„Guvernul meu”?

2015-11-15T18:30:41+02:0015 noiembrie 2015|Textele altora|

Premierul Dacian Cioloș a prezentat

”guvernul meu”. Nume de miniștri legați de

SRI, SIE, Soroș

și directori de multinaționale

6232289-afp-mediafax-foto-georges-gobet

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anunțat componenta Cabinetului său. Urmează ca, luni, miniștri să fie audiati in Parlament, iar marti va fi votul de investitura și depunerea juramantului.

”Sunt în măsură să vă prezint astăzi lista membrilor Guvernului pe care o să o propun Parlamentului. Am urmarit sa aleg oameni cu competenta, experienta pe domeniul pe care l-am propus sa-l conducă. Am urmarit sa avem si un echilibru de genuri, cred ca este unul din rarele propuneri de Guvern al Romaniei care a re o treime din membrii propusi femei. Am urmarit sa fie oameni profesionisti, integri, deschisi spre dialog” a declarat premierul desemnat.

Costin Grigore Borc – viceprim-ministru si ministru pentru Economie

Vasile Dancu – Viceprim ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale

Mihnea Motoc – Ministerul Apararii

Petre Toba – Ministrul Afacerilor Interne

Lazar Comanescu – Ministerul Afacerilor Externe

Anca Dragu Paliu – Ministerul Finante Publice

Cristina Guseth – Ministerul Justitiei

Ministerul Educatiei Nationale – Adrian Curaj

Marian Costescu – Ministerul Trabsporturilor

Ministerul Muncii – Claudia Ana Marcos

Andrei Baciu – Ministerul Sanatatii, un tanar medic chirurg

La ministerul Ahriculturii – Achim Irimescu

Ministerul Energiei – Victor Vlad Grigorescu

Fonduri Europene – Aura Carmen Raducu

La ministerul Mediuliu – Cristiana Pasca Palmer

La ministerul Comunicatiilor – Marius Raul Bostan

Ministerul Culturii – Vlad Alexandrescu – a fost si ambasador al Romaniei in Luxemburg

Ministerul Tineretului si Sportului – Elisabeta Lipa

Violeta Alexandru – ministru delegat pentru consultare publica,se va ocupa de dialogul social clasic dar as vrea sa mergem dincolo de asta si sa am un minister care sa discute cu societatea civila organizata

Seful cancelariei primului ministru – Ioan Dragos Tudorache, jurist de profesie

Numeroase nume de miniștri sunt legate de SRI, SIE, Soroș și directori de multinaționale sau de aparatul administrativ de la Bruxelles.

6 Comments

 1. radu Stefan 17 noiembrie 2015 la 7:30 pm - Raspunde

  TARICEANU VA FI INLATURAT PENTRU AL SAU DISCURS CHEIE DESPRE ‘DESTITUIREA’ DEMOCRATIEI REPREZENTATIVE:

  link:
  http://www.romaniatv.net/tariceanu-catre-ciolos-sunteti-parte-a-unui-plan-elaborat-acum-un-an-tehnocratia-ucide-democrati_257482.html
  titlu:
  Tăriceanu, către Cioloş: „Sunteţi parte a unui PLAN elaborat acum un an. Tehnocraţia UCIDE democraţia” VIDEO

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/tariceanu-catre-ciolos-sunteti-parte-a-unui-plan-elaborat-acum-un-an-tehnocratia-ucide-democrati_257482.html#ixzz3rlrHKMaY

  Tăriceanu, către Cioloş: „Sunteţi parte a unui PLAN elaborat acum un an. Tehnocraţia UCIDE democraţia” VIDEO

  Publicat: (acum 4 ore) // Actualizat: (acum 3 ore) // Sursa: romaniatv.net
  Autor: Ionela Marcu

  Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis, marţi, în şedinţa de plen, premierului desemnat Dacian Cioloş că este”parte a unui plan elaborat în urmă cu un an” care urmăreşte denigrarea Parlamentului, acapararea justiţiei şi anihilarea statului de drept. „Tehnocraţia ucide democraţia”, a spus şeful Senatului.

  Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte al ALDE, susține că, în situația în care Cabinetul Cioloș va primi, marți, votul de încredere al Parlamentului, atunci „democrația reprezentativă va fi destituită”, motiv pentru care parlamentarii formațiunii sale nu vor vota în favoarea învestirii noului Guvern.

  „Tehnocraţia ucide democraţia. Instalarea unui guvern prezidenţial va marca trecerea la un regim politic care goleşte de conţinut democraţia reprezentativă, la un regim politic ce va excede principiile constituţionale, care va pune în pericol drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, valorile democratice şi statul de drept, dar care, mai presus de toate, va tranforma Parlamentul într-o formă fără fond”, a spus Tăriceanu în plenul reunit al celor două camere.

  Preşedintele Parlamentului a arătat că refuzul partidelor de a-şi asuma formarea Guvernului, în urma presiunii străzii, au permis preşedintelui să declanşeze „o criză de regim, o criză artificială, fără nicio premisă de ordin politic, economic sau social”.

  Tăriceanu a mai spus că a văzut în programul de guvernare propus luni de Cioloş că îşi asumă trei măsuri guvernamentale care exced cadrul constituţional. „Nu ştiu cum veţi proceda şi cum v-aţi propus să adoptaţi asemena măsuri, împotriva Constituţiei”, a mai spus Tăriceanu.

  „Persoana dumneavoastră, împreună cu prestigiul de care vă bucuraţi şi pe care le-aţi câştigat pe merit este, poate fără voia şi ştiinţa dumneavoastră, parte a unui plan elaborat în urmă cu un an şi care şi-a propus să înlăture cu orice preţ un guvern ales democratic şi învestit prin respectarea tuturor procedurilor parlamentare”, a continuat co-preşedintele ALDE.

  Tăriceanu a spus că acest plan implică instituţii ale statului şi urmăreşte denigrarea Parlamentului, acapararea justiţiei şi anihilarea statului de drept.

  „Scopul final şi mărturisit este, citez, «schimbarea de paradigmă», altfel şi mai precis spus, schimbarea regimului politic democratic”, a arătat preşedintele Senatului.

  Tăriceanu a mai spus, ironic, că planul are două componente – subordonarea justiţiei, obiectiv îndeplinit aproape în întregime şi învestirea Guvernului meu, el exprimându-şi speranţa că următorul pas al preşedintelui Klaus Iohannis nu va fi „Parlamentul meu”.

  „Veţi constata că marja dumneavoastră de manevră este încorsetată şi nu din cauza Parlamentului, ci a celor care vor pretinde să vă controleze şi să vă dirijeze în permanenţă”, a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

  Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit marţi în şedinţă comună pentru a acorda votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş şi programul de guvernare.

  Votul este secret cu bile. Parlamentul acordă votul de încredere cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/tariceanu-catre-ciolos-sunteti-parte-a-unui-plan-elaborat-acum-un-an-tehnocratia-ucide-democrati_257482.html#ixzz3rlpzUM87

 2. radu Stefan 17 noiembrie 2015 la 2:00 pm - Raspunde

  Tariceanu tocmai l-a felicitat pe Ciolos ca a retras ministrul justitiei!

 3. surena 16 noiembrie 2015 la 9:05 pm - Raspunde

  Lipsesc ministrii la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si Ministerul pentru relatia cu Parlamentul . Pesemne ca nu se stie cu exactitate cate ministere sunt in Romania. Nici nu mai conteaza pentru politicienii nostri dornici sa „reformeze” statul prin ” impartirea ministerelor”.Dar, in Romania inainte de ‘ 89 erau 10 ministere mari si late care aveau in total mai putini angajati decat are azi Ministerul Economiei ( acest lucru l- a declarat fostul ministru Mizil) si atunci ( la nivelul anilor 90) se considera ca ” ministerele s- au birocratizat”. Astazi constatam ca Romania care nu mai are economia din 90 se prabuseste sub povara ministeriala, prezidentiala, parlamentara si a serviciilor , a functionarilor BNR plus a functionarilor din agentii si departamente independente ( relatia cu romanii din diaspora, cu minoritatile, cu integrarea ” sirienilor” autohtoni, cu minoritatilor romane din afara Romaniei). Pe langa aceasta birocratie mai trebuie sa sustinem din buget si birocratia U.E ( contributia noastra la bugetul comunitar), a NATO ( suntem aliat de nadejde), a ” centurilor de siguranta” BM si FMI ( contribuim la alimentarea fondurilor) .
  Trebuie ” sa avem grija” ( suntem stat social potrivit constitutiei) prin ” pensii speciale” de ” demnitarii, alesii locali, palmasii din servicii,bnr, exdirectorii inchisorilor si lagarelor de reeducare, magistratiilor care au avut grija de reeducare si a magistratilor care au grija ca ” asasinii economici ” sa primeasca o vacanta de cateva luni in care sa- si descopere talentul literar, adevarate diamante ale literaturii care erau neslefuite.
  Presedintele ” lucrului bine facut” in tandem cu generalul ” in labirintul sau si de neinlocuit”, cu ” partidele istorice”, cu binecuvantarea ” socialistilor” si cu ajutorul „mereu dezinteresat al patriotilor maghiari” au gasit cea mai buna solutie- guvernul celor care nu au nicio treaba cu Romania. Astfel, in Romania avem ” PIB- ul fara tara” si ” Guvernul fara Romania”, in rest ” totul este bine facut” si ” statul reformat”, clasa politica ” regandita” si
  ” pregatita” pentru alegerile din 2016.

 4. Poetry -> 16 noiembrie 2015 la 2:49 pm - Raspunde

  – Coruptie mica si mare
  http://trenduri.blogspot.co.uk/2015/11/coruptie-mica-si-mare.html

  – GUVERNUL CIOLOS/SOROS: Programul de Guvernare prevede O noua Lege a Sanatatii prin care Asiguratorii Privati Straini vor MANCA o buna parte din Contributiile la Sistemul de Sanatate ale Populatiei Romaniei. GUVERNUL SOROS URMARESTE PRIVATIZAREA SANATATII
  http://bit.ly/1Mhxp0Y

 5. radu Stefan 16 noiembrie 2015 la 12:07 am - Raspunde

  INARMATI-VA CONTRA VIOLATORILOR MUSULMANI – vad ca johannis nu face nimic sa-i opreasca iar presa plange mortii atentatelor si atat!!!!!!!!!!!!!!!!!
  CERETI SCHIMBAREA CONSTITUTIEI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SI INARMATI-VA!!!!!!!!!!!
  VAD CA TEMA INVADATORILOR A CAZUT !
  EUROPA E LUATA CU ASALT!!! IN SPECIAL FEMEILE SI COPIII SUNT VIOLATI!!!!!!!!!!!!

  Femeile in Austria se inarmeaza: armele au disparut de pe rafturi.

  Romanii ce fac?

  Toate tarile din Europa sub atac musulman, cer introducerea unui 2-nd Amendment of the US Constitution care da dreptul la posesia armelor cetatenilor USA

  Second Amendment to the United States Constitution …

  https://en.wikipedia.org/…/Second_Amendment_to_t…

  The Second Amendment (Amendment II) to the United States Constitution protects the right of the people to keep and bear arms and was adopted on December …Right to keep and bear arms

  Right to keep and bear arms in the United … The text of the United …
  Third Amendment

  The Third Amendment (Amendment III) to the United …

  INFOWARS.COM

  Women Arm Themselves as Army of Rapist Migrants
  Invade Europe

  The Alex Jones Channel

  https://www.youtube.com/watch?v=e93tYs2iyNM

  Europeans Begin to Revolt Over Migrant Invasion

  https://www.youtube.com/watch?v=UzGvT5Ya3dg

 6. Poetry -> 15 noiembrie 2015 la 8:29 pm - Raspunde

  Vin „Tehnocratii”!
  – PRIETENA LUI MACOVEI – Cristina Guseth, directoarea Freedom House, ONG finantat de miliardarul George Soros, este propusa de premierul Dacian Ciolos la Ministerul Justitiei. Cooptata in Fundatia Soros in 1990, Cristina Guseth este o apropiata a ex-ministresei Monica Macovei. In 2005, Freedom House a primit 40.000 euro de la Ministerul Justitiei condus de Macovei, pentru un audit folosit la decapitarea PNA. Nominalizarea a provocat consternare printre magistrati
  http://bit.ly/1Yc4As5

  – Miniștrii lui Cioloș: Cristina Guseth, noul ministru al Justiției, și-a început cariera la Fundația Soros, alături de consiliera lui Klaus Iohannis
  http://bit.ly/1kyksqF

  – Miniștrii lui Cioloș. Petre Tobă, un inginer în construcţii devenit șef peste Poliţia Română
  http://bit.ly/1RXf0YP

  – Miniștrii lui Cioloș: Andrei Baciu a fost medic într-un spital din… Franţa. Legături cu Cristian Bușoi
  http://bit.ly/1kXijnW

  – GUVERNUL SOROS. Andrei Baciu – numit Ministrul Sanatatii in guvernul Ciolos/Soros. Un neica nimeni in chiloti, un ONG-ist care si-a terminat facultatea de medicina doar acum 4 ani, în 2011 și nu e clar dacă si-a terminat rezidențiatul.
  http://bit.ly/1LgFA9Y

  – GUVERNUL SOROS. BORG COLLECTIVE. Costin Grigore BORC seful multinationalei Lafarge din România numit Ministrul Economiei. MINISTRUL MULTINATIONALELOR VA NEGOCIA CU MULTINATIONELE. Ce Redevente vom mai avea? Si cum ne vor vinde ce a mai ramas?
  http://bit.ly/1HRKgTo

  – Ministrii lui Cioloș: Adrian Curaj, fostul șef al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică și deținător a PATRU mașini, noul șef al Educație
  http://bit.ly/1MQ0pKg

  – Detalii despre fiecare ministru din echipa lui Ciolos. Cu ce s-au ocupat
  http://bit.ly/1PJ5jhr

  Subiectul zilei:
  – Cel putin TREI FRANCEZI printre autorii atentatelor de la Paris
  http://bit.ly/1Oag4aV

  – Francezii au ales liber sa accepte terorismul – le respect alegerea
  http://bit.ly/1SS2lHw

  https://www.youtube.com/watch?v=0N-5uGF9eYs

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top