Chiar sub oblăduirea primarului general Traian Băsescu,
Directoarea ICR Paris face parte din Mafia retrocedărilor ilegale din Bucureşti?

Cînd Fulicea Seraphina Ivona a fost numită directoarea ICR Paris, presa deja scrisese despre felul în care aceasta a devenit proprietara imobilului de pe Bulevardul Magheru nr. 6-8, mai cunoscut sub numele Ciclop. Pentru semnarea documentului, lui Traian Băsescu i s-a deschis un dosar penal, rămas în coadă de peşte pînă azi!

„Scîrboasa” afacere cu imobilul Ciclop a directoarei ICR Paris

Scandalul declanşat recent la ICR Paris pe marginea invitaţiilor la recepţia oferită cu ocazia vizitei lui Klaus Iohannis, în care unele personalităţi erau etichetate ca fiind „indezirabile” sau chiar „scîrboase”, o are în centrul atenţiei pe Fulicea Seraphina Ivona, care deţine acum funcţia de director.

Fulicea Seraphina Ivona este fiica Siminei Mezincescu şi, din acest motiv, dintr-un banal expert restaurator, a devenit abonata mai multor funcţii guvernamentale, ajungînd apoi chiar şi în corpul diplomatic. În primii ani ai mandatelor lui Traian Băsescu, ea a devenit una dintre cele mai bogate femei din România prin retrocedarea unei averi imense.

Cazul imobilului Ciclop din centrul Capitalei reprezintă un adevărat tun financiar despre care presa a scris foarte mult în anul 2008. Astfel, Fulicea Seraphina Ivona, alături de alte cinci persoane, a solicitat retrocedarea acestui uriaş imobil, pretinzînd că este moştenitoarea lui Dumitru Bragadiru, decedat în anul 1915. În timpul procesului însă, instanţa a constatat că toate cele şase persoane nu au dovedit cu acte calitatea de moştenitori, lucru consfinţit de Sentinţa nr 660/13.06.2001 a Tribunalul Bucureşti Secţia a III-a civilă!

În ciuda acestei sentinţe, cei şase s-au adresat primarului general de atunci, nimeni altul decît Traian Băsescu, şi au cerut să li se dea totuşi acel imobil în proprietate. Ignorînd sentinţa definitivă şi executorie a Tribunalului Bucureşti, Traian Băsescu emite Decizia nr. 112/28.09.2001, prin care „Se restituie în natură, în proprietatea dlorFulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir, Irène Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay imobilul – construcţie – cunoscut sub numele de „Ciclop”, situat în Bucureşti, Bd. Magheru nr. 6-8, fost Bd Tache Ionescu nr. 6-8, sectorul 1, format din subsol, parter, 6 (şase) etaje, avînd: la subsol – un garaj şi atenanse (dependinţe – n.r.); la parter: 4 prăvălii, garaj; la etajele 1, 2 şi 3 cîte un garaj; la etajul 4 – un garaj şi 21 de camere servind pentru birouri; la etajul 6 – 48 de camere servind pentru birouri, terenul în suprafaţă de 2.021 mp, conform actului de împărţeală intervenit între moştenitori, autentificat la Tribunalul Ilfov – Secţia Notariat sub nr. 11388/1923(…), mai puţin etajul 5 al imobilului, care este deţinut de RAAPPS şi terenul aferent.

Deci, cu toate că Tribunalul Bucureşti stabilise că toţi cei şase nu sînt moştenitori legali, după numai trei luni de la această sentinţă, Traian Băsescu emite o decizie contrară, împroprietărindu-i cu de la sine putere. Între cei şase era şi Fulicea Seraphina Ivona, actuala directoare a ICR Paris!

Băsescu i-a dat lui Fulicea chiar mai mult decît a solicitat

Caracterul ilegal al Deciziei lui Traian Băsescu a ieşit imediat la iveală atunci cînd S.C. Ambasador, care deţine hotelul din imediata apropiere, a semnalat faptul că parterul imobilului Ciclop, în suprafaţă de 863,23 mp, îi aparţine. Aşa cum scria jurnalistul Alexandru Boariu, care s-a ocupat de acest subiect, SC Ambasador deţinea parterul imobilului Ciclop cu Titlul de proprietate M08 nr. 0201, emis de Ministerul Turismului la 23.09.1994 şi intabulat la Cartea Funciară, iar acest spaţiu nu era în patrimoniul Primăriei Capitalei şi, evident, nu putea fi dat solicitanţilor!

În acest sens, SC Ambasador i-a făcut lui Traian Băsescu o plîngere penală. determinîndu-l să revizuiască prima decizie! Astfel, el emite DPG nr. 2023/2003, în care confirmă că nu fac obiectul restituirii spaţiul comercial ocupat de SC Ambasador SA – Restaurant Ambasador – şi terenul în suprafaţă de 863,23 mp, care se identifică conform Încheierii nr. 5600/2000 a Judecătoriei Sectorului 1 – Biroul Carte Funciară şi numărului cadastral nr. 4898 şi etajul 5, aflat în administrarea RAAPPS, cu cota indiviză de teren aferentă, de 231,36 mp, conform numărului cadastral nr. 15022/5”.

Fulicea Seraphina Ivona s-a plîns instanţei că Băsescu a împroprietărit-o prea mult

Dîndu-şi seama că Decizia lui Traian Băsescu poate să atragă atenţia presei şi opiniei publice că ar fi ceva în nerugulă cu împroprietărirea lor din centrul Capitalei, Fulicea Seraphina Ivona şi ceilalţi cinci „moştenitori” s-au adresat instanţei formulînd o cerere inedită:

„Prin Dispoziţia nr. 2032/2003 (deci, cea revizuită – n.r.) s-a restituit în proprietatea subsemnaţilor o suprafaţă mai mare decît cea deţinută în proprietate de autorii noştri (…) Prin aceeaşi dispoziţies-a restituit întreg imobilul, mai puţin spaţiile deţinute de SC Ambasador şi RAAPPS, fără a se ţine seama de faptul că SC Service Ciclop – societate care are unic acţionar municipalitateatea CGMB – faţă de noile informaţii pe care le deţinem, are în proprietate doar o parte din imobil.

Din informaţiile noastre, o altă situaţie asemănătoare nu s-a mai întîlnit în toată istoria Justiţiei româneşti şi pune în discuţie motivul pentru care Primăria Capitalei şi Traian Băsescu s-au grăbit nu numai să restituie imobilul Ciclop în ciuda sentinţei Tribunalului, ci chiar să dea în proprietate solicitanţilor mai mult decît cereau!

Ce s-a întîmplat cu dosarul penal al lui Traian Băsescu?

Interesant este ce anume au reclamat administratorii de la SC Ambasador în plîngerea penală formulată împotriva lui Traian Băsescu, întrucît acolo se face referire chiar la Sentinţa Tribunalului Bucureşti, prin care Fulicea Seraphina Ivona era înlăturată din lista de moştenitori ai Ciclop-ului. Iată ce se scria în acest document, reprodus de jurnalistul Alexandru Boariu într-un articol din 2008:

Ignorînd dispoziţiile legale şi sentinţa civilă nr. 660/13.06.2001, pronunţată de Tribunalul Bucureşti – definitivă şi irevocabilă, Primarul General împreună cu directorii care au avizat Dispoziţia nr. 112/28.09.2001 au restituit în natură celor 6 persoane fizice – aşa-zişi moştenitori, cărora anterior le-a fost respinsă ca inadmisibilă acţiunea în revendicare, pentru că nu au făcut dovada calităţii de moştenitori şi a dreptului de proprietate – terenul în suprafaţă de 2.021 mp, deşi cunoşteau foarte bine din situaţia juridică a imobilului, că cei 863,23 mp sînt în proprietatea SC Ambasador”.

Din păcate, cazul acestei restituiri ciudate, al cărei beneficiar este şi Fulicea Seraphina Ivona, actuala directoare a ICR Paris, a fost uitat şi de presă şi de instituţiile statului care trebuiau să rezolve acest abuz.

O simplă privire aruncată pe Declaraţia de avere a Ivonei Fulicea Seraphina arată că ea deţine şi alte uriaşe proprietăţi rezultate din moşteniri. Poate că aerul de superioritate cu care tratează personalităţile culturale din afara României vine tocmai din sentimentul că bogăţia îi dă dreptul să jignească într-un asemenea hal încît să afecteze chiar o vizită oficială a şefului statului român în capitala culturală a Europei, aşa cum s-a întîmplat zilele trecute! Ne amintim că astfel de apucături aveau şi ciudatele şefe ale ICR numite de H-R. Patapievici prin alte capitale ale lumii, despre care cotidianul.ro a scris deseori.

Întrebarea care se pune este cum s-a ajuns ca un astfel de personaj ca Fulicea Seraphina Ivona să conducă o instituţie ca ICR Paris? Pentru asta a fost înlăturat de la conducerea ICR un cărturar precum Andrei Marga şi înlocuit cu Lilian Zamfiroiu, şoferul soţiei lui Nicolae Manolescu la Paris, pentru ca astfel de piţifelnice să aibă un job în care să-şi etaleze făţărniciile? Căci este clar că Fulicea Seraphina Ivona, la averea ei, nu avea nevoie de un serviciu, ci doar de o imagine de cărturăreasă, fie ea şi de mucava.

ION SPÂNUPublicat Miercuri, 11 februarie 2015
Florins
0
„Întrebarea care se pune este cum s-a ajuns ca un astfel de personaj ca Fulicea Seraphina Ivona să conducă o instituţie ca ICR Paris? ” Fulicea Seraphina Ivona nu este doar fiica Siminei Mezincescu(cum sustineti) ci si cumnata ambasadorului de la Paris, Mazuru! „Totul se leaga”, asa cum isi face reclama Videanu pe pavajele vandute peste tot!
Publicat Sâmbătă, 14 februarie 2015
+Răspunde
Dan Nenciulescu
+6
și uite așa,iar ne intersectăm cu Băsescu,editat?
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Arthur
-10
@Patrocle; poate aveti o alta definitie la cuvantul „furat”! Eu am citit in articol ca madam Fulicea ,impreuna cu alti 5 cetateni, „au solicitat” si au primit (daca or fi primit,nu reiese exact din articol,iar in cladire functioneaza inca Service-ul!),deci nu prea bate cu „furat”!Iar ,daca va uitati la incheierea articolului,chiar sfidarea prin bogatie ,ar fi cauza ‘jignirilor” pe care de fapt nu le emisese acuzata! Un pic de logica este necesara ,atunci cand vrei sa ti se ia in considerare o opinie.De fapt la dl. Spanu problema nr.1 este ca simte nevoia sa atace orice persoana pe care o considera dansul ca fiind „basesciana” Fica regalistei doamne Simina Mezincescu,ma indoiesc ca ar fi „basista”,dar asta e doar o presupunere logica!
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Edgar @ Arthur
+5
Mai nene, lasa-te de bancuri.editat astia din familia Mezincescu, mai exact Eduard Mezincescu, au dat Insula Serpilor Ucrainei(pe atunci in URSS) pe baza unui simplu proces verbal, nu ca despagubire de razboi, nu ca teritoriu ocupat, ci pentru ca asa a vrut muschiul lui Mezincescu, sa faca un cadou care sa-i asigure un statut privilegiat sub noul regim comunist. Acum, o meditat, urmasa a acestei familii vine si inhata tot ce pofteste din avutia statului, sub forma de retrocedare. De unde pana unde? Sa mearga nenica sa ia Insula Serpilor si sa o aduca inapoi in Romania mai intai. Cat despre definitia furtului, primirea de foloase sau bunuri necuvenite se numeste tot furt. Daca justitia a decis ca nu au calitate succesorala, cum de a primit editat ditamai blocul in posesie impruna cu alti snapani? editat
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Valahu
+7
Toate drumurile „scarboase” duc sau trec pe la Basescu !!
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Calul Troian
+1
sincronizare…o vorba spune…sa te feresti de darurile grecilor…ei si(retrocedari)…nu vor duce in mormant averile, oricat vor consuma/lua unii, fundamentul nu va putea fi distrus, iar cel care se desfata prea mult va fi…”rasplatit” dincolo…atat vechiul cat si noul Testament pune in prim plan un …ramane scanteia divina…care nu poate fi destructurata decat de El(ohim)…oare n-ar fi bine sa traim in lumina mai mult decat in materialitate…vor bogatii, putere, cu cat se vor lacomi cu atat vor pieri mai repede, chiar daca acel timp este de zeci de mii de ani, dupa ciclul sumerian…ma doare sufletul de presiunea facuta pe tineri de a parasi tara, pentru ca nu li se ofera nici un viitor, doar vorbe/vizite si iluzii…
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Arthur
-12
Ceea ce nu spunte „justitiarul” Spanu este ca „vina” doamnei Fulicea este ca a forward-at un mail venit de la ambasada ,fara a sterge attachmentul care continea 3 (trei) observatii (sa zicem denigratoare) facute de cea care intocmise lista cu invitatii. Ca sa faci tot acest scandal pentru un mizilic,dovedeste inca o data,meschinaria asazisilor „intelectuali” romani!
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Heinrich @ Arthur
+7
Sa vedem cum v-ati simti, stimate Rege Arthur, daca v-ar face careva „scarboss”. Adica un fel de boss mai mare. Ati pune pajii sa-l ciomageasca ? Bine ca n-a „vorwartsat” un atasament cu secrete de Stat.
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Patrocle @ Arthur
+10
Mare diversionist esti! In acest articol se vorbeste despre cum a FURAT „doamna” Fulicea, nu despre cum injura mahalagioaica.
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Sarkas
+7
Mafiile internaționale sunt depășite. Ar trebui să urmeze niște cursuri de perfecționare în România.
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
QX
+5
Tradatorul pentru a-si acoperi hotiile proprii, a promovat si intretinut haosul desantat si corul furibund a sarlelor basiste. O debasificare a sistemului se impune neconditionat. Cata repulsie, fata de chiorete si regimul pedeleprelor parvenite si tradatoare, poate sa se adune doar punand fata in fata „grija” fata de stat (cu taieri de salarii, ciuntiri de pensii si cresterea TVA – implementarea austeritatii pentru nebasisti) si tunurile date, statului si populatie, de clica portocalii in frunte cu piratul chel.
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Cetatean
+10
UN VĂTAF PESTE ȚARA NUMITĂ ROMÂNIA. EL A FĂCUT CE A VRUT CĂ DOAR NU ERA ȚARA LUI.UN „PIȚIFELNIC„ CARE RETROCEDAT 66 IMOBILE INTR-O ZI,A FĂCUT ACEST MATRAPAZLÂC CU CICLOPUL,INCĂLCÂND O HOTĂRÂRE A JUSTITIEI,CIUDAT, SE MAI AFLĂ IN LIBERTATE,DEȘI NU MAI ARE IMUNITATEA TOTALĂ DATĂ DE ”SLUGA” LUI,MORAR !!!!!
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Propri Etatea @ Cetatean
+6
Mai imporant :cine l-a lasat de „capul lui”?
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde
Mat Roz
+5
Hai, ca asa nume n-am auzit ,de pe vremea lui bozede eva
Publicat Joi, 12 februarie 2015
+Răspunde