gr.Iarna
0 aprobate

iernat@hotmail.com
81.18.84.243
Ce așteptări să mai existe când slujitorii Domnului biencuvintează doar ofrandele, însă n-au urechi si pentru necazuri: „roagă-te la Dumnezeu” . Într-adevăr e mai bine așa și totuși. În schimb solidaritatea pentru „refugiați” este impresionantă și are ca limite doar bugetul UE și a unor enoriași sinceri în fond dar poate prea naivi. În ceea ce privește „bunele” intenții ale organizatilor internaționale sau ale statelor occidentale, cetățenii avizați de acolo sunt și ei lămuriți de foarte mult timp. Se știe de exemplu că strângerea de ajutoare mai la tot pasul este destinată în mare parte comercializării și nicidecum nevoiașilor, care n-au decât să se roage. Se știe deasemenea că nababii de acolo vandalizează împreună cu alti nababi țările lumii „ a treia”. Dar ce să-i faci doar așa îsi mai cresc și ei standardul de viață și majoritatea inchid ochii ridicând din umeri. Ipocritii si autorii prădăciunilor nu se sfiesc să incrimineze corupția și abuzurile din țările furate. Și uite așa hoțul strigă: hoții. Iar nedreptățiții cască gura la fabuloasa …civilizație occidentală. Și asta o fac si cu propriile lor popoare.

De ceva vreme ființează în lume( și foarte agresiv în special în Europa de vest) un organism „menit” a se ocupa de … protecția adultului, pentru cine nu știa. Astfel în Franța vreo câteva sute de cetățeni, în special dintre cei care au mai ceva rezerve financiare, sunt puși sub tutelă sub motive medicale, mai precis că nu ar fi în stare să se gestioneze. E destul o simplă bănuială, un denunț „prietenesc” și în câteva luni te ușurează de grija agoniselii de o viață sau poate de generații întregi. Furt organizat deghizat in… grija față de om. Parcă sună cunoscută sintagma dar pe atunci se limitau totuși la rații alimentare, întreruperea curentului și alte mărunțișuri care par inocențe față de abuzurile din Occident.

Mai transpare și pe la noi câte o știre despre răpirile nejustificate de copii de către instituțiile statului. În rest actualii tovarăși din mass media autohtonă se feresc să-și denunțe pretenii occidentali. După câteva decenii de la astfel de crime, apare câte un oficial care în mod „solemn” îsi cere scuze in numele …țării respective. Și afacerile își reiau cursul in mod firesc ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Însă cum reclma e sufletul comerțului asa s-a creat mitul cu …drepturile omului si toate organismele adiacente care nu fac decât să hrănească în mare parte niște trântori sau/și criminali ce se pozează ironic în luptători pentru Dreptate. Mai bine zis pentru drepturile lor bănești. Și dacă membrii clerului mai greșesc uneori, anumite îndemnuri vor rămâne mereu valabile: Mai bine este a te încrede în Domnul decât a te încrede în om. Mai bine este a nădăjdui în Domnul decât a nădăjdui în căpetenii. Toate neamurile m-au înconjurat și în numele Domnului i-am înfrânt pe ei.
Asta e singura nădejde la indemna muritorilor.