Înştiinţare a Consiliului Duhovnicesc

al Mănăstirii Petru Vodă

image

În urma întrunirii Consiliului Duhovnicesc al Mănăstirii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil – Petru Vodă, astăzi, 17 Ianuarie 2014, s-a hotărât că următoarele aspecte nu sunt reprezentative pentru poziţia oficială a Mănăstirii noastre. Ne referim la publicaţiile făcute fără binecuvântarea Starețului, precum:

– unele materiale, care sunt neortodoxe sau politice, de pe site-ul apologeticum.ro, administrat de Gioacăș Teodor-Gabriel;

– unele afirmaţii necanonice sau care aduc atingere evlaviei faţă de Ierarhia Ortodoxă, din unele interviuri ale monahului Teodot;

– materialul cu titlul „Rugămintea obștii Mănăstirii Petru Vodă către Serviciile de Informații…” postat pentru o perioadă scurtă de timp pe site-ul oficial al Mănăstirii.

Stareț,
Protosinghel Hariton Negrea

 

Nota redacției: Publicăm această înștiințare deoarece și noi am fost tentați să preluăm din materialele mai sus enumerate convinși că au calitatea de a fi autorizate și girate de Obștea Mănăstirii. Am avut inspirația să intrăm – pentru prima oară, pe site-ul Mănăstirii și ne-am lămurit! În plus, am dat și de o bogăție de texte mântuitoare de suflet românesc. Cu plecăciune și recunoștință, către Obștea Mănăstirii. Doamne, ajută!