masivă de date mari cu cooperarea giganților tehnologici din China.
Dezvoltarea cipurilor avansate
Conform raportului Goldman Sachs din 2017, singurul dezavantaj al BAT este lipsa de cipuri de calitate. De fapt, problema producției de cip nu este exclusivă domeniului AI, ci este și o problemă în industria high-tech din China. China nu este capabilă să producă cipuri avansate și se bazează în primul rând pe achiziționarea acestora în străinătate.
Potrivit raportului Deloitte, din 2015, chipsurile au devenit cel mai mare produs de import din China. Înainte de 2015, importurile de cipuri ale Chinei erau aproape de importurile de petrol, dar brusc și-a dublat importurile de cipuri la 220 de miliarde de dolari în 2015. Această cifră a depășit 300 de miliarde de dolari în 2018 și 350 de miliarde de dolari în 2020. Iar importurile de cipuri au crescut cu peste 30 la sută. din ianuarie până în mai 2021.
Cu toate acestea, toate cele trei companii (BAT) au anunțat noi evoluții în 2021 pentru producția internă de cipuri.
Pe 19 octombrie, Alibaba a dezvăluit un cip Yitian 710 de autoutilizare pentru a ajuta la dezvoltarea afacerii sale de cloud computing. Cipul a fost fabricat folosind un proces avansat de 5 nm.
În august, Baidu a anunțat că cipul Kunlun AI de a doua generație, dezvoltat de sine, a realizat o producție în masă folosind un proces de 7 nanometri. Cipul se spune că este potrivit pentru servicii cloud, conducere autonomă, transport inteligent și alte utilizări conexe.
În iulie, Tencent a deschis recrutarea online de locuri de muncă legate de cercetarea și dezvoltarea de cipuri în AI și codec video, cooperând în principal cu afacerile sale de jocuri și video online. În plus, Tencent a investit și în companii de cipuri, cum ar fi startup-ul Enflame Technology din Shanghai, care proiectează cipuri de deep learning pentru centrele de date în cloud și produse de accelerare AI.
Din ianuarie până în mai a acestui an, China a produs un total de 139,92 miliarde de jetoane, o creștere de 48,5 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut; numărul total de cipuri importate în aceeași perioadă a fost de 260 de miliarde, în creștere cu 30 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.
Închiderea decalajului
Eforturile Pentagonului de a menține un avantaj strategic față de China în domeniile inteligenței artificiale și învățării automate sunt subminate de risipa birocratică și de lipsa de urgență, potrivit unui fost oficial al Departamentului de Apărare (DoD) în domeniul securității cibernetice.
Chaillan a spus că plecarea sa din Forțele Aeriene ale SUA a fost pentru a protesta față de progresul lent al transformării tehnologice a armatei americane. El a spus că nu vrea să vadă China depășind Statele Unite.
El a spus că Beijingul preia conducerea în inteligența artificială, învățarea automată și tehnologia de rețea și se îndreaptă către dominația globală. Într-un interviu pentru The Epoch Times, Chaillan a declarat că inteligența artificială americană este încă înaintea Chinei în general, dar își pierde rapid avantajul.
Potrivit lui Chaillan, Pentagonul nu făcea suficient pentru a-i face pe contractori să se simtă confortabil să lucreze cu armata SUA, parțial din cauza lipsei de transparență, ceea ce a dus la marile companii private precum Google să abandoneze contractele guvernamentale și oportunitățile de dezvoltare. Beijing, în schimb, poate mandata orice companie din interiorul granițelor sale să dezvolte tehnologia în orice direcție pe care o alege, ducând astfel la o dezvoltare mult mai rapidă.
În plus, Chaillan critică puternic birocrația Pentagonului și intenționează să depună mărturie în fața Congresului în viitor despre amenințarea pe care o reprezintă PCC pentru superioritatea Americii.
Centrul pentru Securitate și Tehnologie Emergentă (CSET) de la Universitatea Georgetown spune că Armata Populară de Eliberare a Chinei folosește inteligența artificială pentru a simula invazia Taiwanului, potrivit unui raport din octombrie. Printre alte obiective militare, cum ar fi analiza informațiilor, războiul informațional, navigarea vehiculelor autonome și recunoașterea țintelor, cercetarea a arătat că armata chineză speră să contracareze superioritatea militară a SUA cu ajutorul inteligenței artificiale.
Un cercetător de la Institutul de Cercetare a Securității Apărării Naționale din Taiwan, pe nume Xie Peixue, a declarat că atât jucătorii civili, cât și militarii chinezi folosesc jocuri video precum Command: Modern Operations pentru a simula invazia Taiwanului, potrivit publicației de știri din Taiwan Democratic China pe 1 noiembrie.
Command: Modern Operations este un joc video de simulare de război care folosește inteligența artificială, permițând jucătorilor să simuleze fiecare angajament militar de la post-Al Doilea Război Mondial până în prezent și nu numai. Deși poate simula scenarii de atac tactic, sunt posibile și operațiuni la scară strategică.
Xie a subliniat că acest software de simulare are o versiune comercială și una profesională . Nu numai că există mulți jucători în sectorul privat, dar și companiile militare și naționale de apărare din SUA folosesc versiunea profesională pentru jocuri de război și analize de simulare militară.
„Utilizarea inteligenței artificiale în jocurile de război este tendința viitoare”, a sugerat Xie că atât armata SUA, cât și armata chineză încearcă AI în simularea războiului, dar mai este un drum lung de parcurs.
Big data este cheia cercetării și dezvoltării AI; cu cât sunt mai relevante date, cu atât AI este mai bine antrenat.
„Cel mai mare avantaj al armatei americane este că colectează o cantitate mare de date direct de pe câmpul de luptă și antrenamentul efectiv de luptă în fiecare zi pentru antrenamentul AI”, a spus Xie. „AI antrenat în acest fel este mai în concordanță cu nevoile câmpului de luptă real.” El a adăugat că dependența Beijingului de software străin provine din lipsa de experiență și de date pe câmpul de luptă.
Datele sunt esențiale pentru învățarea AI. Cu cât sunt mai multe date disponibile, cu atât AI poate învăța mai bine. Și China are unul dintre cele mai mari seturi de date din lume, deși nu este neapărat pentru uz militar.
Pe lângă aplicațiile strategice de inteligență artificială, armata chineză recuperează și aplicațiile tactice, cum ar fi sistemele de tragere fără pilot, avioanele roboți moderne și simulatoarele de spațiu aerian. Deși armata SUA și-a început cercetarea și dezvoltarea în urmă cu 20 de ani, PCC ajunge din urmă cu viteza maximă cu dezvoltarea rapidă a inteligenței artificiale și a sistemelor de învățare automată din ultimii ani.
Generalul-locotenent chinez Liu Guozhi consideră că AI va accelera procesul de transformare militară și va aduce schimbări fundamentale în alocarea trupelor, stilurile de luptă, sistemele de echipamente și eficacitatea luptei, declanșând chiar o revoluție militară profundă.
Potrivit lui Liu, „revoluția informațională” a PCC va avansa în trei etape: digitalizare, creare de rețele și informații. În prezent, armata PCC a introdus cu succes tehnologia informației în platformele și sistemele sale de internet. În același timp, avansează treptat în integrarea capacităților de comandă, control, comunicații, computere, informații, supraveghere și recunoaștere, încercând să-și sporească și mai mult capacitatea de război.
Pe fondul progresului accelerat al Chinei în domeniul inteligenței artificiale, Chaillan consideră că, dacă Statele Unite nu iau măsuri proactive imediate pentru a câștiga cursa cu inteligența artificială, nu vor avea „nicio șansă de luptă să reușească peste 10 până la 15 ani”, așa cum vor fi regulile jocului. s-au schimbat.
Amenințarea comunismului
„Comunismul urmărește să distrugă toate credințele umane, morala și cultura pentru a obține hegemonia mondială și controlul global. Dezvoltarea tehnologiei inteligenței artificiale a permis Partidului Comunist Chinez să vadă posibilitatea de a folosi noi forțe științifice și tehnologice pentru a-și atinge dominația globală”, a spus comentatorul de actualitate Richard Hui.
„La treizeci de ani după dezintegrarea Uniunii Sovietice, oamenii au descoperit brusc că Partidul Comunist Chinez a înlocuit Uniunea Sovietică ca o nouă amenințare pentru societatea occidentală. În multe zone, PCC deține mai mult control global decât Uniunea Sovietică pe atunci.
„În aceste trei decenii, PCC a profitat de neglijența lumii libere. Prin comerțul neloial și furtul de proprietate intelectuală, China a transformat China în a doua cea mai mare economie din lume și într-o superputere de producție. Regimul autoritar monopolizează resursele sociale pentru a dezvolta rapid tehnologia AI care urmărește să depășească Statele Unite în noua eră tehnologică.
„Dacă PCC câștigă cursa AI, destinul omenirii se va confrunta cu un punct de cotitură uriaș. Tehnologia AI poate da naștere unei noi generații de arme inteligente, cum ar fi armele cibernetice, care pot fi mai amenințătoare decât armele nucleare. Aceste tehnologii pot controla și distruge infrastructura unei țări și sistemele de arme instantaneu. Acesta va fi modul de război viitor, finalizat prin atingerea câtorva butoane de pe computer. Aceasta nu mai este o scenă dintr-un film științifico-fantastic, ci amenințări reale cu care se confruntă omenirea”, a spus el.
„Cea mai importantă întrebare este cine va controla o astfel de tehnologie?”
Citind cu atentie articolul se poate usor remarca ca mentioneaza de mai multe ori faptul ca AI- Inteligenta Artificiala, este folosita in China in materia identificarii faciale a populatiei si asta ar duce la dictatura.
Este adevarat ca China lucrand/producand milioane de camere de luat vederi de diferite tipuri si preturi ieftine pentru occident, cel mai mare cumparator era Marea Britanie, a inceput sa perfectioneze nu numai procesul de productie ca sa reduca pretul de cost, dar si functionalitatea acestor camere aducand-o la performante uluitoare.
Aceste camere de luat vederi folosite cu sistemele aferente create de chinezi sunt in stare nu numai sa inentifice grafic figurile umane si sa le descopere chir din fragmente de imagini, dar analizand coreografia miscarii ce este specifica fiecarui individ pot astel aduce un nou factor determinant in procesul de recunoastere al persoanelor vizate.
Ceea ce nu vor sa spuna ziarele/gunoaiele occidentale este faptul ca chinezii au inceput sa foloseasca si ei aceste camere si sisteme de identificare si urmarire a indivizilor vizati in scopul de a se apara de spionajul occidental.
Sa nu uitam ca agentii spionilor sunt de fapt autohtonii ce vand sau inlesnesc furtul de material ce intereseaza pe spionii occidentali ce erau foarte eficienti in activitatea lor.
Incepund cu folosirea camerelor si sistemelor de noua tehnologie, spionajul SUA si occidental a fost redus la limite infime si odata cu el s-a diminuat drastic „capacitatea creatoare” a occidentalior, a hotilor care stigau „hotiiiii!”.
Un exemplu este nereusita revolutie galbena din Hong Kong pornita si finantata de ambasadele occidentale din Hong Kong.
Deci AI nu numai ca ajuta tehnologia chineza sa progreseze cu masi enormi, dar ajuta sa fie pastrata aceasta tehnologie in curtea creatorilor si sa nu maiu ajunga la Profitorii Globalisti.
Deci Epoch, nu se deosebeste de celelelte mazgalituri Globaliste si practica acelasi joc al inselaciunii.
EPOCH TIMES, gazeta de utilizat la privata din fundul gradinii, se plimba pe dupa piersici si umbla cu intrebari voit retorice, cand in fapt se stie cine este la acest moment campionul in materia Inteligentei Artificiale.
La ora actuala China este campionul incontestabil al Quqntum communication si al Cuantum Computing. cu cele doua computere in sistemul supercondutorilor si in sistemul fotonic, Computerul pe superconductori este de 10 milioane de ori mai rapid decat computerul Sycamore american. Oricate pagini ar mai murdari Epoch Times nu poate acoperi aceste cifre, aceasta realitate.
Pacat de cei care isi pierd timpul sa citeasca o asemenea gazeta de perete care daca nu poate elogia rezultatele tehnologiei americane incearca macar sa puna ceata pe rezultatele altora.