pcrprieteniistiu@de.ce 81.18.84.246
mai toate punctele enumerate contin exagerari, poate voite , poate nu. Ar fi interesant de a sti cine este autorul si mai ales in ce scop a fost redactat acest text. Nu poti prezenta o tara doar din mituri, informatii publicitare etc. Cine nu traieste efectiv si isi castiga existenta zilnica intr-un mediu normal ( fara partzuri de multi (rahat )nationale nu are cum sa cunoasca nici 5 la suta din ceea ce se petrece acolo. Ce parca romanii stiu ceva despre cei care ii conduc si mai ales incotro. Ne aflam in treaba, iar maiestatea sa, daca merita acest calificativ, a facut parte si in Elvetia din aceia privilegiati, asa ca… . nu a avut de plati, probabil, chirie, nu prea a trebuit sa/si caute de lucru, iar asa zisa ocupatie a fost de buna seama mai mult o acoperire. Ca mai peste tot , si in HELLvetia da bine in ochii lumii sa ai o ocupatie. Nu prea se cunoaste ca occidentalii in mare lor majoritate sunt chiriasi deci virtuali iobagi legati de glie. daca dintr/o cauza oarecare te regasesti in afara pietei muncii ai pus-o rau de tot in sensul ca se „ocupa” statul de tine. Acest stat „providential” care’si justifica existenta „asigurand” nevoiasilor un trai de mizerie si acela conditionat de masuri mai mult decat injositoare. Acele „ajutoare sociale” „exorbitante” in ochii unor mioritici, asta fiindca imediat ei judeca prin prisma… schimbului valutar de la noi, nu asigura in vest mai nimic. erau niste francezi, fara domiciliu, voila progresul „tarilor franceze”, care afirmau pe buna dreptate ca SMIC ul lor( un fel de ajutor social) nu le ajunge nici de tigari. HELL vetia este o tema tabu , ca multe altele in zilele noastre, pe care ar fi bine nici sa nu o mai pomenesti. Nu de alta caci vechii tovarasi isi fac in continuare meseria si comunica cu draga inima prietinilor hellveti abaterile „gandirii incorect politice” . un singur adevar merita evidentiat, oriunde in lume e bine daca ai Bani deci si PCR, pile ,relatii si cunostinte, en français piston, relations, copinage. Aurevoir et bientot , si jamais. Site-ul e mai mult decat interesant, ti-e si frica sa-l citesti , datorita „grijei” permanente al „fratilor mai mari”. Existenta acestor materiale online dovedeste ca informatiile de aici nu prea deranjeaza, fiindca la o adica, cine se mai intereseaza in zilele noastre de Adevar, poate undeva la 10 la suta, si deja este enorm. BYE |
Titlu incomplet!!
Nu trebuia să eliminați al doilea L !!
Hell(eng.) înseamnă iad!!
O MICĂ ELIMINARE A TARIFELOR NU VA FUNCȚIONA PENTRU A CONTROLA CREȘTEREA INFLAȚIEI DIN SUA
Editorial
Când consumatorii americani cheltuiesc, ceea ce cumpără este în mare parte fabricat în China. Creșterea constantă a Walmart a avut totul de-a face cu sprijinul producției chineze. O mulțime de știri menționează că furnizorii chinezi aduc 70 până la 80 la sută din marfa Walmart din SUA, conform Alianței pentru Producție Americană.
Într-o anumită măsură, dezvoltarea Walmart este un microcosmos al naturii inextricabile a comerțului China-SUA. Intrările de produse ieftine și de înaltă calitate ale Chinei au redus efectiv costul vieții pentru gospodăriile americane, în timp ce comercianții cu amănuntul din SUA au beneficiat foarte mult de comerțul bilateral profitând de pe urma vânzărilor de produse chinezești în SUA.
Din cauza faptului că economiile Chinei și SUA au devenit inseparabile, impunerea de taxe vamale de către SUA asupra mărfurilor chinezești în valoare de peste 300 de miliarde de dolari nu a reușit să atingă scopul decuplării așa cum era de așteptat.
În ultimii doi ani, atât valoarea comercială China-SUA, cât și surplusul lor comercial au menținut o tendință ascendentă, în ciuda impactului pandemiei globale și a volatilității geopolitice. Mai mult decât atât, tarifele mai mari au afectat întreprinderile și consumatorii din SUA, ei fiind cei care suportă cele mai multe costuri suplimentare.
La nivel global, comercianții cu amănuntul din SUA nu pot găsi o alternativă cuprinzătoare la furnizorii fabricați din China. Acum, economia SUA devine mai fragilă pe fondul inflației în creștere, astfel de costuri inutile au devenit deosebit de insuportabile. Economia SUA se confruntă cu cea mai serioasă provocare a inflației din ultimele patru decenii, ceea ce a forțat deja Rezerva Federală să fie neobișnuit de agresivă cu creșterea ratelor dobânzilor. Și există îngrijorări că SUA ar putea aluneca într-o recesiune anul viitor. Cu alte cuvinte, SUA au nevoia presantă de a controla inflația pentru a ajuta la atenuarea problemelor economice interne, iar reducerea tarifelor este aparent cel mai direct și mai fezabil mijloc de a reduce inflația.
Liderii americani, inclusiv președintele Joe Biden și secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, s-au hotărât cu toții în privința scăderii tarifelor la mărfurile chinezești în ultimele luni, dar încă nu a existat o mișcare reală. Politico a raportat marți că Biden ar putea fi aproape de ridicarea tarifelor la bunuri chinezești în valoare de doar 10 miliarde de dolari, în timp ce deschide un nou proces de excludere pentru firme pentru a obține scutiri suplimentare. Dacă vestea este reală, este un indiciu clar al reticenței administrației Biden de a renunța la tarifele Chinei drept „pârghie”.
În comparație cu importurile din China de peste 300 de miliarde de dolari afectate de tarife, cifra raportată este atât de mică încât chiar și vânzările de mărfuri chinezești ale Walmart pot depăși deja cu mult 10 miliarde de dolari. Numai prin liberalizarea pe scară largă a importurilor din China, dând dovadă de curaj și înțelepciune în relaxarea exportului de înaltă tehnologie către China și utilizând pe deplin aspectul complementar al comerțului China-SUA, comerțul China-SUA poate juca într-adevăr un rol important. rol pozitiv de a împinge din nou economia SUA pe drumul cel bun.
Timpul nu este de partea Washingtonului. Cu cât durează mai mult, cu atât va face mai multe daune economiei și cu atât mai mulți alegători își vor schimba votul.
Sursa: https://www.globaltimes.cn/page/202207/1269926.shtml
Traducerea: CD
AMBASADA ȘI CONSULATUL ROMÂNIEI DIN CHINA AU FOST ÎNCHISE?
de Dan Tomozei
De mai bine de o săptămână încerc să intru în legătură cu reprezentanții Consulatului României din Beijing și ai Ambasadei României în China. Este imposibil! Telefoanele promovate pe beijing.mae.ro sunt simplu decor consumator de timp și răbdare.
Încerc să ajut oameni care se izbesc de indiferența și proastele servicii consular-diplomatice oferite de România la Beijing!
Pe numărul de Consulat, o voce de chinezoaică, într-o engleză aproximativă, repetă că numărul apelat nu este “reachable”. Și are dreptate, de o săptămână, indiferent la ora la care sun în intervalul programului de lucru, de luni, până vineri, între orele 9-13/14:16!
Consulatul României la Beijing … o glumă proastă!
Pe numărul de Ambasadă, o voce de româncă, într-o chineză aproximativă, te ține de vorbă exact ca în multinaționale: te invită să apeși tasta 1 (pentru Ambasadă) sau 2 (pentru Consulat) și aleg tasta 2 … dar, surpriză! În loc să fiu direcționat spre Consulat, mi se dictează numărul de telefon al consulatului, acolo unde răspunde doar vocea de chinezoaică!
În situația mea se află români și chinezi, dar și reprezentanți de instituții din China, instituții universitare, care au ajuns să mă întrebe ce se întâmplă la Ambasada din Beijing?
Nu am știut ce să răspund, motiv pentru care, începând de miercuri, 29 Iunie 2022, am sunat zilnic la Consulat și la Ambasadă, unde nu am trecut de voci înregistrate și indicațiile: apăsați tasta 1, apăsați tasta 2, apoi, brusc, intră tonul de ocupat!
Ce să fie? Ambasada și Consulatul României din Beijing au fost închise?
Evident, nu! Cel puțin dacă privești pagina de Facebook a Ambasadei în care este promovat președintele Klaus Iohannis, dar și prezența unora dintre angajați pe grupul de socializare chinezesc Weechat.
În aceste condiții, cum este posibil ca Ambasada și Consulatul să nu poată fi contactate, să nu se răspundă la numerele de telefoane apelate în timpul programului?
Situația asta, tolerată de ani de zile de Ministerul Român al Afacerilor Externe, a devenit etichetă pentru diplomația românească în China. O etichetă care are un nume: BĂTAIE DE JOC!
Voi continua să insist, pentru că angajații din Ambasada și Consulatul României din Beijing sunt plătiți pentru a servi interesele românilor, nu doar pentru a avea o prelungită vacanță pe bani publici!
Sursa: http://dantomozei.ro/2022/07/04/ambasada-si-consulatul-romaniei-din-china-au-fost-inchise