CD
712 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

CHINA, FĂRĂ A STA LA COZI, SE ALĂTURĂ LA DAVOS, DAR LA PRETUL EI
De Tom Luongo

Titlurile sunt pline de teroare abjectă că baza industrială lăudată a Germaniei se poate prăbuși și, odată cu aceasta, sectorul bancar, dacă Rusia va retrage toate livrările de gaze naturale.
Desigur, acest lucru este exact ceea ce UE a spus că își dorește, iar întrebarea acum este dacă il vor obține, pentru a-l cita pe H.L. Mencken, „bun și greu”.

Deci, în sfârșit, după ce și-au distrus propria economie, politicienii din Europa se gândesc la întrebarea corectă: „Ne-am făcut noi înșine asta?”
Prăbușirea monedei euro în această dimineață la un nou minim din douăzeci de ani sub 1,03 dolari răspunde unui răsunător: „Da. Da noi ne-am făcut-o.” Sunt sigur că consiliul de administrație de la Uniper, care se uită acum la o salvare de peste 9 miliarde de dolari după ce vicecancelarul Robert Haebeck și restul fanilor săi Green/Neocon și-au distrus investiția în conducta Nordstream 2, ar fi de acord cu piața.

Și o mare parte din acest lucru se datorează faptului că acum piețele handicapează pe deplin o recesiune globală bazată pe o serie de știri economice teribile, inclusiv Germania care a înregistrat un deficit comercial în mai, pentru prima dată în ultimii 30 de ani.
Si eu care am crezut ca Europa are o situație pozitivă a fluxului de numerar și nu poate/nu se va defecta din cauza asta, predictia mea din februarie cu Peter Boockvar.

Dar pentru a înțelege de ce lucrurile se accelerează atât de repede, dincolo de socoteala FED, cred că este timpul să ne uităm la care este și va fi rolul Chinei în acest sens.
Au existat multe discuții despre politica de blocare a Chinei de la începutul războiului din Ucraina.

Ce a însemnat? Sunt ei serios paranoici sau acesta a fost modul lor chiar chinez de a sprijini eforturile Rusiei în Ucraina prin exacerbarea defalcării masive a lanțului de aprovizionare creat de Coronapocalipsa din Davos?
Știți că sunt de partea acestei din urmă poziții.

Așadar, după un Summit BRICS de succes, care a văzut atât Iranul, cât și Argentina să solicite statutul de membru (și China invitând Arabia Saudită să se alăture acestuia și SCO), China a anunțat în urmă cu o săptămână că slăbește restricțiile COVID pentru călătorii străini în țară.
China a redus în mod neașteptat timpii de carantină pentru călătorii internaționali, la doar o săptămână, ceea ce sugerează că Beijingul reduce politicile COVID zero. Relaxarea la nivel național a restricțiilor pandemiei a determinat investitorii să cumpere acțiuni chineze.

Călătorii care intră în carantină vor intra în carantină doar zece zile, în scădere față de trei săptămâni, ceea ce arată că autoritățile locale reduc restricțiile draconice ale călătoriilor și activității economice, deoarece își fac griji cu privire la scăderea creșterii economice declanșată de politicile restrictive COVID zero de la începutul acestui an, care au blocat Beijing și Shanghai pentru luni intregi(Shanghai și-a ridicat în sfârșit măsurile de izolare pe 31 mai).
Rezultatul este, așa cum a subliniat Zerohedge la acea vreme, revenirea afluxului de capital pe piețele de capital din China în momentul anunțului.

Acestea fiind spuse, acesta este un exemplu perfect despre ceea ce vorbesc tot timpul cu privire la potențialele schimbări în situația politică din SUA. Piețele caută mereu schimbări în intențiile clasei politice.
Aceste mici schimbări sunt văzute de comercianți și investitori ca avantaje care trebuie jucate. S-ar putea să nu dea rezultate, dar sunt pariuri bazate pe un calcul probabil al unei schimbări de stat în politica publică.

În acest scop, Fungal Joe va ridica tarifele Trump la importurile din China în această săptămână pentru a cumpăra voturi în speranța că inflația se va modera. Sunt de acord ca el să facă asta încercând să îndrepte nava. Tarifele nu sunt niciodată răspunsul, la fel ca și sancțiunile. Observați, de asemenea, că acest lucru nu are nicio legătură cu politica monetară și tot ceea ce are de-a face cu întreruperile aprovizionării cauzate de dictatul guvernului.

Această schimbare a Chinei semnalează o intenție a PCC de a deschide China înapoi către turism și dezvoltarea afacerilor, care nu este probabil să fie inversată. Mă aștept ca acest lucru să fie real și ca China să facă și mai multe mișcări de genul acesta pe măsură ce vara se prelungește și piețele se răsfrâng în Occident.
Odată cu această schimbare, afluxul de capital scade presiunea atât asupra dolarului Hong Kong (HKD) cât și asupra Hang Seng, oferind Chinei mai multă acoperire pentru a relaxa politica monetară fără a crește neapărat ratele și creează un alt loc pentru fluxul de capital acum, când BCE a capitulat.

Declarațiile recente ale lui Christine Lagarde despre combaterea inflației fiind „mai mult artă oratorica decât știință ca sa linișteasca toate părțile Dar ceea ce a ieșit în urma ședinței de urgență a BCE de acum câteva săptămâni a semnalat în sfârșit sfârșitul monedei euro în mintea investitorilor.

Nu numai că baza industrială a Germaniei este literalmente distrusă cu bucurie de guvernul său, dar acum BCE va vinde datoria germană pentru a cumpăra datoria italiană și spaniolă pentru a nu se îneca. Acest lucru este asemănător cu evacuarea apei dintr-un capăt al bărcii doar pentru a o arunca în celălalt capăt.

Combinați aceste lucruri cu summit-ul G-7, sincer și dezastruos, unde cea mai mare colecție de bufoni neserioși s-au adunat pentru a interzice vânzarea aurului rusesc și a contempla un plafon global al prețului petrolului.
… nu îmi gasesc cuvintele.

Sincer, după acest G-7, fuga către Alianța BRICS și Uniunea Economică Eurasiatică (EAEU) va fi de neoprit. Ce investitor serios cu obiective reale de apreciere a capitalului se va uita la acest grup de nebuni devotați și se va gândi: „Da! Pot avea încredere în banii mei cu Boris Johnson, Joe Biden și Ursula Von der Leyen!”

Faptul că Justin Trudeau a fost chiar invitat ar fi trebuit să fie semnalul tău de vânzare a actiunilor si titlurilor atlantice.
În timp ce BRICS vorbeau despre o nouă monedă de reglementare comercială și adăugarea de membri, G-7 vorbea despre al treilea Război Mondial, în timp ce au fost insa prinis petrecând mai mult timp pentru sesiuni foto decât in dialog de fond.

Oamenii neserioși, cu idei sophomorice și un sentiment învechit al importanței lor globale (mai ales în cazul Regatului Unit și al Germaniei), solutia lor nu este o rețetă pentru fluxul global de capital pe termen lung.
Când te uiți la fragilitatea UE, Regatul Unit și Canada, îți dai seama că singurul lucru care susține piețele globale în acest moment este speranța că termenii mijlocii din SUA sunt o respingere completă a agendei de la Davos.

Dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă cumva Soros și Davos fură suficiente locuri și reintroduc o grămadă de RINO în Congres și Senat pentru a îngheța orice reformă la Washington D.C., prăbușirea Occidentului se va accelera foarte repede.

Din nou, reveniți la ceea ce am spus de la început, piețele caută indicatori timpurii, margini, ce pot juca pentru a conduce o schimbare majoră în politica internă/externă a unei țări.
Dacă SUA are o revoluție politică cinstită în noiembrie, plină de agitația reformei drepturilor și a sanității fiscale, în timp ce Fed continuă să crească ratele, atunci acesta ar fi un semnal de cumpărare masiv nu numai pentru SUA, ci și pentru China.

Dacă nu, SUA își începe colapsul și se întâmplă din mai multe motive.
Primul este evident. Progresiștii și comisiile nebunești vor fi încurajați să distrugă ceea ce a mai rămas din statul de drept în SUA: împachetați SCOTUS-ul, interziceți armele etc.
Acest lucru va trimite capitalul să fugă în locuri relativ sigure precum Pakistan.

Al doilea este aproape la fel de evident. Va confirma și va consolida pentru o masă critică de oameni că guvernul este irecuperabil și este timpul fie pentru o nouă convenție a statelor, conform conversației mele recente cu Bill Fawell, fie pentru secesiunea ca singurele opțiuni reale rămase.
Pentru că atunci când toate mijloacele pașnice de revoltă sunt luate de la oameni, apare violența.

În timp ce acești oameni răi cred că sunt inatacabili, realitatea este că nu sunt. Dacă te îndoiești de mine, vezi videoclipul cu revoluția fermierilor olandezi pentru a confirma cât de furioși sunt oamenii cu adevărat.
Niciuna dintre problemele legate de Demsocrati nu a funcționat în acest moment.
Nicio cantitate de împușcături adăugate de SSRI, cunoscute de autoritățile de aplicare a legii, nu va implementa controlul armelor în SUA.
Nicio cantitate de zgomot de la părul mov de neschimbat nu va aduce înapoi Roe v. Wade.

Nicio abatere sexuală în școlile publice nu va aduce pedofilie legalizată.
Acestea sunt pozițiile pe care democrații și-au mizat viitorul ca partid și cea mai mare parte a Americii s-a săturat sincer de asta în timp ce afacerile lor sunt jefuite, conturile lor bancare sunt golite și copiii lor sunt agresați sexual la școală de stripteoze.

Acesta este motivul pentru care mă aștept pe deplin ca costurile fraudei alegătorilor să crească în luna noiembrie și ca urmare a strategiei Mules 2000(00) să eșueze. Proud Boys și Oathkeepers vor sta bucuroși în afara casetelor de trimitere, în căutarea unui nebun cu o mână de buletine de vot false pentru a „întreba”.
Aceasta înseamnă că vor tipări voturi din aer, dar pot face asta doar în locuri precum California.

Deschiderea Chinei pentru afaceri este o veste bună. Încheierea restricțiilor COVID este necesară pentru a muta fluxul de capital de sub saltele înapoi în economia globală. Dar nu se va întâmpla suficient de repede fără o revoluție politică în SUA pentru a împiedica un an sau doi de activități dezordonate pe măsură ce lanțurile de aprovizionare se redirecționează.

Dacă China se deschide mai mult și termenele mijlocii sunt o explozie pentru oamenii obișnuiți, FED poate continua să meargă mai sus cu ratele din perspectiva bugetului guvernului SUA. Un articol bun recent de pe “Wolf Street” ne amintește nouă că doar datoria nouă este supusă ratelor mai mari pe care FED le percepe acum.
Avem costuri istorice scăzute de deservire a datoriilor.

Bugetul este încă o mizerie și de aceea reforma drepturilor este problema politică cheie în viitor. Așadar, dacă Soros câștigă în această toamnă și Davos rămâne ferm în controlul Washingtonului, atunci nu există nicio speranță pentru viitorul Americii ca un pact cu 50 de state. Vor arde restul acestei țări din temelii înainte de a renunța la controlul asupra ei.

Chiar dacă mandatul de mijloc va merge bine, perioada de tranziție înainte de ședința noului Congres va fi îngrozitoare.
Între acum și atunci, așteaptă-te să ne împingă un casus belli, NATO în Ucraina, pentru a încerca să salvăm bugetul lui Biden, părul groaznic al lui Johnson și sânii lași ai lui Scholz.
Așa vor contracara mișcarea Chinei pentru a atrage capital, declanșând un alt război.

Problema pentru toți ei este că, în cele din urmă, China câștigă în orice caz. Tot ce vor face este să întârzie inevitabilul, deoarece, așa cum am subliniat zilele trecute, nu există capacitatea productivă de a lupta ASTĂZI într-un război pe două fronturi în Europa și Pacific.
Dacă NATO se va muta asupra Rusiei, China se va muta pe Taiwan. Rușii salivează la perspectiva ca britanicii să vină să se lupte cu ei în Ucraina pentru a elibera SUA să învingă China.

Și Occidentul va pierde ambele războaie simultan, în caz că totul nu va deveni nuclear. Cred că împingerea Statelor Unite în criză politică este jocul final de la Davos. Problema este că, din moment ce Putin a abordat Ucraina așa cum a făcut-o, nu se poate reuși fără a atomiza Europa în acest proces.
Deci, Davos se uită mai degrabă la Hobson’s Choice[totul sau nimic] decât la victimele lor.

China nu vrea război cu SUA mai mult decât vrea Rusia. Așadar, deschiderea economiei Chinei și ridicarea tarifelor de către Biden aici sunt mișcările potrivite pentru atragerea de capital pentru a forța și mai multă instabilitate asupra Europei.
Dacă evităm cel de-al Treilea Război Mondial, împreună cu FED să pună Congresul într-o cămașă de forță fiscală, atunci putem realiza o schimbare politică reală în SUA.

Toată lumea câștigă.
Cred că acesta este cel mai important punct pe care orice alt analist l-a ratat în ultimii doi ani. Scopul vizat de Davos este de a opri cel de-al treilea război mondial, de a opri dizolvarea dezordonată a SUA, care ar fi o catastrofă pentru toată lumea, și de a pune capăt ciclului de violență care a emanat de la puterile coloniale europene de secole.
SUA pot supraviețui acestui lucru fiscal și politic. SCOTUS tocmai a starnit comunistii. Oamenii resping povestirile de trezire/desteptare și aproape tot ce produc Hollywood, Netflix și Amazon.
Văzut recent în Financial Times, chiar și Blackrock vede lumina.

Acest lucru îmi spune că bilanțul lui Blackrock are probleme serioase. Îmi spune AUM lor scade și strategia lor ESG/DEI distruge compania din interior. Nu m-aș îndoi nicio secundă că Larry Fink a pariat ferma pe Obama/Schwab să scape de Powell și acum se uită la un colaps în timp ce Powell spune: „E rândul meu”.
Cu toată puterea lor, aceasta este încă o companie cu doar 36 de miliarde de dolari în capitaluri proprii.

Nimic nu mi-ar plăcea mai mult decât să văd Blackrock devenind următorul moment Lehman. Sunt sigur că nici cea mai mare parte din Wall St. nu sta mai bine. E sânge în apă, oameni buni, iar rechinii înconjoară Europa. Poate că Jamie Dimon își va schimba al doilea nume în Bruce doar pentru a clarifica ideea tuturor.
Sunt trist că am renunțat la floricelele mele de porumb.

Sursa: https://tomluongo.me/2022/07/05/china-queues-davos-beatdown

Traducerea: CD