Avatar
surena • 13 ore în urmă
Isarescu a fost si a ramas un securist, prin urmare era in fisa postului sa-i toarne pe naivii care-l credeau economist si profesionist in ale economiei mondiale.
Isarescu a fost toata viata un mediocru in ciuda faptului ca este cel mai longeviv guverantor, doctor in economie si asasin economic veteran. Ascensiunea lui se datoreaza :
1) tatalui fost securist,
2) sistemului securist care l-a instruit si l-a propulsat
3 caracterului sau care il face un servil, un obedient al ordinilor primite si un sclav al banilor
Cand Perkins a adus in atentia opiniei publice notiunea de asasin economic nimeni habar nu avea ce inseamna acest lucru.Asasinul economic nu este un simplu escroc, mai bine platit ori un asasin care ia una sau mai multe vieti, el este o ciuma,un cancer care distruge o natiune, distruge visul copiilor nenascuti si condamna la sclavie si mizerie generatii de oameni. Acestia nu se pot numi oameni chiar daca au chip de om. Perkins a avut decenta si onoarea sa iasa in fata si sa ne spuna despre aceasta „specie” si cum ne putem feri de ei, de rau pe care il fac si mai ales (pentru acest lucru ii suntem recunoscatori) cum sa-i identificam.
Revenind la asasinul nostru economic, marele guvernator si economist, doctor de talie mondiala Isarescu trebuie sa spunem ca acesta ar trebui judecat pentru multe capete de acuzare de la subminarea economiei nationale, tradarea intereselor nationale pana la genocid impotriva poporului roman prin masurile de politica monetara luate, la care se adauga indatorarea excesiva a Romaniei in dauna unor persoane fizice si juridice.
Banca Dacia Felix, Credit Bank, Banca Columna,Bankcoop, Banca Internationala a Religiilor si cele 2 banci ale lui SOV (Banca Romana de Scont si Banca de Investitii si Dezvoltare) si Bancorex au dat faliment sub mandatul lui Isarescu. La acest mandat putem adauga si cele 4 banci din 2015-2016 care si-au acoperit falimentul sub umbrela fuziunilor si numarul necunoscut de banci populare care nu au intrat sub „ochiul vigilent” al guvernatorului profesionist, dar care avea habar de jaful de acolo. Valoarea pierderilor …. necunoscuta nici macar cei de la Romania Furata nu au putut estima pierderile. Performanta nu gluma! Ca sa va dati seama de profesionalismul de guvernator al lui Isarescu, nu vorbesc de profesionalismul de asasin economic unde avem de a face cu un adevarat artist,in perioada 1995-1996 a acordat Bancii Dacia Felix, chipurile pentru a o ajuta, un credit overdraft de 138 miliarde lei fara nicio garantie. Victor Slavescu,istoricul BNR, ii reaminteste lui Mugurel Isarescu despre criza financiara din 1884 cand BNR prin credite lombarde a incercat sa salveze anumite banci aflate in dificultate. Astfel, reputatul istoric bancar aducea in discutie opinia fostului mare guvernator Bibicescu (1914-1921) care spunea ca „banca (BNR) dand o extindere prea mare operatiunilor de lombard, abate o parte considerabila de pe capital, de pe drumul PRODUCTIUNII SOLIDE,IN DIRECTIUNEA UNOR SPECULATIUNI HAZARDOASE, ceea ce A INFLUENTAT ASUPRA SITUATIUNII ECONOMICE A TARII”. BNR s-a infiintat in 1880 asa ca ce s-a intamplat in 1884 putem sa o punem pe lipsa de experienta,dar ce a facut Isarescu in incepand din 1990 incoace se poate pune atat pe lipsa de profesionalism cat si pe tradarea interesului national.Aici am o dilema pentru ca nu se poate face o separare clara intre prostie si tradare.
Pana la Isarescu statul roman se imprumuta mai intai de la BNR, BNR a sustinut prin imprumuturi cu dobanda de 1% si mai tarziu fara dobanda procesul de reconstructie a tarii dupa 1918 in timpul lui Bibicescu. Atunci BNR a instituit monopolul cumpararii aurului extras din Romania, unul dintre primele lucruri la care Isarescu a renuntat, fiind cel care a pus pe butuci industria noastra extractiva ca sa poata sa fie mai tarziu un sustinator al proiectului Rosia Montana. De ani de zile vedem cum sub conducerea inteleapta a masonului Isarescu intreaga politica monetara a BNR este indreptata catre deturnarea capitalului de la investitii in productie, agricultura, infrastructura catre capitalul speculativ, respectiv finantarea bancilor subsidiare de la care sa se imprumute statul roman. Astfel, bancile straine (pentru ca cele romanesti au fost ajutate de securisti ,sub obladuirea lui Isarescu si a BNR, sa falimenteze) au deturnat piata creditului imprumutand statul cu banii BNR, deci ai statului, la dobanzi ridicate. Vedem nepunciosi banditismul de stat, instituit dupa ’89 de Iliescu si gasca lui, in care guvernele prefera sa se imprumute de la bancile straine, banci care acordau dobanzi negative (mai mici decat rata inflatiei) populatiei, in loc sa atraga banii romanilor prin obligatiuni pe termen mediu si lung ori sa se imprumute de la CEC care ar putea sa emite ea obligatiuni ca sa finanteze statul .Cu alte cuvinte bancile straine au facut bani din banii statului roman pe seama romanilor,au repatriat profiturile in timp ce datoria noastra creste, inflatia ne sufoca iar populatia saracea cu banii in banci.
Ce masuri a luat BNR in marea criza mondiala din anii 1929-1933 ? A intervenit prin creditul de scont (cresterea acestuia) si controlul asupra devizelor ca sa nu plece valuta cum vor bancile.
Ce a facut Isarescu in actuala criza mondiala? A supraindatorat Romania cu „plasa de rezerva” si oamenii cu grija zilei de maine, cu scandalurile,cu coruptia, a uitat sa mai intrebe : „unde sunt si ce s-a facut cu banii de la FMI?” In schimb platim dobanda si trebuie sa-i returnam. BNR a boicotat, prin asa zisele masuri monetariste, orice politica economica a guvernelor si a scos BNR de sub orice control al statului si institutiilor acestuia. Cine si-a dat acordul pentru ducerea rezervelor de aur in Londra? Sa nu stie Israrescu ca asigurarea tezaurului nu vizeaza razboiaele si atacurile teroriste? Cand s-au prabusit cele doua turnuri la 11 septembrie Germania a pierdut tot aurul depozitat acolo, fiind vorba de un atac terorist aurul nu era asigurat. Acest lucru il stie Isarescu si Croitoru si Vasilescu si totusi a dus aurul in afara Romaniei. Istoria a dovedit ca atunci aurul a plecat din Romania,in vreme de razboi, a fost pierdut pentru totdeauna. Si nu a fost numai cazul nostru, s-a mai intamplat si cu Spania si cu Polonia. Dar, la noi este pe cale sa se intample a doua oara in mai putin de 100 de ani. Romanii au uitat sa mai intreabe „de ce a fost nevoie sa ducem aurul la Londra si sa mai platim pentru depozitarea lui ?” Nu cumva s-a dus acolo ca sa fie mai usor transformat/schimbat pe obligatiuni americane care in viitor vor valora tot mai putin ? Acestea sunt intrebari „vulgare”la care un specialist,doctor in economie,”Soros al Romaniei” nu va raspunde mai ales ca asa cum spunea si Soros „oamenii incearca sa supuna legile propriului lor avnataj”.
A doua dovada ca Isarescu este un securist o reprezinta faptul ca in falimentele bancilor enumerate mai sus au fost implicati si ofiteri din servicii : Magureanu prin socru-sau la Columna Bank, Sandru plus doi viceguvernatori BNR la BIR, Paunescu si Babiuc la Bankcoop, ca sa nu mai vorbim de Bancorex,cea mai mare banca din Romania, falimentata. Asa putem intelege si eforturile de a pompa cat mai multi bani pentru a acoperi furturile,desi era evident ca acestea fusesera aduse in moarte clinica.
A treia dovada ca este un securist este insasi istoria familiei spusa de Isarescu. Acesta incearca sa-si faca o bibliografie romantata, dar e atat de limitat incat ne arata singur cat de mincinos este.Spunea ca taica-sau s-a inscris imediat dupa razboi la ASE, la varsat de 32 de ani. Dar, cum se face ca nu a fost dat afara din facultate in 1947 cand frate-sau fugea in SUA? Cum de tolerau tovarasii asa ceva mai ales ca Isarescu Costica luptase si pe Frontul de Est?Cum sa primesti la facultate un dusman al URSS cand multi soldati care luptasera pe Frontul din Est nu fusesera primiti dupa 1947 o lunga perioada la serviciu ori fusesera dati afara din facultati? Sa-i amintim tov.Isarescu ca acei soldati au primit pensie de veteran de razboi abia dupa 1990 pentru ca nu au fost recunoscuti ? Noi stim in cine aveau tovarasii incredere si cand le evadau rudele din lagarul comunist, in cei loiali URSS.Cum se face ca imediat dupa termionarea studilor Costica ajunge director de banca? A fost cumva sef de promotie? Un geniu al economiei si finantelor? Nicidecum! A fost un student banal si atunci cum ajungi director? Isarescu crede ca vorbeste cu elevii de la clasa pregatitoare aflati la Scoala Altfel si ne povesteste cum puteai asa sa te inscri la facultate si cum ajungeai imediat director de banca.
In familia Isarescu este un simt antreprenorial foarte dezvoltat, dar pe banii statului Costica Isarescu ajunge sa faca afaceri cu Mugurel Isarescu.Angajatii si BNR cumpera numa’ vinu lui Mugurel. In loc sa ne vorbeasca de politica economica si de masuri, de perspectivele economiei Romaniei, Mugurel in conferinte se vaita cat de sufocanta e legislatia si numarul de taxe si impozite pentru SRL-ul lui si cum a uitat contabilu’ sa plateasca anumite taxe, culmea datand din perioada cand Isarescu fusese prim ministru. Am ajuns la prim ministru si la povestea lui Emil Constantinescu. Cum a negociat cu cucoana Isarescu sa-l lase pe Mugurel prim ministru si cum i-a chemat la Cotroceni unde abia la ora 1 noaptea „a cedat ” sultana Isarescu – Kosem si a acceptat, dar cu o conditie! Mugurel sa revina in post ca le mor copilasii de foame,ea fiind casnica si Mugurel nestiind sa faca altceva….in afara de guvernator.
D-na Isarescu stia ea ce stia cand spunea …ce spunea, il cunoastea bine pe Mugurel cat e de poznas. La BNR nu se vedea, dar in fruntea Guvernului si apoi sa mai si vorbesti, ca aici nu mai era smecheria cu conferintele de presa de la BNR cu pilde, cu bancuri rasuflate. S-a vazut ca si cu firma SC Mar SRL, plus firmele din Valcea prin alde Tudor,Mutu si alti neica nimeni daca nu fac afaceri cu statul nu se descurca, vorba d-nei Isarescu.
In schimb omul e bine pregatit, e doctor, a scris si o carte „In zgomotul bursei”. O adevarata opera de arta, pacat ca mai apar doi pe coperta ca autori. O carte din carti nu ca Soros. Jidovul bozgoras a scris o carte fara nici un citat, dovada ca nu a citit nimic si il mai considera astia si un guru. Problema e ca a scris tocmai cartea in care spune : „creditul este un fenomen reflexiv” si s-a gasit o tuta sa-l intrebe ce parere are. Cum masa sa fie reflexiv ca el,Isarescu, s-a uitat in dex si a rezultat un talmes balmes. In fine cu ajutorul lui Croitoru, Vasilescu plus aportul Lacrimioarei si al dex-ului a inteles ca Sorosa spus ca ar fi metitativ creditul. De atunci la conferintele de presa, el creditorul sef, bancherul national, guvernatorul pe viata si dupa viata al BNR vorbeste meditativ si se exprima la modul vulgar-popular ca sa fie inteles de popor, adica de oamneii de la sate care stau si-l asculta in fata tv, dar nu inainte de a se face o liniste, ca doar vorbeste guvernatoru’.
Vine acum si prof. Coja si spune ca e turnator….cand el gandeste ca „intr-o societate deschisa”, in care trebuie sa analizeze problemele capitalismului global, mai ceva decat Soros si creditul lui meditativ, ma rog reflexiv si sa adopte „masuri de expasiune si contractie a creditului” (suna bine la Soros si nci nu trebuie sa-l citeze la subsol, merge plagiat) departe de lumea dezlantuita (asta a citit-o intr-o carte a Lacrimioarei, uitata pe o etajera alaturi de o tigara). A inceput sa vorbeasca mai cool ca sa nu mai zica ofticatul de Cornel Nistorescu ca el, Isarescu, e sarac in limbaj si hraparet. Si asta un golan ca si Soros cu reflexivul lui noroc ca a cumparat BNR dex-ul si acum intelege si cuvintele simandicoase.Bine ca nu s-a luat prof.Coja de minciuna cu salariul, asta cu colaborarea e mizilic. Acolo era problema cu salariul, cu participarea la profit, cu indemnizatia din C.A, cu salariul de la ASE, Academie, indemnizatiile din comisii, comitete si sacosile de la patronii interpusi pentru ca aici era jale. Ii spuse Croitoru (pacat ca nu l-a facut ginere), care a reusit sa citeasca un sfert din Soros, ca mai bagase bozgorul ceva cu responsabilitatea capitalului si cea sociala, cu mustrarea cand devenise persoana publica despre smecheria cu lira,adica ce trebuie sa facem „intr-o societate deschisa” cu oportunistii si cu realitatea si irealitatea.
P.S 1) Ai o afacere cu vin iar societatea se numeste SC Mar SRL asta spune multe despre cum intelege marketingul economistul Isarescu.Banuiesc ca daca avea una cu mere ii spunea SC Vin SRL
2) In Botswana atunci cand vorbeste guvernatorul bancii nationale iti dai seama ca ai in fata un bancher, care stapaneste limbajul, notiunile financiar bancare si are idee de creditul reflexiv
3) Omul acesta nu are notiuni elementare de economie, cum ar putea sa aiba de economie mondiala cand el se exprima doar in glumite si pilde si care face previziuni ca mama omida, acest individ a fost specialist si cercetator la Institutul de Economie Mondiala.
4) Cum se face ca o serie de fosti membrii marcanti de la Institutul de Economie Mondiala au fost „facuti” de un broker care a facut broke cu ei, apoi prin presa le-a explicat cum sta treaba cu riscurile ca sa priceapa specialistii lacomi ? Raspunsul este unul singur : erau orice in afara de economisti in economie mondiala, erau politruci de politica economica altfel ar fi inteles cum sta treaba broke-broker si pietele de capital