SOV lansează un scenariu negru pentru Coldea.

.

Ce s-ar putea ascunde în spatele

.

posibilei demiteri a acestuia de la SRI

de Cristian Petcu

0 1537

Afaceristul Sorin Ovidiu Vântu explică, într-un articol postat pe blogul personal, motivele din spatele posibilei demiteri a lui Florian Coldea din poziția de prim- adjunct al Serviciului Român de Informații.

SOV este de părere că șeful militar al SRI este o figură  compromisă, iar acest lucru este greu de acceptat în activitatea pe care o desfășoară. De asemenea, eroadarea imaginii acestuia, ca urmare a războiului declanșat de Elena Udrea, ar afecta imaginea Președintelui Klaus Iohannis, iar acest lucru ar putea cântări mult în posibila demitere a lui Coldea.

”Mi-a facut o reala placere sa vad nivelul intelectual al celor care au postat diverse comentarii la adresa ultimului material pe care l-am scris. In unele dintre cazuri nu am putut sa raspund asa cum s-ar fi cuvenit din cauza unei raceli sacaitoare, raceala care mi-a redus semnificativ capacitatea de concentrare. Dat fiind faptul ca, in mare, numarul cretinilor care intrau pe acest blog s-a redus considerabil, voi incerca sa nu ma mai pierd in detalii, uneori nesemnificative pentru un om cultivat. Sa o luam deci cu inceputul.

Dupa ce se aseaza la Cotroceni, Iohannis il da afara pe Maior. A doua zi ii convoaca pe capii S.R.I.-ului si le explica de ce a facut-o. Printre cei de acolo era si generalul Coldea. Pentru el, inca nu batuse ceasul. Cohortele de agenti F.B.I., mult mai numeroase decat comisarii sovietici de dupa Al Doilea Razboi Mondial, aveau nevoie de un om de legatura local. Sub pretextul ca pun la dispozitia institutiilor statului pretioasa lor experienta in lupta impotriva coruptiei, ei radiografiaza tot, cartografiaza tot, recruteaza tot ce vor. In ciuda slugarniciei de care da dovada fata de stapanii lui, el va fi schimbat. Este deja o figura compromisa, iar asta nu se accepta in genul asta de meserie. Seful unui serviciu de informatii nu poate fi un infractor de drept comun. Asta ar leza inca de la inceput imaginea presedintelui.

De ce pun accentul in ultima vreme pe Coldea si pe S.R.I.? Aversiunea pe care i-o port acestui individ nu are nimic de a face cu necesitatea schimbarii lui. La ora actuala, el este cel mai important pion al americanilor in Romania. Prin el, americanii au acces la tot ce tine de securitatea nationala, la tot ce tine de maldarul de dosare aflat in fisetele sigurantei romanesti. Din cauza lui si a lui George Maior, suveranitatea statului roman a ramas doar o poveste de adormit copiii. Actul de vanzare al tarii initiat de Basescu a fost desavarsit de cei doi. Servilismul inept al celor trei a facut din Romania o tinta total nepregatita pentru ceea ce urmeaza a se intampla.

In timpul asta, operatiunea de abatere a atentiei se desfasoara conform planului. Valurile de arestari, retineri sau dezvaluiri curg. Nu va mai uitati cu atentie la cine se afla in spatele intregii operatiuni. Sunteti fericiti de „actul de justitie sociala” care se petrece sub ochii vostri. Tactica pamantului parjolit, pe de o parte, precum si a abaterii atentiei, pe de alta, le-au reusit pe deplin actualilor stapani.

Stiu ca cei mai multi dintre voi sunteti dispusi sa inchideti ochii si sa va prefaceti ca nu intelegeti nimic doar pentru a-i vedea distrusi pe cei care v-au nenorocit. Stiu ca setea de razbunare este mai puternica decat ratiunea. De aceea nu incerc sa va conving de necesitatea stoparii actiunilor aparatului represiv al tarii, ci de necesitatea autodeterminarii atat ca societate, cat si ca individ. Romania a mai trecut printr-o perioada similara in epoca proletcultismului. Singura diferenta este de stapani. Pe atunci erau comisarii sovietici, astazi, „expertii F.B.I.”. Pe atunci rusii isi pregateau viitoarea colonie, trimitand la Canal tot ce era elita in Romania. Azi si-o pregatesc americanii, trimitand de-a valma tot ce misca in tara asta la Rahova si la Jilava.

Si atunci, ca si acum, prostimea aplauda si se bucura cand „Volgile negre” carau chiaburii si politicienii inspre puscariile vremii.

Una este sa schimbi sistemul politic astfel incat sa diminuezi coruptia pana la niste cote acceptabile (in doza mica, ea este un factor de progres) si alta sa macelaresti fara discernamant toate elitele business-ului si politicii romanesti. Eu ca persoana accept sa fiu persecutat de tara mea. Dar nu la comanda straina. Nu accept sa fiu ridicat de la masa pentru ca in locul meu sa se aseze o corporatie americana sau un amarat de fost ambasador.

Multi dintre voi veti stramba din nas la afirmatia mea cu privire la elitele business-ului si ale politicii romanesti. Veti veni cu argumente solide si imi veti da in cap cu exemple corecte de persoane care sunt departe de standardele morale si etice pe care va imaginati ca ar trebui sa le aiba. De altfel, v-am dezvaluit in postarile mele anterioare acea fateta a multora dintre ei, precum si mecanismele prin care acestia va jefuiesc.

Nu nimicirea lor este solutia, ci schimbarea mecanismelor, schimbarea sistemului politic in ansamblul sau. Elitele clasei politice au furat cu o mana, iar cu cealalta v-au integrat in structurile euro-atlantice. Elitele business-ului au furat cu o mana, iar cu cealalta au creat peste 2.000.000 de locuri de munca. Asasinarea lor in aplauzele voastre tampe nu va rezolva problemele, va creeaza altele, cu mult mai mari si pe termen mult mai lung.”, precizează Sorin Ovidiu Vântu pe blogul personal.