Părintele Calciu Dumitreasa a  avertizat…

Extras din conferința suținută de preotul Gheorghe Calciu-Dumitreasa la Biserica din Zalău, anul 2005:
„Este un duh care colindă Europa și lumea în general. Un duh… care își schimbă înfățișarea de fiecare dată și care atacă din toate părțile lumea creștină, sub diverse chipuri. În general chipul este blând, discursul este atrăgător, dar intenția lui este perfidă. Acest duh poate să vorbească despre FAMİLİE cu cuvinte frumoase, dar intenția lui este de a distruge familia. Poate să vorbească despre Biserică, plin de dragoste pentru toate Bisericile; un fel de sincretism religios dar dorința este de a spulbera ortodoxia.

Poate să vorbească despre țară și despre patrie care este ceva pe care încearcă să o susțină dar intenția lui este de a distruge și Patria și Biserica.

Acest duh se cheamă ECUMENISM!

Tot acest discurs frumos, și cu FEȚE MULTİPLE nu are decât o singură intenție, distrugerea unei națiuni, distrugerea națiunilor, desființarea Bisericii Ortodoxe… și instituirea unui grup de conducători, puși nu știu de cine, care să dicteze tuturor națiunilor ideile lor, să le încorseteze în anumite tipuri, sociale și politice religioase, în care ei să fie cei care dictează, și care produc în viața noastră.
Fraților să nu ne lăsăm amăgiți! Trăiesc în mijlocul acestor emițători, ai discursului prolific, și care cutreieră lumea. Îi cunosc pe toți. N-au nicio intenție bună cu Biserica noastră.
Sub „Iubirea Hristică” , sub „İubirea Pacea Universală”, ei ascund intenții perfide.
De aceea am venit aici ca să vă spun nu vă lăsați ademeniți. Am observat o puternică tendință ecumenistă în Biserica Ortodoxă!
Foarte puternică! Începând de sus și până jos. ”

Nota redacției: Comentariul de mai sus ne-a parvenit de la dl Mișu Croitor, activ publicist pe teme religioase.