În Decembrie 1989, glonțul ne-a trecut pe la tâmplă…

2016-01-25T00:21:15+02:0025 ianuarie 2016|Textele altora|

Dominique Fonvielle, fost agent al serviciilor

de informații franceze:

În 1989, a fost o alianță obiectivă între KGB

și CIA pentru debarcarea lui Ceaușescu/

Scenariul prevedea și INVADAREA României

pe motive „umanitare”

FacebookTwitterg+Email

Despre evenimentele din 1989 s-a vorbit ore în șir și s-au scris zeci, dacă nu chiar sute de volume. Din păcate, în miile și zecile de mii informații aruncate în spațiul public, s-au pierdut mărturiile unor oameni care aveau acces la tabloul istoric al momentului 1989.

Una din aceste mărturii foarte importante aparține lui Dominique Fonvielle, fost lucrător la Direcția Generală a Securității Externe (DGSE) a Franței, serviciul secret care se ocupă cu informațiile din afara țării.

În cadrul unui documentar, realizat acum mai bine de 12 ani, „Șah-mat, strategiile unei revoluții”(vezi VIDEO) fostul ofițer al DGSE a descris cei trei pași necesari pentru a „declanșa o revoluție”: localizarea opoziției la regim, inițierea unei campanii de propagandă neagră împotriva regimului și în final, pregătirea din timp a celui care va lua puterea în locul dictatorului.

Dominique Fonvielle a mai spus că în cazul Timișoarei, anumite evenimente au fost pregătite dinainte pentru a declanșa o anumită reacție.

„Circumstanțele trebuie pregătite și coordonate pentru a se porni o revoluție. Deci, aceste circumstanțe pot fi foarte diferite. Un serviciu de informații va lucra cu acele informații care pot face un scenariu să pară credibil, deși informațiile în sine pot fi fabricate. În cazul României, n-aș spune că prima demonstrație de la Timișoara a fost fabricată( cea din 16 decembrie -n.r.). Dar au fost întâmplări, în care lucrurile s-au dezvoltat într-un mod pregătit dinainte”, afirmă Fonvielle.
Fonvielle afirmă că incitatorii au fost oameni pregătiți în tabere speciale din Occident, români care aveau rolul de a influența oamenii.
„Da, au fost operațiuni ale forțelor speciale, dar nu cred că majoritatea oamenilor din acele tabere au fost pregătite să acționeze astfel. Cred că aspectul cel mai important al antrenamentului lor a constat în modul în care aceștia au fost învățați să influențeze alți oameni și să pregătească planurile pentru atac”, a spus el, atunci.
Tot fostul agent al DGSE a dezvăluit și scenariul care trebuia aplicat în România, dar care a fost până la urmă, împiedicat. Menționăm că după 22 decembrie, generalul Nicolae Militaru, cu acordul lui Ion Iliescu, a cerut Moscovei „asistență militară” pentru lupta cu „teroriștii”. Generalul Ștefan Gușă, pe-atunci șeful Statului Major General a sunat personal pe omologii săi din țările Tratatului de la Varșovia pentru a-i asigura că Armata Română nu are nevoie de asistență. La ordinele sale, s-a trecut la apărarea graniței de pe Prut. La doar patru ani de la evenimentele din 1989, generalul Ștefan Gușă a murit de cancer.
„Operațiunea a fost dusă la îndeplinire de țările din jurul României, din Ungaria. Am menționat taberele de antrenament din Ungaria și Germania, dar la momentul potrivit, oamenii trebuiau plantați la fața locului și nu poți introduce clandestin sute de oameni, doar câteva zeci.
cel care planifică acțiunea va obliga regimul să reacționeze brutal, astfel încât opoziția să se arate și masele să intre în mișcare. În acest moment, țările din vecinătate vor intra în țară să asiste, pe motive „umanitare” sau politice. Atunci, acești aliați vor restabili ordinea. Vor garanta securitatea și în final, vor permite noului guvern să preia puterea, cu un noul șef al statului care este considerat potrivit pentru misiune”, a spus Fonvielle.
Fonvielle conchide: „A fost o alianță obiectivă între KGB și CIA. Este extraordinar. Doua servicii adversare, care au fost create sa se bata unul cu celalalt!”.
Fostul agent CIA, Robert Baer, care ulterior va deveni cunoscut prin dezvăluirile pe care le-a făcut despre implicarea SUA în războaiele din fosta Iugoslavie a confirmat: „Stiu ca au fost numeroase discutii cu Guvernul sovietic pe tema Romaniei. Punctul nostru de vedere asupra situatiei si interesele nu erau diferite”.

7 Comments

 1. Calin Kasper 27 ianuarie 2016 la 2:52 pm - Raspunde

  Important nu este ca s-au aliat CIA si cu KGB-ul, ci ca planul nu le-a reusit in totalitate. Romania nu a fost dezmembrata. Si cum poporul roman era atunci total dezorientat, inseamna ca planurile au fost dejucate din exterior. Apararea a venit de SUS.

 2. Puscasu Vlad 26 ianuarie 2016 la 11:57 am - Raspunde

  vrajeli si speculatii pentru presa si pentru audienta http://freesyria8.blogspot.co.uk/

 3. Toader 26 ianuarie 2016 la 12:17 am - Raspunde

  „În 1989, a fost o alianță obiectivă între KGB și CIA pentru debarcarea lui Ceaușescu/ ”

  Nu pentru debarcarea lui Ceausescu s-au aliat 2 forte atat de importante (plus alte 3-4 forte satelit ) ci pentru o noua impartire a sferelor de influenta ce prevedea separarea celor 2 mari forte antagoniste in spatele unei „cortine de fier” trasata (si) pe Carpatii Romaniei.
  NU pentru inlaturarea unui sef de stat dintr-o tara medie europeana se renunta la 50 de ani de dusmanie „traditionala” intre doua sisteme sociale si militare – ESTUL si VESTUL…
  Desfasurarea de forte si scenariul „revolutiei” s-a facut „in alianta dintre EST si VEST” nu pentru inlaturarea unui conducator de tara socialist (grav bolnav si urat de popor – deci pe cale de disparitie naturala ) ci pentru dezmembrarea Romaniei.

  • Marian 26 ianuarie 2016 la 2:19 pm - Raspunde

   Foarte adevarat. Cred ca se mai poate adauga inca ceva. Treaba cu „teroristii” facuta pentru mai multe motive inclusiv acela de a umili poporul si de a injosi ideia de mandrie nationala si de nationalism a insasi ideii de a indraznii sa te guvernezi singur, astfel aspru pedepsita. Cativa ani mai tarziu s-a intamplat asta la proportii epice si in Iugoslavia. Dar iata ca Dumnezeu (care are totusi ultimul cuvant) a spus NU planurilor lor ticaloase de a faramita aceasta tara prin aparitia unui vajnic patriot (Gen Guse) care a fost la locul potrivit la momentul potrivit pt a li se opune. Desigur cu pretul propiei sale vieti. Poate ca ar trebui sa mai facem cate o pomenire acest mare patriot. Pe de alta parte nu putem admite ca daca toata lumea se schimba noi puteam ramane ca si Coreea de nord impietriti in acel sistem! Cred ca asta nu se putea. Lucrurile evoluau oricum. Puteau sa ne coste mult mai mult. Vezi cazul Iugoslaviei (daca se mergea pe o alta varianta pt ca ei oricum nu renuntau!). Cred ca aceasta a fost calea cea mai usoara pentru noi.

   • Toader 27 ianuarie 2016 la 7:04 pm - Raspunde

    Teroristii au avut rolul de a crea conditiile legale de interventie umanitara externa . Dupa interventia umanitara externa – din est si din vest – dezmembrarea Romaniei ramanea doar o chestie de timp.
    Analiza revolutiei sub impactul dreptului international valabil la acea data arata clar aceasta evollutie a evenimentelor.
    Meritul patriotilor romani, plasati strategic in taberele aflate in confruntare, este acela ca au facut tot ce a fost posibil pentru a nu se indeplini conditiile de beligeranta – conditii strict necesare pentru invadarea „umanitara” a Romaniei..
    – Ceilalti, adversarii, au facut tot posibilul pentru creearea starii de beligeranta – mesajele transmise prin media, televiziune si radio, desenau exact o tara aflata in razboi civil ce avea nevoie de ajutor extern.
    Nu a fost vorba doar de Generalul Erou Stefan Guse. Au fost mai multi patrioti vizibili in planul public, atat de-o parte cat si de cealalta parte a baricadei. Fiecare si-a jucat rolul cu un singur scop – salvarea integritatii Romaniei. Nu salvarea lui Ceausescu, nu salvarea partidului comunist sau a privilegiilor.
    Parerea mea.

 4. Bulache 25 ianuarie 2016 la 9:38 am - Raspunde

  Doua servicii adversare? Abia asta e gulguta! La data respectiva, ambele erau sucursale ale sionistilor! Azi, una din ele sigur a ramas, ailalta face pe independenta…
  In ce priveste dorinta de invazie, exista o inregistrare video in care gen. Gusa este informat prin telefon despre trupe rusesti aparute la granita de est (Galati), iar acesta raspunde „Nu intra nimeni! Muriti pe brazda!”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top