Al patrulea județ Virginia adoptă rezoluția în sprijinul Falun Gong

8 martie 2021 Actualizat: 10 martie 2021
mai mare mai mic

Județul Loudoun, Virginia , a devenit recent al patrulea județ al statului care a  adoptat  o rezoluție în acest an în sprijinul mișcării spirituale Falun Gong și a condamnat Partidul Comunist Chinez pentru practica sa neetică de recoltare forțată a organelor pentru transplant de la prizonierii politici sau religioși.

„Uciderea deținuților religioși sau politici în scopul vânzării organelor lor pentru transplant este o încălcare flagrantă și intolerabilă a dreptului fundamental la viață”, a declarat rezoluția, adoptată la 3 martie.

„Când faci rău oamenilor oriunde, ne dăunează tuturor. Oriunde cineva este rănit, omenirea în ansamblu este vătămată ”, a declarat Phyllis J. Randall, președintele Consiliului de Supraveghere al Județului Loudoun, într-un interviu.

Deoarece Aeroportul Internațional Dulles, situat în județ, este o sursă de zboruri către și dinspre China, „prezintă o adevărată oportunitate pentru practicile neetice care au loc în această zonă”, a spus Randall.

Falun Gong, cunoscut și sub numele de Falun Dafa, este o practică spirituală originară din China. Se compune din exerciții meditative și învățături spirituale bazate pe principiul veridicității, compasiunii și toleranței.

Partidul Comunist Chinez și-a început persecuția împotriva practicanților Falun Gong în 1999. Potrivit Centrului de Informații Falun Dafa , milioane de adepți au fost condamnați la lagăre de muncă și închisoare, iar sute de mii au fost torturați.

În 2019, un tribunal popular independent din Londra a concluzionat că Partidul Comunist Chinez a recoltat forțat organe de la practicanții Falun Gong reținuți de mulți ani și pe o „scară substanțială”.

„Acest lucru nu ar trebui să se întâmple cu oamenii Falun Gong, acest lucru nu ar trebui să se întâmple cu nimeni, chiar dacă cineva se afla într-una din închisorile noastre. Și chiar dacă ar fi vinovați pentru orice au fost acolo, ”a spus Randall. „Aceasta este crimă”.

Tiny Tang, rezidentă în Virginia și practicantă Falun Gong, a spus că este foarte recunoscătoare pentru rezoluție.

„Practica recoltării forțate a organelor în China a fost sub raportată în mass-media americană, iar Partidul Comunist Chinez a lucrat neobosit pentru a ascunde situația de restul lumii”, a spus ea.

Yang a spus că practicienii Falun Gong care au fugit în Virginia din China i-au spus că au fost forțați să lucreze în lagăre de muncă până la 20 de ore pe zi. De asemenea, au spus că majoritatea produselor pe care le-au făcut au fost expediate către Statele Unite.

Randall și-a exprimat speranța că rezoluția ar putea ajuta la încetarea „oribilei practici” a recoltării organelor.

„Acesta nu este modul adecvat de a trata alți oameni”, a spus ea. „Este un test pentru comunitatea internațională.”

„Dacă o oprim mai devreme într-o zi, merită.”

Sherry Dong a contribuit la acest raport.

O versiune anterioară a articolului a denaturat numele de familie al lui Tiny Tang. The Epoch Times regretă eroarea.