rodica bratulescu
25 iun. 2024, 23:56 (acum 12 ore)
către

Julian Assange Is Free. Washington Crafted “A Face Saving Deal”. Massive Violation of Habeas Corpus as a Favour to Washington. Paul C. Roberts

Julian Assange este liber. Washington a creat „O ofertă de salvare a feței”. In fapt a fost comisa incălcarea masivă a Habeas Corpus ca o favoare pentru Washington.
Paul C. Roberts
De Dr. Paul Craig Roberts
Cercetare globală, 25 iunie 2024
Regiunea: Europa
Tema: Drept și Justiție

***

Dacă știrea de la Sky News care mi-a ajuns devreme în această dimineață nu este o păcăleală, guvernul SUA, considerat din ce în ce mai mult la nivel mondial ca o organizație criminală, nu a putut convinge instanțele britanice să-l extrădeze pe Julian Assange . Washingtonul nu a putut sau nu a vrut să ofere britanicilor asigurări că Assange nu va fi abuzat și i-ar fi refuzat drepturile.

Mulți dintre noi cred că Assange a fost destul de abuzat de guvernul britanic, care l-a ținut în izolare timp de 62 de luni, o încălcare masivă a habeas corpus, ca o favoare pentru Washington.

Poate că „justiția britanică” s-a săturat de rușinea de a servi ca temnicer al Washingtonului și de a întemnița un bărbat care nu a fost condamnat pentru nimic. Punctele brownie pe care britanicii le câștigau de la Washington au fost compensate de apariția de complicitate la actul de răzbunare al Washingtonului împotriva unui jurnalist care a publicat informații jenante pentru Washington.

Poate că judecătorii britanici au decis că cei 13 ani pe care Washington i-a furat din viața lui Assange și viața soției și a copiilor lui au fost de ajuns.

Poate că Washingtonul a decis că 13 ani de încarcerare a lui Assange, într-o formă sau alta, au fost de ajuns pentru a servi drept avertisment pentru toți jurnaliştii aflați la îndemâna Washingtonului să nu dea atenția asupra crimelor Washingtonului. Indiferent de motiv, Washington a creat un acord de pledoarie care să salveze chipul pentru a pune capăt persecuției care a distrus Primul Amendament. În schimbul ca Assange să pledeze vinovat pentru o acuzație de „conspirație pentru obținerea și divulgarea informațiilor privind apărarea națională”, pedeapsa lui Assange va fi executată în închisoarea britanică.

Astfel se încheie pentru Assange unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria guvernului SUA.

Americanii nu vor putea niciodată să trăiască cu această rușine acumulată asupra lor de Washington, deoarece Departamentul de Justiție al SUA (sic) continuă să o practice asupra cetățenilor americani înșiși.

Regimul corupt Biden, folosind condamnări greșite și pledoarii de vinovăție forțate, a condamnat 1.000 de americani care și-au exercitat drepturile protejate constituțional de a protesta la închisoare ca „insurecționiști”.

Același regim corupt îl urmărește pe un fost și mulți cred actualul președinte american, inclusiv pe avocații săi, pentru acuzații false. Acest lucru le spune americanilor că, dacă un președinte poate fi abuzat în acest fel, nu au nicio șansă. Consecința este că frica îi determină pe americani să renunțe la drepturile lor și să se supună tiraniei tot mai mari a Washingtonului.

Țara mea de astăzi este complet diferită de ceea ce era când m-am născut în ea. Învățământul universitar și public se concentrează pe învățarea generațiilor de înlocuire că America este un exploatator rasist alb și că oamenii se pot naște într-un corp greșit, sexul unei persoane fiind acum determinat de autodeclarare. Democrații din SUA și partidele de guvernământ din Europa s-au angajat să-și înlocuiască populațiile etnice cu imigranți-invadatori. Acest lucru, împreună cu ceea ce este îndoctrinat în școli, distruge civilizația occidentală. Există deja foarte puțin angajament față de aceasta din punct de vedere politic și intelectual. Universitățile albe sunt cei mai turbați denunțatori ai civilizației occidentale.

Până în noiembrie ar trebui să știm trei lucruri care, în funcție de modul în care se dovedesc, ne vor grăbi sau încetini decesul.

Unul este că vom ști ce îi vor face democrații lui Trump și dacă este o indignare dacă oamenii vor accepta acest lucru de frica de a fi tratați așa cum au fost tratați protestatarii din 6 ianuarie.

Un alt aspect este că vom ști dacă repudierea partidelor europene aflate la guvernare în recentele alegeri parlamentare europene se transferă în alegerile naționale franceze. Dacă se va întâmpla, va semnala revenirea naționalismului european și începutul rupturii războiului NATO și al SUA.

Al treilea este că vom ști dacă Washingtonul și marionetele sale europene sunt suficient de nebuni pentru a disloca soldați NATO în Ucraina și pentru a continua să țintească rachete asupra civililor ruși, așa cum o face Israelul asupra palestinienilor. Dacă Putin acceptă aceste provocări, așa cum a făcut-o pe cele anterioare, ne-am putea confrunta cu ascensiunea unui lider de război rus care pune capăt existenței noastre și a Europei.

Faptul că aceste trei nu sunt puncte focale în discuția occidentală înseamnă o lipsă de conștientizare și de pregătire în cazul în care evenimentele se dezvoltă prost.

Între timp, tinerii americani care se confruntă cu recrutarea și deprogramarea ca cetățeni ai civilizației occidentale își derulează telefoanele mobile în căutarea constantă de divertisment.

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Paul Craig Roberts este un autor renumit și cadru universitar, președinte al Institutului pentru Economie Politică, unde a fost publicat inițial acest articol . Dr. Roberts a fost anterior editor asociat și editorialist pentru The Wall Street Journal. A fost secretar adjunct al Trezoreriei pentru Politică Economică în timpul administrației Reagan. El este un colaborator regulat la Global Research.

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor © Dr. Paul Craig Roberts , Global Research, 2024