CD
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
De data asta China este calul si SUA sunt catelele turbate.
Cum adica? -” lichiditatea Chinei are la bază moneda americană ” , de unde se vine cu absurditatea asta cand China are doua emisii monetare disticte, una pentru piata interna Yuan si alta externa, pentru straini si tranzactii internationale Yuan Renminbi, iar fondul bonurilor de Trezorerie al SUA , ca investitie in datoria externa a SUA este in continua diminuare de la 1,3 trilioane la 1,02 trilioane si se diminueaza in continuare.
Este adevarat ca cca, 3 sferturi di datoriile SUA sunt acoperite de americani, tocmai pentru ca nimeni nu mai crede in viitorul Dollarului si este mai bine asa sa piarda cei care a u facut jocurile stramb nu strainii care au fost fortati sa investaesca in Bonuri de Trezorerie pentru ca in 1971 Dollarul nu a mai fost acoperit de aur si singura garantie erau aceste bonuri garantate de guvernul SUA.
Pandemia a demostrat ca China poate functiona si fara Europa sau SUA, piata asiatica poate acoperi peste 70% din productia Chinei si restul se poate reorienta spre piete din America de sud si Africa. Pandemia nu a reusit sa darame China asa cum a fost ea intentionata initial.
Yuanul extern este vehiculat in toata lumea, iar conectia(peg) cu Dollarul nu mai este vizibila de cca 2 luni de cand Yuanul a inceput sa se reevalueze si nu mai coboara la echilibrarea(peg) cu dollarul. O fi decuplarea discreta de Dollar?
Prabusirea „Evergrande” este lipsita de spectaculos, tocmai pentru ca este corect si prudent controlata de guvernul Chinez, care considera ca aceasta colapsare a mamutului imobiliar este o lectie pentru oamenii de afaceri chinezi si straini ce au investit in Evergrande, ca aceste companii nu pot fi vehicule pentru speculatii imobiliare pe piata interna a Chinei. Cei care pierd in aceasta afacere sunt investitorii speculanti si nu clientii asa cum se intampla in occident.
In momentul in care se va produce decuplarea Yuanului de Dollar atunci va fi sfarsitul lumii financiare americane si occidentale care au tiparit hartii fara acoperire si cand tarile ce detin capital in Euro sau Dollar vor voi sa scape de ei va fi un adevarat Tsunami valutar ce va lovi SUA si tarile din comunitatea Euro.
Lichiditatile Chinei sunt acoperite pe productia masiva de bunuri si mai nou China a deschis Prima Bursa de Informatii, ceea ce era visul Wall Streetului a devenit o realitate Chineza.
Inversunarea sinofobica a domnului <> este scoasa din tiparele agi-prop, se fac afirmatii fara a fi sustinute de fapte, cauzalitati si circumstantieri in stilul Talmudic
” În momentul în care China va înceta să mai fie manufacturierul lumii iar SUA va relua doctrina lui Trump de repatriere a capitalului american în America, China va reveni ”cu picioarele pe pământ”. asa ati scris.
Dar nu ati aratat cand si in ce conditii China va inceta sa fie manufacturierul lumii, doar aruncati cuvinte sablon, in stil prop.
In realitatea de care se ascunde domnul <> China este de mult cu piciorele pe pamant avand capacitati de productie si centre de cercetare stiintifica ce depasesc cu mult SUA. Unul din 3 si jumatate lucruri facute in lume AZI este facut in China, America la apogeul ei a fabricat unul din 5 lucruri fabicate in lume in 1950, cand se produceau mult mai putine lucruri.
Comunicarile stiintifice ale Chinei pe anul 2020 depasesc cu circa 2000 numarul de comunicari facut de SUA, China are o populatie de profesionisti cu studii superioare ce depaseste populatia integrala a SUA.
La asemenea capacitati creative ale Chinei si la viitorul negru pe care il are in fata invatamantul american, cine isi mai poate macar inchipui o revenire a SUA in viitorul apropiat? Nici macar Trump.
Domnule mai lasati lozincile agi-prop. ca nu mai pacaliti pe nimeni, cartile s-au dat pe fata si lumea a vazut deja Imparatul gol, golut, hidos, nemernic si inca periculos.