IN MEMORIAM

CORNELIU GHICIU – ultimul descendent al familiei marelui om politic TAKE IONESCU

 

In urma cu noua luni, la 5 octombrie 2011, CORNELIU GHICIU ultimul descendent al fostului prim-ministru TAKE IONESCU a decedat intr-un total anonimat in Bucuresti. Circumstantele mortii au fost mai mult decat dubioase. A fost inmormantat in Cimitirul Damaroaia, fig. 21, loc. 18.

In cimitirul Bellu Ortodox, unde exista mormintele membrilor familiilor IONESCU, nu a putut fi inmormantat deoarece aceste morminte au fost profanate si instrainate. Mormantul din fig. 20 loc 4 al prof. dr. TOMA IONESCU, fratele lui TAKE IONESCU, a fost insusit de evreul WEISMAN, metamorfozat in VITELARU, venit din prapastiile SIBERIEI, iar mormantul celuilalt frate din figura 57, loc. 40 al prof. IOAN CONSTANTIN IONESCU a fost insusit de evreul ZAHACINSKI, metamorfozat in IOSUPESCU, venit din Galitia. Pentru a sterge orice urma de existenta a romanilor de pe aceste meleaguri, osemintele romanilor sunt scoase din morminte si aruncate la canal. Iata unde a dus bunatatea, toleranta, nepasarea inrudita cu nesimtirea si chiar prostia romanilor. Chiar mausoleul lui TAKE IONESCU, din incinta manastirii Sinaia a fost profanat de evreica WORONIECKI si nepotul ei POPESCU NASTA CALIN MIRCEA.

Dorinta lui CORNEL GHICIU a fost sa fie inmormantat in Comuna Devesel, jud. Mehedinti, langa parintii lui. Nu am inteles de ce nu i s-a respectat dorinta.

Decesul lui GHICIU CORNELIU este un mare mister. Este adevarat ca multi au dorit sa-I inchida gura, in special mafia evreiasca a retrocedarilor, unii membri ai familiei care au vrut ca el sa nu aibe dreptul la mostenire a averilor parintilor si doua persoane din Bucuresti, suspecte, care s-au apropriat de el sub pretextul ca il ajuta. In realitate au dorit si chiar au reusit sa puna mana pe banii, bijuteriile si bunurile cu care a venit din AUSTRALIA. Ce naiv a fost GHICIU CORNELIU !

Este adevarat ca dupa revenirea in Romania, dupa o absenta de 50 de ani, si-a creat multi dusmani. In mod deosebit s-a implicat in recuperarea bunurilor imobile care au apartinut lui TAKE si care au fost lasate prin testament ACADEMIEI ROMANE. Este vorba de imobilul din Str. Arh. Ion Mincu nr. 19 din Bucuresti, unde a functionat o sectie a Muzeului National de Arta, imobilul din Str. Take Ionescu nr. 25 din Bucuresti, unde a functionat INSTITUTUL DE ETNOGRAFIE SI FOLCLOR “Constantin BRAILOIU”, Castelul din orasul Sinaia, Str. Take Ionescu, unde a functionat caminul de copii orfani “30 Decembrie” si muzeul familiei TAKE IONESCU.

Toate aceste imobile au fost revendicate si castigate de un anonim POPESCU NASTA CALIN MIRCEA, care pretinde ca este nepotul fostei menajere, a lui TAKE IONESCU, in ultimii trei ani de viata. Acest anonim implicat in furtul secolului, pretinde ca ECATERINA ALEXANDRA WORONIECKI a fost sotia lui TAKE IONESCU, fara sa prezinte niciun act care sa ateste calitatea de mostenitor legal. In realitate el a ingrijit-o pe WORONIECKI trei luni inainte de moarte si si-a insusit averea ei. Inainte de moarte, TAKE IONESCU a facut un testament in care este scris clar “Las intreaga mea avere, mobila si imobila oriunde s-ar afla in tara sau strainatate, ACADEMIEI ROMANE”. Academia Romana s-a lasat jefuita de acest individ alogen. Nu cumva anumite persoane din Academia Romana sunt implicate in acest jaf, pentru ca am constatat ca o persoana a fost aleasa membru corespondent (din 2004) si titular (din 2009) al Academiei Romane, datorita colaborarii cu acest anonim.

Cum a devenit mostenitoare a bunurilor mobile si imobile ale lui TAKE IONESCU menajera WORONIECKI, este un mister. Dar si mai mare mister este cum a ajuns nepotul dnei. WORONIECKI, numitul POPESCU NASTA CALIN MIRCEA, nascut in 1921, domiciliat in Bucuresti, Str. Chopin nr. 13A, sector 2, mostenitorul marelui om politic.

In certificatul de mostenitor nr. 504/10 Septembrie 1975 prezentat de numitul POPESCU NASTA, scrie ca WORONIECKI ii lasa mostenire: doua vase mici bronz turnat, patru portrete de familie, trei etajere, una canapea catifea, doua carpete uzate, un pat catifea uzat, doua scaune fotoliu, suma de 34.103 lei si cota indiviza de 1/3 (o treime) din dreptul de concesiune asupra locului de inmormantare situat in Cimitirul “Serban Voda” din Bucuresti, fig. 5, loc. 35.

Unde scrie ca acest individ POPESCU NASTA CALIN MIRCEA, mosteneste cele 3 imobile (o sectie a muzeului National de Arta din Str. Arh. Ion Mincu nr. 19 din Bucuresti; castelul din Orasul Sinaia, Str. Take Ionescu, nr. 2 si imobilul din Str. Take Ionescu, nr. 25 din Bucuresti, unde mai functioneaza “Institutul de Etnografie si Folclor “Constantin Brailoiu”), pana in luna octombrie cand este termenul fixat de instantele de judecata pentru evacuarea cladirii). In ce tara traim ? Cine o fi in spatele acestui evreu ? Cine este el ? La niciuna din cele peste 70 de sedinte de judecata nu s-a prezentat. Am credinta si convingerea ca se va gasi un om care sa aibe demnitatea, curajul , onoarea si mandria sa stearga acesta rusine a neamului romanesc.

Ghiciu Cornel si-a lasat in Australia, copii si nepotii si a venit in Romania pentru a construi un spital de copii in judetul Mehedinti. A fost unul din adevaratii patrioti si nationalisti, un sustinator inflacarat al Uniunii Vatra Romaneasca. La Sidney, in Australia, o perioada indelungata a fost chiar si secretarul filialei Uniunii Vatra Romaneasca.

          Desi  a fost obligat sa traiasca o jumatate de secol departe de tara, nu si-a uitat nici o clipa patria.

          Dumnezeu sa-l odihneasca in pace

20 Iulie 2012                                                                   TUDOR VOICU