Preiau de pe site următorul comentariu, al unui evreu autentic – cum se declară, împotriva unui evreu fals, cum îl consideră pe adversar, pe inimitabilul domn Nick:

„Corneliu Corneliu nick • 5 ore în urmă
Nick, calci in strachini.
O intrebare retorica: cine l-a oprit pe Antonescu sa recruteze soldati evrei, asa cum au fost recrutati in primul razboi mondial?
La acea vreme, participarea evreilor in armata romana in timpul WW1 a fusese chiar impresionanta.
Asa cum este de ex. impresionanta parcela eroilor evrei din razboiul de reintregire a neamului (a neamului romanesc, desigur) de la cimitirul evreiesc din Iasi, fata in fata cu mormantul comun a mii de alti evrei care au fost asasinati 25 de ani mai tarziu, in pogromul din 1941. Unii dintre cei care scapasera cu viata din razboiul cu Kaizerul, primisera un glont in cap din partea „conducatorului”. De, patria fusese recunoscatoare…

Ce ai fi vrut sa fi facut evreii interzisi la armata, interzisi in serviciile statului, interzisi in colectivele teatrelor, interzisi in institutiile culturale in general, deposedati de regimul nazist roman, scuipati nu o data pe strada?
Saru-mana luminatilor conducatori nazistoizi care in marinimia lor le-au creat acel ghetto cultural.

Astea fusesera interesele lor, aspiratiile lor? Ai fi vrut sa-si puna cenusa in cap si sa umble pe strada imbracati in saci?

Da, domnule, trebuiau sa traiasca, nu?
Sau nici asta nu trebuia, domnule ovrei fals?”
.
.
.

Comentariul meu nu urmărește să facă inventarul minciunilor depănate de dl C.C. N-o să-i reproșez nici că intervine pe un site pe care deja s-a compromis, ca persoană neinteresată de aflarea adevărului. Da, am mai auzit și eu evrei care se lamentau, se revoltau chiar, prin anii 60-70, că Antonescu nu a avut încredere în ei și nu i-a chemat sub arme în 1941. Le-am potolit elanul patriotic, războinic, întrebându-i ce s-a întâmplat după 23 august 1944: câți evrei au pus mâna pe armă să participe la campania militară împotriva Germaniei naziste. Germania, care omorîse milioane de evrei civili nevinovați, nu merita acum o corecție severă dată tot de evrei?!
De ce NICI UN EVREU din România nu s-a oferit, nu s-a înrolat să lupte împotriva celor care erau principalii vinovați de suferințele evreilor, de moartea acestora într-un număr apocaliptic.
Am pus întrebarea aceasta la mai mulți evrei, colegi unii, și n-am primit un răspuns onorabil decât din partea unui singur evreu. Voi face public acest răspuns data viitoare.