Haimanalele de la „Elie Wiesel” nu se astâmpără

2019-06-25T15:39:16+03:0025 iunie 2019|Holocaust, Textele altora|

Scandal pe terenul de la Muzeul Antipa. Institutul pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” a cerut Guvernului să-i cedeze 5. 300 de metri pătrați din parcul Muzeului pentru ”edificarea unui muzeu al Holocaustului”

FacebookTwitterg+Email
Muzeul „Grigore Antipa” din București a primit, vineri, din partea autorității finanțatoare, Ministerul Culturii și Identității Naționale, solicitarea de a răspunde unei adrese venite de la Secretariatul General al Guvernului privind cedarea a 5.300 de metri pătrați din parcul instituției în vederea realizării unei alte construcții. Conform presei, Institutul pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel este instituția care ar fi cerut Guvernului să-i cedeze 5. 300 de metri pătrați din parcul Muzeului Antipa.
Conform unui document intrat în posesia Europa FM, este vorba de o adresă trimisă de Secretariatul General al Guvernului Ministerului Culturii, cu semnătura secretarului general al Guvernului, Toni Greblă. Potrivit adresei, Institutul Elie Wiesel cere să preia „administrarea unei părți de teren aferentă Muzeului Național de Istorie Naturală <<Grigore Antipa>>, aflată în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, în vederea edificării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și Holocaustului din România”.
Spre sfîrșitul lui aprilie, Consiliul General al Bucureștiului a respins un proiect de hotărîre prin care Palatul Dacia, clădire de patrimoniu din Centrul Vechi al capitalei, urma să fie trecut în administrarea Institutului Elie Wiesel tcomai pentru organizarea acestui muzeu.
Conducerea Muzeului Antipa a anunțat, într-un comunicat de presă, că se opune acestui demers și a adăugat că, din punctul său de vedere, „păstrarea intactă a suprafaței de teren ce aparține muzeului este de o importanță capitală”.
Anterior primirii acestei adrese, managerul instituției, Luis Ovidiu Popa, a fost invitat la sediul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru a semna un plan de dezlipire a terenului pe care Muzeul Antipa îl are în administrare, dezlipire pe care nu a solicitat-o, despre care nu fusese informat și pe care nu o dorește, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top