CD
1.193 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

*
JUDECĂTORUL FEDERAL DECIDE CĂ DISTRICTUL ȘCOLAR PENNSYLVANIA TREBUIE SA GĂZDUIASCA DUPA ORE SATAN CLUB

Un judecător federal a decis că un district școlar din Pennsylvania trebuie să găzduiască un After School Satan Club.
Clubul pentru copii al Templului Satanic este împins în districtele școlare care găzduiesc cluburi creștine – cu sprijinul deplin al Uniunii Americane pentru Libertăți Civile (ACLU), de extremă stânga, care a depus acțiunea în numele organizației.
Sataniştii susţin că, dacă şcoala permite unei singure religii să găzduiască evenimente, ei trebuie să permită tuturor.
„Într-o victorie pentru libertatea de exprimare și libertatea religioasă, o instanță federală a hotărât că districtul școlar din Saucon Valley trebuie să permită After School Satan Club să se întâlnească în facilitățile districtului”, a anunțat ACLU într-un tweet luni.
BREAKING: Într-o victorie pentru libertatea de exprimare și libertatea religioasă, o instanță federală a hotărât că Districtul școlar Saucon Valley trebuie să permită After School Satan Club să se întâlnească în facilitățile districtului.
— ACLU (@ACLU) 1 mai 2023
Clubul Satan pretinde că îi învață pe copii „binevoință și empatie, gândire critică, rezolvare de probleme, exprimare creativă, suveranitate personală și compasiune”.
Judecătorul John M. Gallagher de la Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Est al Pennsylvania a scris în hotărârea sa că „atunci când se confruntă cu o provocare la adresa libertății de exprimare, primul instinct al guvernului trebuie să fie să transmită expresia mai degrabă decât să o anuleze. În special atunci când conținutul este controversat sau incomod.” El a adăugat că „aici, deși obiectorii lui The Satanic Temple, Inc. pot contesta sfințenia acestei organizații numite controversat, caracterul sfânt al protecției Primului Amendament trebuie să prevaleze”.
Potrivit unui raport de la The Hill, „Districtul școlar trebuie să permită After School Satan Club, care este sponsorizat de The Satanic Temple, să se întâlnească în timpul anului școlar la trei date convenite anterior, dar nu va trebui să distribuie fișele de permis pentru club pe care studenții să le ia acasă, conform dosarului.”

Sursa: http://www.stationgossip.com/2023/05/federal-judge-rules-that-pennsylvania.html

Traducerea: CD