D.D. Rujan
00:37 (acum 9 ore)
către IANCU, eu, Radu, veronica

În spatele scenei, Untold este doar o petrecere interlopă

De mai mulți ani, Clujul nu mai este si Napoca, ci
un fel de Caracal,dar cu ștaif…

Cea mai importantă cetate universitară a țării a fost transformată în mare parte într-un combinat de diplome (100.000 de studenti – o treime din populatia orasului !) cu multe cabarete pentru tineret.Orașul tinde să devină o mare afacere pe seama studenților și a celor tineri. Părinții studenților pompează la greu bani în buzunarele odraslelor – lunar, circa 8-9 sute de milioane lei! -, care se colecteaza mai apoi în conturile investitorilor imobiliari, ai Primăriei și mai ales ai cîrciumarilor. Untoldul este ultima afacere veroasă pe seama studenților și a elevilor . Adică, în mare parte, a minorilor.Dar și pe seama bugetului local pentru ca Poliția și toate celelalte servicii ale orașului servesc o mega-afacere privată. La Untold, vin copii si tineri din toataTransilvania, Poliția defilează cu mașini noi, de top, oferite pentru promovare de firmele lui Ion Țiriac.

Plouă cu bani la Cluj-Napoca, de ce să nu pună și el o copaie să se adune ceva? Apa de la țîșnitoarele din parcul public a fost oprită.Fiecare copil trebuie să cumpere cel puțin o stică de apă la preț de aeroport internațional. Nu le convine, să nu bea.Sau nu meargă la Untold. Dacă spectatorii ies din acest infern sonor ca să mănînce sau să bea apă nu se mai pot întoarce…. sau mai cumpără un bilet. Untoldul a devenit o afacere cu bătaie națională. Chiar internațională…Face și pui. Este o piață de muzică, de băuturi (alcoolică, gazoasă și negazoasă etc), unii zic și de droguri, de țigări și de zgomot.Un soi de divertisment în delir, care produce bani.Enorm de mulți bani.Din bilete, din sponsorizări deșănțate ale multinaționalelor, ale băncilor, ale rețelelor de comunicare. O afacere pe seama adolescenților ademeniți cu cokteiluri de libertate, muzică, gusturi și tării amețitoare.

O bombă pentru oraș care poate exploda și pe care Emil Boc ce a dat liber la inscriptionarea in limba maghiara a firmelor din oras,,dupa ce chiar Boc ca si ungurii, nu mai pronunta in public si denumirea latina Napoca,langă vechiul Cluj…

Si nici gruparea lui politico-administrativă și de afaceri, n-o mai controlează.De ce? Din cauza beneficiilor și a profitului. Ei zic, pentru comunitate și instituțiile locale! Eu bănuiesc mult mai mult… De ce Primăria Clujului este dispusă să arunce în aer orașul și să-și provoace locuitorii? Pentru „agenda culturală „sau pentru bani? Nu uitați că grupul de la Cluj-Napoca domină România,

Clujul maghiarizat este si capitala serviciilor secrete românești.
Tineți minte, mafia de la Cluj i-a „cimentat” ca la Caracal dosarul penal lui George Maior, ținut ca Sfintele Moaște la Washington, cel care a avut tupeul să nu se preznte la o Parchet și care a sfidat și Parlamentul României.
Și a făcut-o la braț cu șeful DNA și cu generalii din SRI și cu toată liota de generali, politicieni și procurori cu care a fost pe o mînă.Cum să se bage SRI-ul și DIICOT-ul în afacerea Untold? Cum să arunce în aer acest Caritas cutural , noua fabrică de făcut bani a Transilvaniei?

Marile afaceri imobiliare, controlate de același grup de politicieni și potentați nu mai ajung nici măcar pe o măsea! Este Untoldul vaca de muls a Primăriei Cluj Napoca? A serviciilor sau a altui Sebastian Ghiță profilat pe concerte? Pînă cînd vom afla pe la cine se împart banii de la Untold, festivalul se califică doar ca o țeapă dată bugetului local și naivității tinerilor. Și mai ales ca o amenințare nocturnă la somnul localnicilor!

În spatele scenei, Untoldul este doar o petrecere interlopă.Bieții tineri și copiii nu sunt decît victimele nenumite ale acestei ingenioase învîrteli și încălcări de lege.La mintea lui Felix Bănilă, Untoldul este doar un concert, nu o bună piață de paparoase! În Caracalul muzical al Transilvaniei afacerile merg strună. Pînă la un accident care să tragă cortina de pe culisele orașului protejat de autorități (așa cum protejat a fost Caracalul) afacerile de tip Untold, cu imobiliarele și cu etajele în plus, închirierile pentru studenți și diplomele pe veresie merg strună.În mintea primarului și a celor care îl secondează, în Cluj Napoca nu se întîmplă nimic deosebit!

Post scriptum:
Respectul subsemnatului pentru marii dascăli, pentru marile glorii medicale și științifice ale orașului rămîne același.
Din păcate,în fața unor asemnea valuri de impostură și de afaceri necurate pînă și aceștia sînt siliți să se ferească și să stea în umbră!”