Codrin S
112 aprobate

csarbu@gmail.com
75.57.36.95

 

 

Domnule Sorin, imi pare bine ca intrevezi si dumneata singur posibilitatea ca Iranul sa fie inarmat atomic la nevoie, posibilitate care o stiu si americanii, numai evreii nu vor sa o accepte. Evreii inca mai cred ca discutiile lui Netaniahu cu Putin l-au convins pe acesta sa nu faca asemenea dezastruoase livrari. Asa cum evreii si Israelul nu-si tin promisiunile si tratatele asa si rusii pot uita de niste discutii plictisitoare.
E adevarat ca dezvoltarea armamentului este asimetrica cu avantaje temporare si contrari viitoare, dar SUA a cam ramas singura in aceasta cursa a inarmarilor care este extrem de scumpa pentru occidentali, caci midlemanul bine stiut trebuie sa profite si el ca de obicei.
Australia a incercat asta vara sa ajute SUA cu niste proiecte strict teoretice pentru rachetele hipersonice, incercare care a dus nicaieri pentru ca tehnologia care a fost avuta in vedere la realizarea proiectelor din Australia este total deosebita de tehnologia americana. Evident ca DARPA se lauda ca este pe vine cu noua racheta hipersonica, dar cine mai poate crede declaratiile DARPA care inca are probleme cu vechiul si obsesivul proiect „pusca care trage de dupa colt”.
Ce sa faci cu bombardierele B21 cand rachetele de tip S400 sa nu mentionam pe cele S500, pot dobora cu usurinta rachete hipersonice d’apoi niste greoaie bombardiere pretinse stealth, caci rusii au totusi radare si pentru ele. S400 sau rudele lor sunt acum instalate pe vase si submarine ce pot fi mult in apele internationale si pot lovi de acolo barzele inamice.
Nu-ti trebuie multa imaginatie sa remarci ca toate ifosele si pretentiile in materie de tehnologie militara a le americaniloe sunt doar fumuri.
O intrebare care ilustreaza valoarea celor discutate pana acum:
De ce armamentul militar american, de ultima generatie pe care il are Arabia Saudita in dotare, pe carea platit bani grei/petrol, nu a fost in stare sa apere rafinariile saudite de rachetele yemenite ?
Trebuie mentionat faptul ca rachetele yemenite erau de origine sovietica din anii ’60 si au trebuit sudate in garaje cate doua ca sa poata ajunge macar pana la rafinariile ARAMCO pe care le-au distus in proporti de 60%. Iar sistemul Patriot nu a doborat nici o racheta yemenita.
Unde este superioritatea tehnologiei americane?
Israelul refuza sa dea Ukrainei sistemul de rachete de aparare Dom, superioare Patriot-ului american, pentru a nu se afla cat de ineficiente sunt.

Comentariile dumneavoastra provoaca replici binevenite caci si ceilalti care inca mai cred in supeioritatea sistemului hegemonic, unipolar sa se convinga ca lucrurile nu stau nici pe departe asa. iar viitorul apartine lumii multipolare, fara politisti internationali care sa dicteze tarilor mai mici, coloniilor ca Romania si chiar si partenerilor lor „ordinea bazata pe reguli”.
Ca sa va convingeti ca nu este o exagerare mentiunea mea, ca una din preocuparile cheie, desi infantila, a lui DARPA este pusca care trage de dupa colt, aveti aici un link pentru youtube cu o gama larga de clipuri la alegere:
https://www.youtube.com/results?search_query=corner+shot+weapon+system+csws

Priviti cu atentie la poze si video clipuri si daca ati tras cu arma macar odata in viata dumneavoastra va puteti da seama ca reculul armei nu este blocat de umarul tragatorului si in felul acesta arma se deplaseaza in momentul exploziei pierzandu-si precizia ochirii.
DARPA inca continua sa minta pe totii infantilii cu asemenea proiecte ce sunt in cercetare din anii ’50, ce au costat guvernul si imbogatit pe contractori cu zeci de milioane de dolari. E plin internetul de asemenea proiecte infantile, ca sa-si explice infantilii unde merg banii lor.
Ca sa iei in serios declaratiile si promisiunile DARPA trebuie sa ai o minte de copil de gradinita sau sa fii de o ignoranta crasa.
Sunt tare curios sa aflu raspunsul la intrebarea de mai sus si opiniile dvs. privitoare la DARPA dupa ce vedeti clipurile din linkul de mai sus.