„…pentru ca Kosovo să fie o bază militară a NATO. Este cea mai mare bază militară din inima Europei.”
No issue detected

surena1 hour ago
icannen@yahoo.com86.122.240.74
Nea Nicule fără ură și mânie, de sârbi numai de bine, dar iugoslavii nu au fost fair play in 1989,aveau o înțelegere cu ungurii și au pus umărul la „revoluție”. Apoi modul cum se poartă de la formarea statului iugoslav față de românii din Timiș, loiali statului iugoslav, apoi Serbiei, nu e demn de o națiune care datorează multe românilor (le-aș aminti de medierea românească și ajutorul acordat după înfrângerile în fața Bulgariei). Am susținut întotdeauna cauza sârbilor mai ales în problema Kosovo și Voievodina, dar destrămarea Iugoslaviei este și vina politicienilor sârbi (nu neglijez rolul străinilor, i-am văzut de ce au fost în stare la noi) care nu au știut să gestioneze criza, nu au încercat să reformeze sistemul, nu au luat în calcul doleanțele slovenilor, croaților. Acest lucru poate nu s-a văzut atunci, s-a văzut în momentul când sârbii muntenegreni, Muntenegru fiind primul stat independent din Imperiul otoman, și au declarat independența sătuli de corupția și indiferența de la Belgrad. Problema era la Belgrad și acum au rămas cu o Serbie Mică după ce au vrut Serbia Mare în loc de Iugoslavia. Ce ne-au vrut ei nouă s-a întors împotriva lor. Avem câteva vorbe românești din bătrâni ” D-zeu nu bate cu parul” și „cine sapă groapa altuia” îmi pare rău că s-au adeverit în cazul lor, dar nu meritam infidelitatea lor.
Cehoslovacia și Iugoslavia s-au destrămat pentru că după 1990 aceste state au ignorat modul de guvernare din perioada interbelică când au fost preocupate de punți de legătură și nu de ziduri.
Dacă cehii și slovacii au înțeles să rămână frați după despartire, sârbii și croați au ales să să se întoarcă la perioada când Hitler întărâtata Europa de Est și Balcanii. Ce au pățit sârbii cu Kosovo este dovada că în orice zonă în care (i) migranții devin majoritari nu mai contează criteriul istoric, ci demografic și etnic. Pe acest precedent mizează anumite minți înfierbântate din UDMR care agită spiritele și care după pauperizarea populației locale sub administrația lor nu au decât acest opiu să-l ofere.
Nu avem nimic cu maghiarii, ci cu iredentismul maghiar, nu avem nimic cu evreii, ci cu sionismul și revizionismul evreiesc, nu avem nimic cu ucrainienii și rușii, ci cu antiromsnismul lor și teza moldovenismului,nu avem nimic cu țiganii, ci cu modul lor antisocial și primitiv de existența.
Suntem pentru respectarea drepturilor minorităților, cu toate că drepturile românilor nu se respectă prin vecini, dar nu în defavoarea majorității românilor, suntem pentru coexistenta pașnică cu toate minoritățile care trăiesc aici și pentru care România reprezinta casa noastră comună.