Alătură-te apelului
Suntem în pragul unui război în toată regula între Israel și Palestina, cu Israel bombardând Gaza și Hamas contracarând cu rachete. Singura modalitate de a opri această spirală îngrozitoare a violenței și strămutării este să punem capăt ocupației ilegale a Palestinei, precum și opresiunii violente a poporului palestinian de către Israel. Dă clic mai jos și semnează apelul către guverne de a sancționa Israelul pentru încălcarea legislației internaționale și comiterea de crime împotriva umanității:
ALĂTURĂ-TE APELULUI
Dragi prieteni și prietene,
Suntem în pragul unui război în toată regula între Israel și Palestina.

31 de copii palestinieni au fost deja uciși. Mame moarte. Sute de oameni răniți.

Tensiunea crește. Rapid.

Totul pleacă de la ocuparea ilegală a Palestinei de către Israel și de la decenii de opresiune violentă a poporului palestinian, ceea ce, conform concluziilor organizației Human Rights Watch, constituie „crime împotriva umanității”.

Acolo a început totul și tot acolo trebuie să se termine.

Modalitatea de a opri acest ciclu îngrozitor în care Israelul strămută violent palestinienii din casele lor, familii nevinovate sunt pedepsite zilnic, Hamas lansează rachete și Israel bombardează Gaza ar putea fi una singură: să facem costul economic al acestui conflict prea mare pentru a putea fi suportat.

Asta a ajutat la oprirea apartheidului în Africa de Sud și poate opri apartheidul și aici.

Tocmai am atins pragul de 2 milioane de semnături. Alătură-te cu un clic apelului nostru de sancționare a Israelului pentru încălcarea legislației internaționale și pentru comiterea de crime împotriva umanității și hai să facem din acest moment unul de cotitură:

Human Rights Watch, una dintre cele mai respectate organizații pentru drepturile omului din întreaga lume, împreună cu B’tselem, cea mai respectată organizație israeliană pentru drepturile omului, au concluzionat recent că Israel comite crime împotriva umanității față de poporul palestinian.

Între timp, israelieni extremiști mărșăluiesc pe străzi scandând „Moarte arabilor” și arzând mii de măslini pe care mulți palestinieni se bazează pentru a supraviețui. Bombele cad din nou pe închisoarea în aer liber care este Gaza, iar Israelul e în bătaia rachetelor. Ceva trebuie să se schimbe pentru a pune capăt acestui cerc vicios distructiv.

Impunerea de sancțiuni nu înseamnă demonizarea israelienilor. Extremiștii și liderii corupți de ambele părți beneficiază de pe urma situației actuale. Dar nu există nicio îndoială că guvernul israelian, care dispune de una dintre cele mai puternice forțe armate din lume, este actorul cu cea mai mare putere pe teren. Israel controlează teritoriul, aerul, apa, mâncarea și chiar și libertatea de mișcare a TUTUROR palestinienilor. De 70 de ani, pedepsește, evacuează și discriminează milioane de palestinieni cărora le controlează viețile.

Guvernul israelian crede că poate continua să comită aceste crime, zdrobindu-i pe palestinieni fără să se teamă de consecințe, pentru că este convins că guvernele nu-i vor impune sancțiuni. Hai să-i dovedim că se înșală transformând petiția aceasta într-o uriașă mișcare a oamenilor, pe care niciun decident să nu o poată ignora. Adaugă-ți vocea și trimite mesajul mai departe acum:

Aceasta este ultima soluție. Decenii la rând, s-a încercat aproape orice pentru a pune capăt opresiunii palestinienilor de către Israel. Sancțiuni specifice, care să vizeze situații precum diamantele folosite de Israel pentru finanțarea războiului, boicotarea vânzărilor de arme (Israel vinde arme unora dintre cele mai brutale regime din lume), precum și sancțiuni tehnologice și culturale (cum ar fi interzicerea accesului Israelului la evenimente sportive) ar putea fi primele măsuri pentru aducerea libertății în Palestina și a păcii în regiune.

Cu speranță și determinare,

Fadi, Mihaela, Adela, Marie, Christoph, Mo, Nax, John, Risalat și întreaga echipă Avaaz

P.S. Pentru a apăra dreptatea în acest fel este nevoie de curaj. Știm că unii vor acuza Avaaz de antisemitism doar pentru trimiterea acestui apel. Și mai știm și că, multă vreme, comunitatea evreiască din toată lumea a fost oribil de oprimată și încă se confruntă cu antisemitismul peste tot în lume. Mișcarea noastră a luptat și continuă să lupte cu o astfel de ură. Vrem să fie foarte clar: aici este vorba despre apărarea drepturilor de bază și a egalității oamenilor și despre susținerea legislației internaționale pentru a ne asigura de necomplicitatea comunității internaționale în opresiunea sistematică asupra poporului palestinian, pe care guvernul israelian o aplică de decenii. Scopul este să obținem libertate și pace pentru TOȚI oamenii din regiune. Și, la fel cum mișcarea noastră a organizat campanii pentru susținerea drepturilor de bază ale altor populații (rohingya, tibetană, yemenă, uigură, columbiană, afro-americană, masai și multe altele), suntem hotărâți să apărăm și demnitatea umană a palestinienilor.

Știm că acesta este un subiect important și sensibil pentru mulți oameni și ne-ar plăcea să știm părerea voastră. Haideți să discutăm și să învățăm din asta. Lăsați-ne un mesaj aici.