Cristina Sirca
Cristina Sirca 18 Iunie 02:57
NU PLECAM ACASA. MORTII NU NE LASA

Dupa 26 de ani romanii nu au aflat inca adevarul nici despre revolutie nici despre sangeroasa mineriada din iunie 1990. De ce a curs atata sange nevinovat si cine e raspunzator? Rani adanci in sufletul poporului roman… Evenimente care au invvrajbit si scindat profund societatea romaneasca dar despre care astazi se mai aminteste doar in treacat.

Sub tutela Washingtonului, sefii institutiilor de forta din Romania au ingropat in mod sistematic cele doua dosare, statul roman preferand sa plateasca amenzi grele in locul gasirii vinovatilor. Departe de a provoca o mai aprofundata dezbatere si analiza a acelor evenimente, reintrarea spectaculoasa in scena politica a liderului Pietii Universitatii a starnit doar o perdea de fum. In fundal, pe drumurile desfundate, strivind sub senile demnitatea, istoria si amintirea martirilor nostri, se aud tancurile americane aducatoare de… libertate si democratie ?!? In ciuda faptului ca tot mai multe surse (intre care generali de armata si SRI) indica faptul ca soarta Romaniei a fost hotarata in ’89 la Malta de comun acord de catre SUA si URSS si ca lovitura de stat militara din dec ’89 (deci logic si evenimentele imediat urmatoare) au fost rodul colaborarii colegiale intre CIA, KGB, serviciile maghiare si franceze, aceste informatii nu ajung in mainstream media.

Dle. profesor Ion Coja, desi nu va cunosc personal, vad si apreciez la dvs. atat logica cat si dragostea de tara si de istorie. In numele dragului nostru Eminescu pe care l-am comemorat de curand, si al tuturor eroilor si martirilor neamului carora istoria nu le-a facut inca dreptate, va rog sa faceti tot ce va sta in putere pt a aduce aduce adevarul la lumina in privinta evenimentelor din ’89 – ’90, perioada in care ati fost profesor si indrumator al dlui. Marian Munteanu la Universitatea Bucuresti. Ce stiti despre legaturile acestuia cu Statele Unite? Informatii ca cele publicate de Adevarul in articolul de mai jos nu mai sunt facute astazi publice nici de catre massmedia nici de catre dl. Munteanu.
http://adevarul.ro/news/societate/anii-90-schimbat-america-fata-romaniei-milioane-dolari-ong-uri-televiziuni-sindicate-miscari-politice-1_5538f9ffcfbe376e357ace0c/index.html

I-ar fi fost atat de simplu dlui. Munteanu sa devieze atacul mediatic de la tema legaturilor cu Securitatea catre detalii mai substantiale, as spune chiar senzationale, din timpul Pietii Universitatii. Un exemplu este mitingul de 20.000 de persoane desfasurat in ’90 la Budapesta, cat si interventiile din partea Departamentului de Stat si al presedintelui american ce au dus la eliberarea sa din inchisoare.
https://books.google.com/books?id=vhcIAwAAQBAJ&pg=PA293&lpg=PA293&dq=students+as+agents+of+change+1990+bethany+college&source=bl&ots=Qi8GN4xCb9&sig=NcwmgGhQbJA4sEM3n5LrbBPUe4U&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwj51fXvr6bNAhUY0GMKHcWcD6AQ6AEIHjAA#v=onepage&q=students%20as%20agents%20of%20change%201990%20bethany%20college&f=false

Interpelat pe pagina oficiala despre legaturile cu SUA acesta mi-a raspuns ca modestia l-a impiedicat sa le adauge CV-ului insa ele nu pot fi decat surse de mandrie. Alte comentarii ale mele au fost sterse si nu mi s-a raspuns inca la intrebarea daca initiativa “Alianta noastra” se bucura de sprijinul financiar sau de alta natura a unor organizatii sau oameni cu influenta americani, cum ar fi “Alianta” fostilor ambasadori americani in Romania. In calitatea sa de lider al societatii civile, dl. Munteanu ar trebui sa inteleaga ca acestea sunt intrebari legitime si informatii la care orice roman interesat de soarta tarii ar trebui sa aiba acces si ca lipsa de transparenta nu poate decat sa ridice suspiciuni.

Ii invit deasemenea pe toti jurnalistii de buna credinta, indiferent de culoarea sau afinitatea lor politica, sa folosesesca acest prilej pt a cauta, publica, submite spre dezbatere orice informatii referitoare la acele evenimente dramatice, mai ales acelea pe care mass media refuza sa le publice. Romanii au dreptul sa afle adevarul despre istoria lor, indiferent care ar fi el, sa inteleaga si sa invete din greselile trecutului si sa nu le mai repete.

Pe membrii grupului ii rog sa disemineze materialele prezentate aici si sa adauge in comentarii orice altceva gasesc relevant despre evenimentele din ’89-’90. Felul in care se scrie istoria depinde si de interesul si de participarea noastra. Sa punem presiune pe presa si pe politicieni sa aduca adevarul la lumina dar sa nu ne lasam in baza lor, de cele mai multe ori interesul lor este contrar celui public. Sa ne aducem fiecare contributia asa cum putem.

Va multumesc!

Alte materiale despre evenimetele din „89 – ’90 gasiti si aici:
https://www.facebook.com/groups/800315296673829/permalink/906601112711913/
https://www.facebook.com/groups/800315296673829/permalink/860599953978696/
https://www.facebook.com/groups/800315296673829/permalink/935733976465293/

NU PLECAM ACASA. MORTII NU NE LASA

Dupa 26 de ani romanii nu au aflat inca adevarul.

*

Nota redacției: Și eu cred la fel: Marian Munteanu trebuia să-și „reprime” discreția și modestia, lumea avea nevoie de tot adevărul despre isprăvile sale, câteva din ele excepționale. Marian Munteanu mi-a povestit câte ceva și din cele petrecute în SUA, unde a fost de mai multe ori. Veritabile isprăvi, care ne fac cinste nouă, ca români… Păcat!Vorba lui Rimbaud: „par delicatesse…”