anonim
5 aprobate

adizglobiu@gmail.com
86.127.76.232

 

In anii 50 tatal meu ca sef in Securitate a aflat din interogatorii pe agentura Germaniei din Romania cum consulul Germaniei conducea operatiuni de compromitere pe miscarea legionara cu scopul de a fi declarata organizatie de criminali de razboi in cazul pierderii razboiului de catre Germania.
Germanii au platit despagubiri de razboi in perioada interbelica si la declansarea operatiunii Barbarosa era constienta ca in cazul pierderii razboiului vor intra la despagubiri de razboi la fel ca dupa primul razboi mondial . Consulul Germaniei la Bucuresti conducea operatiunile de lichidare pe tiparul ,,expozitia de cadavre” in care agentii germani (spioni) infiltrati in miscarea legionara aveau ordinul sa expuna cadavrele ca sa ramana probe dupa terminarea razboiului.
Interogatoriu, din memorie.

Sef in Securitate: ,,Ai facut de ras miscarea legionara . Ce dracu a fost in capul tau ?”
Spion german infiltrat in miscarea legionara: ,,Asta a fost si scopul . Sa-i fac de ras….pentru ca germanii au luat in calcul plata de despagubiri de razboi in cazul pierderii razboiului si trimiterea Romaniei la despagubiri de razboi cu distrugerea miscarii legionare ca sa mai scape ei din despagubiri…”
La terminarea razboiului au fost luate mai multe declaratii de catre ofiterii americani care au intrat ca probe la procesul de la Nunberg si care nu au fost desecretizate nici astazi dupa asa zisa desecretizare a dosarelor procesului de la Nunberg prin care miscarea legionara a fost scoasa din randul organizatiilor vinovate de crime de razboi. A reusit sa identifice si alti spioni infiltrati cum ar fi spioni britanici si spioni sovietici si era printre singurul care cunostea identitatea lor . Pentru asa ceva am vazut cu ochiii mei cum veneau sefii DIA si SRI cu amenintari la tatal meu .
Fuga dupa despagubiri dupa terminarea razboiului a dus la o operatiune de falsificare de acte cu crime de razboi de catre ofiterii militari de informatii americane care au renuntat la aceasta operatiune dupa ce au constat ca actele au fost falsificate foarte slab si se faceau de ras cu asa ceva. In schimb Securitatea a trecut in anii 50 la o serie de operatiuni de falsificare de acte cu crime de razboi cu scopul de a obtine retragerea sprijinului acordat de NATO si CIA miscarii legionare.