PUTIN : decideti dacă țările NATO vor fi direct implicate în conflict sau nu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rodica bratulescu
16:36 (acum 1 oră)
către

În spatele dezbaterii Harris-Trump.
De Manlio Dinucci

În dezbaterea dintre cei doi candidați la președinția SUA, Kamala Harris a spus:

„Agenda lui Putin nu este doar despre Ucraina. Aliații europeni sunt recunoscători pentru înțelegerea noastră cu privire la importanța celei mai mari alianțe militare pe care a avut-o vreodată lumea, și anume NATO. Ceea ce am făcut este să păstrăm capacitatea lui Zelensky și a ucrainenilor de a lupta pentru independența lor. Dacă nu am fi făcut-o, Putin ar fi stat la Kiev cu ochii ațintiți spre restul Europei”.

Harris întoarce astfel realitatea in cap, ascunzând faptul că NATO, sub comanda SUA, a atacat Rusia, s-a apropiat din ce în ce mai mult de teritoriul său cu baze militare și arme nucleare, iar în 2014 a organizat lovitura de stat din Ucraina cu forțele neonaziste și atacul ulterior asupra rușilor din Ucraina: război total împotriva Rusiei atunci.

În acest context, New York Times scrie:

„Președintele Biden pare să fie pregătit să elibereze calea pentru ca Ucraina să tragă cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune adânc în teritoriul Rusiei de la mare distanță, cu condiția să nu folosească arme furnizate de SUA”.

Președintele Putin a subliniat:

„Acest lucru este posibil numai folosind datele de informații de la sateliții NATO.”

Președintele Putin a subliniat:

„Nu este vorba de a permite regimului ucrainean să atace Rusia cu aceste arme, ci este vorba de a decide dacă țările NATO vor fi direct implicate în conflict sau nu. Dacă se va lua această decizie, înseamnă că NATO, SUA și țările europene vor fi în război cu Rusia. Și dacă acesta este cazul, vom lua deciziile adecvate în funcție de amenințările care vor fi create împotriva noastră, ținând cont de schimbarea naturii acestui conflict.”

Deoarece rachetele cu rază lungă de acțiune pot fi înarmate atât cu focoase nenucleare, cât și cu focoase nucleare, Rusia ar fi expusă unui risc mai mare de atac nuclear.

În dezbaterea cu Harris, Donald Trump a spus asta

„Situația se înrăutățește, ar putea duce la al treilea război mondial. Putin are arme nucleare. Nimeni nu se gândește la asta. Și până la urmă le va folosi. Ceva despre care nu ne place să vorbim. Nimănui nu-i place să vorbească despre asta.”

Apoi a insistat:

„Cred că este în interesul Statelor Unite să pună capăt acestui război și să negocieze.”

Cu toate acestea, Trump a simplificat prea mult modul în care ar putea implementa un astfel de acord dacă ar deveni președinte al Statelor Unite:

„Dacă aș fi fost președinte, războiul nu ar fi început niciodată. Îl cunosc foarte bine pe Putin și Putin mă respectă, în timp ce nu îl respectă pe Biden”.

Viziunea simplistă conform căreia războiul s-ar putea încheia printr-un acord personal între cei doi președinți ignoră faptul că acesta a fost aprins de puternicele puteri ale SUA și Occidentului, care își pierd dominația pe care și-au menținut-o până acum în lume și pe care o au. caută să păstrezi prin război. Iar scenariul de război european este legat de cel din Orientul Mijlociu, unde izbucnește un război pentru care Trump, la fel ca Harris, dă vina nu pe Israel, susținut de SUA, ci Iran, aliat al Rusiei și Chinei, țara cea mai de temut. de SUA și de Trump însuși din cauza marii sale puteri economice.