Abraxas
28 aprobate

freemacadam@gmail.com
162.255.46.12

 

Dacă forma articolului îl face agreabil de citit, fondul său este alcătuit din prezumții și speculații decurgând din nevoia de senzațional al autorului.

Răspunsul la întrebarea “Cine a fost cu-adevărat bunicul lui Hitler” a fost publicat chiar în cotidianul israelian Haaretz de un specialist în materie, Ofer Aderet : „E o întrebare fără răspuns”.

Primele zvonuri privind originea jidănească a lui Hitler, au început să apară în momentul ascensiunii politice a NSDAP, prin anii 20, aruncate de către adversarii săi politici și aveau ca suport faptul că Alois (tatăl lui Hitler, mort în 1903 atunci când acesta avea 14 ani) a fost copil ilegitim, cu un tată necunoscut.

În memoriile sale „În față cu potența” publicate în 1953 (la câțiva ani după execuția sa), guvernatorul Poloniei, Hans Frank afirma că a anchetat în mod secret asupra originii lui Hitler, la cererea acestuia.

„Spre sfârșitul anilor 30, am fost convocat de către Hitler prezentându-se ca victimă a unui „odios șantaj” al unui nepot al său, acuzându-l că ar avea „sânge jidănesc ce-i curge în vene”.
Hans Frank a condus ancheta, descoperind că bunica din partea tatălui, Maria Anna Schicklgruber a născut un băiat, Alois, atunci când lucra ca bucătăreasă la o familie de jidani cu numele de Frankenberger în orașul austriac Graz. (Mulți senzaționaliști au afirmat chiar că Rothschild era numele familiei pentru care aceasta a lucrat.)

Patronul, Frankenberger i-ar fi vărsat ulterior chiar și o pensie alimentară până când fiul său ar fi atins vârsta de 14 ani.

Hitler, care nu accepta evident aceasta afiliere, considera că bunica sa împreuna cu Johan Hiedler, viitorul său soț, l-ar fi convins pe Frankenberger că el este tatăl doar pentru a-i sustrage bani.

Însă istoricii privesc cu mult scepticism aceste elemente, datorită simplului fapt că atunci când s-au derulat aceste evenimente, „[…]jidanii n-aveau dreptul de reședință în orașul Graz.” după cum afirma Roman Sandgruber (autor al primei biografii a tatălui lui Hitler, apărută anul trecut) care nu vede „nicio dovadă tangibilă” care să sprijine teza originii jidănești a lui Hitler.

Astfel se năruie întregul edificiu editorial al autorului Hary Porhter (mai bine zis Harry Potter, magicianul) care afirmă pe nedrept că scopul bine ascuns al lui Hitler a fost să distrugă Germania și poporul german .

Iar cei ce cunosc cu-adevărat personalitatea lui Hitler nu pot evident accepta nici speculația plină de fantezie conform căreia acesta s-ar fi refugiat în America de Sud, ci susțin teza oficială a sinuciderii în bunker, situând-o probabil într-un cadru modest, învăluit de una din piesele lui Wagner – personal înclin spre Valkirii – Walkürenritt.