Domnul  NICUȘOR  DAN  despre Sergiu Nistor

.

Despre Sergiu Nistor, noul consilier al lui Iohannis pentru cultura si patrimoniu. Daca sunteti grabiti, cititi 2 si 5-7.
1. In aprilie 2010 participam cu el la o dezbatere in Facultatea de Istorie. Ii spuneam ca imobilul din Gutenberg 3, pentru care exista studiu de clasare ca monument istoric, va fi demolat daca clasarea nu va fi votata de Comisia Nationala a Monumentelor. Ne-am despartit cordial, in Comisie a votat impotriva clasarii, imobilul a fost demolat.
2. Sergiu Nistor, secretar de stat in Ministerul Culturii, a semnat in 2012 avizul pentru turnul de 40 metri inaltime in Dorobanti – Brosteanu, intre 5 monumente istorice parter.
3. In 2011 am obtinut o decizie judecatoreasca irevocabila care spunea ca nu Directia pentru Cultura, ci Ministerul trebuie sa dea avizul de demolare pentru Kiseleff 45. In 2012 Sergiu Nistor, secretar de stat in Ministerul Culturii, a scris o adresa oficiala in care spunea ca Directia trebuie sa dea avizul.
4. Sergiu Nistor, secretar de stat in Ministerul Culturii in 2012, nu a facut nimic pentru includerea Rosiei Montane in lista preliminara UNESCO.
5. In septembrie 2013, cand manifestatiile pentru Rosia Montana erau in toi, Sergiu Nistor era comisarul unui congres pentru patrimoniu organizat la Sinaia de Uniunea Arhitectilor si Universitatea de Arhitectura Bucuresti. A reusit sa blocheze o rezolutie pentru includerea Rosiei Montane in lista UNESCO.
6. Sergiu Nistor este unul dintre autorii unui PUZ in Targu Jiu care scoate doua cladiri din zona protejata. Un „investitor” local vrea sa le demoleze pentru a face un magazin Billa langa Calea Eroilor (care leaga Poarta Sarutului de Coloana Infinitului).
7. In 2014 ICOMOS (Consiliul International al Monumentelor, pe langa UNESCO) a dat o rezolutie care condamna distrugerea patrimoniului istoric din Bucuresti. Nu a facut-o la propunerea reprezentantului sau din Romania, Sergiu Nistor (asta era atributia lui, sa apere patrimoniul din Romania) ci la apelul disperat al unui ONG (ProDoMo). Sergiu Nistor a mai si fost ofuscat ca n-a fost instiintat de ProDoMo.

.

.

Nota redacției: Reținerea pe care un om corect și combativ ca NICUȘOR DAN o are față de acest Sergiu Nistor este mai concludentă decât orice. Încă o hahaleră pe lista de la Cotroceni… Mai sunteți mulți, mă, neisprăviților?!