CD
1.073 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

 

HUXLEY ȘI FORD
de Claudio Resta

Cu referire la profețiile care se împlinesc singur, un anume Aldous Huxley a scris odată Brave New World, un admirabil roman distopic de ficțiune politică.
Acum nu cred că a fost cu adevărat înzestrat cu adevărate abilități de divinație, sau atât de puternic încât să-și poată impune visul futurist distopic întregii lumi în secolul următor.
Totuși, acest vis s-a împlinit cumva!

Dar cineva, o Elită oligarhică plutocratică transnațională, cu puterea politică care derivă din această bogăție, trebuie să fi crezut că „profeția” lui Huxley era utilă și funcțională pentru interesele lor și că un proiect destul de asemănător cu cel al Lumii noi curate ar putea fi realizat, în mod convenabil, dar pe ascuns.
Necesar de ascuns pentru că este prea nedemocratic și contrar intereselor majorității.

Nu l-am pomenit pe Huxley la întâmplare, pentru că, de fapt, cred că ceea ce se întâmplă în lume de cel puțin un secol este un fel de compromis istoric, o unire, o sinteză a două mari proiecte, două profeții care se împlinesc de sine: CEL DESCRIS ÎN PROTOCOALE ȘI CEL DESCRIS ÎN BRAVE NEW WORLD.
La urma urmei, chiar și din punct de vedere lingvistic, coincidența lexicului Forumului de la Davos este singulară, omofonia sa cu limba lui Huxley: New World Order and Great Reset sună mult ca limbajul folosit de acest scriitor.

O altă coincidență destul de suspectă, întrucât se întâmplă ca Aldous Huxley să moară oficial „sinucis” în dimineața zilei de 22 noiembrie 1963, în aceeaș ora în care președintele SUA JFK este asasinat la Dallas.
Și când proiectul comun Protocoale/Lumea Nouă intră într-o fază mai avansată, mai violentă și mai agitată prin implementarea sfârșitului democrației elective în America!

S-a perfecționat apoi odată cu asasinarea lui Martin Luther King și a lui Bob Kennedy în anii imediat următori.
Întrebare: S-ar putea să fi vrut cineva să elimine un creier grozav, chiar acela care inventase deja Lumea Nouă Bravă în 1932, poate singurul capabil să interpreteze corect evenimentele care aveau să aibă loc în curând? De la asasinarea lui JFK încoace.

Un martor foarte incomod dacă ar fi supraviețuit asasinarii lui JFK capabil să stabilească asociații și legături cauzale invizibile pentru oricine altcineva!
Printre altele, cu doi ani mai devreme, un incendiu a izbucnit în casa lui Huxley și i-a distrus toate cărțile și hârtiile, acest eveniment a fost și el puțin suspect, nu-i așa?
Asta îmi amintește și de The Manchurian Candidate din 1962 (nu remake-ul din 2004) film thriller politic psihologic american neo-noir regizat și produs de John Frankenheimer.

Acest film realizat cu doar un an înainte de uciderea lui JFK prezintă analogii suspecte cu evenimentele care se vor întâmpla în anii următori.
Câteva analogii cu uciderea lui JFK și multe altele cu uciderea lui Bob Kennedy câțiva ani mai târziu.
Vrei să afli un detaliu cu adevărat șocant despre el?
Frankenheimer, regizorul The Manchurian Candidate, a fost prieten cu Bob Kennedy și și-a petrecut ziua crimei cu Bob Kennedy, pe care l-a însoțit la locul uciderii sale, unde a fost realizat live scenariul filmului său de câțiva ani mai devreme!

Se pare că după această crimă a avut o cădere nervoasă gravă care a durat ani de zile în care a fost internat și într-o instituție sanitară.
Și ce să spun despre renunțarea producătorului Frank Sinatra la lansarea filmului pe piață timp de mulți ani și renunțarea la profituri uriașe pe care le-ar fi realizat cu siguranță în întreaga lume, având în vedere caracterul extrem de scandalos din punct de vedere politic al complotului? Uciderea unui președinte american și, după câteva, cea a candidatului fratelui său la președinție!

Ce explicație putem găsi pentru aceste fapte, în afară de faptul că filmul a fost o profeție care se împlinește de la sine?
În acest moment, în sfârșit, trebuie să menționez opinia lui Henry Ford cu privire la Protocoale, este foarte importantă și nu poate fi trecută cu vederea.
Uite, nici aici nu putem scăpa imediat de Huxley!

De fapt, Brave New World a lui Huxley, care este un roman științifico-fantastic, am putea spune mai bine ficțiune politică și distopică și descrie o societate al cărei motto este „Comunitate, identitate, stabilitate” este plasat în anul Ford 632, corespunzător anului 2540 al nostru. epoca, deoarece autorul credea că în viitor numerotarea anilor nu va continua să urmeze obiceiul creștin începând cu anul nașterii lui Iisus.

Ci pornind de la un moment al tranziției viitoare (Marea Resetare?) datarea ar fi urmat pornind de la cea mai mare invenție a celui mai mare om al secolului XX, conform lui Huxley: Henry Ford!
De la organizarea fordistă a producției și a muncii din 1908, anul inventării modelului Ford T și a liniei sale de producție, banda rulanta!

Așadar, Huxley îmi oferă în mod oportun și o trăsătură de uniune excelentă care leagă discursul anterior cu cel următor, referitor la opinia lui Ford despre protocoale.
Henry Ford și, vorbesc despre acel geniu care a inventat nimeni altul decât organizarea industrială a producției și a muncii, așa cum am spus deja, așa-numitul fordism, o tehnică organizațională, pe care a inventat-o și a fost primul care a aplicat-o, industriei sale, datorită acesteia, a devenit cea mai mare industrie a secolului al XX-lea, procedură care a fost aplicată ulterior în toate sectoarele economice și în toate țările!

De altfel, mai trebuie să spun că personal nu-mi place fordismul, nu este ceva ce îmi place, prefer producția manuală, artizanală, producției în masă, in care produsul este marcat, caracterizat prin contribuția personală și individuală a omului, cu toate acestea trebuie să recunosc că Ford a fost marele geniu al economiei și finanțelor moderne deoarece invenția sa s-a dovedit a avea succes economic peste tot și în toate sectoarele și, având în vedere că a inventat, pentru mai bine sau mai rău, capitalismul modern!

Așa că acel antreprenor care știa destul de bine despre economie și finanțe, aș spune, a citit Protocoalele Bătrânilor din Sion și a fost fermecat de luciditatea proiectului și de logica lui rațională, dar între timp a fost și îngrozit de semnificatia sa intrinsecă de proiect dictatorial. Și în scopul de a-l neutraliza grație dezvăluirii, publicării și difuzării lui, a comandat o cantitate „industrială” din acesta, de fapt, se spune, jumătate de milion de exemplare și pentru a opune publicului amenințarea acestui proiect cu ordinea politică democratică a țărilor care s-au oglindit în aceste valori.

Atunci cineva „bine informat”, i-a spus:
– Ce faci? Nu știți că protocoalele sunt false?
Răspunsul lui Ford a fost exemplar:
– S-ar putea să fie fasei, dar ceea ce spun ei este adevărat!
Ipse dixit. Și știa cu adevărat economie și finanțe.

AVIZ:
Claudio Resta
Claudio Resta s-a născut la Genova, Italia, în 1958, este un cetățean al lumii (Spinoza), un filosof inconformist și un expert interdisciplinar și un artist de asemenea. A crescut într-o familie de oameni de știință în care științele erau reprezentate de la filozofie la psihanaliză, de la economie la istorie, de la matematică la fizică și unde aceste științe au fost expuse public de către experții în materie, membrii familiei lor și toți cei care doreau să participe la un dialog/dezbatere publică în familie pe aceste subiecte.

Sursa: https://www.veteranstoday.com/2022/12/23/west-war-russia-2

Traducerea: CD