Ambitie tipica de revansard horthyst:

Xenofobul Kelemen Hunor inventeaza o alta provocare  !!

Kelemen Hunor, a afirmat  că s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă şi i-a cerut retragerea de către ministrul Culturii a avizului dat pentru „valoarea artistică” a crucii ortodoxe de piatră instalată în cimitirul Valea Uzului. Mai incrancenat decat sovinul Marko Bella pe vremuri,urmasul sau Hunor  se face ca nu stie si acuză prosteste că aceasta ar fi,vezi Doamne, un simbol „legionar”(!) si nu  o cruce ortodoxa ,intalnita cu zecile in orice cimitir ortodox din Romania.

Săptămâna trecută domnul ministru Breaz a dat un aviz pentru valoarea artistică a crucii. Eu i-am spus doamnei Dăncilă că vom sesiza Institutul Ellie Wiesel, pentru că aceea este o cruce legionară”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24,uitand ca Holocaust a fost in Ungaria si in Ardealul de Nord, nu in tara al carui parlamentar este!
Liderul UDMR a precizat că avizul trebuie retras de urgenţă şi a adăugat că premierul Viorica Dăncilă,mai nepriceputa in…domeniu,  i-a dat asigurări că va analiza situaţiaD
Întrevederea dintre premier şi liderul UDMR a avut loc la cererea santajista a acestuia din urmă.Din pacate,D.na premier n-a stiut sa-l intrebe:
Dar cu  bustul criminalului de război Wass Albert, amplasat abuziv în centrul municipiului Odorheiu Secuiesc, cum rămâne?
Apropos,D.na premier,cum e posibil ca busturile unor criminali de razboi(nu e singurul!) sa fie „instalate” fara jena si fara aprobare in orase ale Romaniei? 
Prof.Deak Andrei