Rezultatul Programului Gitenstein:in ultimii 5 ani coruptia a crescut cu 29% !

Unul dintre cei mai toxici ambasadori occidentali , ramas de pomina la Bucuresti , implicat in majoritatea trebilor murdare de la Bucuresti, a fost o adevarata piaza rea , dl. Mark Gitenstein. In traditionala cuvantare de ziua SUA , în iulie 2012. a rostit un discurs cumva senzațional; a lamurit … esența așa-zisului fenomen TFL-ist !! Cine l-a pus la cale și din ce bani era susținut… ne-a spus-o direct dl.ambasador Gitenstein ! Acest personaj toxic ce va ajunge tartor la Bucuresti, in Fondul Proprietatea cu ajutorul Basescului , avea sa puna mana mai tarziu, la pret de…solduri , tocmai pe ce era mai valoros din rezerva de fortza economica a Romaniei! Deci asta urmarea individul si nu asa zise interese ale…democratiei ! Dar pana atunci , in discursul din curtea ambasadei acest purtator de alte interese decat cele diplomatice a precizat că România are nevoie de instituții puternice, care să lupte mai ales contra corupției. Iar acele instituții ce vor fi implicate, ca să fie puternice, trebuie să fie sprijinite de cetățeni… Care cetateni? Ei bine , tocmai de catre aceia capabili să se implice.(?!) Si care trebuie să fie sprijiniți financiar de catre un grup de reprezentanti din mari state, respectiv SUA, Marea Britanie, Germania, Spania și Canada, operațiunea purtînd numele de Restart România.

Cîți cetățeni au primit bani de la acest grup financiar de calibru pentru a se implica grosolan în acele importante instituții ale statului? Răspuns:140.000.de activisti voluntari !! Ați citit bine: 140.000 de tineri români au primit, tre;ptat , după 2012, finanțare individuala prin intermediul unui PROGRAM susținut de cîteva mari țări occidentale cu interese în România. Cine erau cei care faceau parte din acest grup de actiune atent selectat, potrivit dl ambasador Gitenstein? Erau in marea majoritate tineri care azi lucrează în multinaționale, care au umblat prin străinătate și au … revenit în țară ca să-și deschidă firme , Deci mai ales tineri preocupați de internet , adică … profilul tefelistului din ultimii ani, așa cum s-a conturat el de la sine inca de la inceput…

Ce spunea si ce propaga dl.Gitenstein? Direct si fara ocolis : o Razmeritza social-politica! atunci când se creează asemenea „cadru ” de instituții economice și politice “cuprinzătoare”, Deoarece,asta a facut comunismul : când puterea erea concentrată în mâinile câtorva persoane, ele eșuează… Sigur, teoretic se poate intampla si asa…Cum la fel de sigur, dictatura comunista era cu totul altceva,dovada si rezultatele economice notabile dupa care inca se mai tanjeste in Romania …Ce ne spunea sinistrul ambasador?” Națiunile care eșuează sunt cele ale căror instituții sunt slabe sau manipulate, cele în care statul de drept este banalizat. (!!) În cazul României, trăinicia acestor instituții va arata …dacă puteti prospera și dacă copiii voștri vor hotărî să trăiască aici.(Oare unde ”batea” mister Gitenstein? Si ca un propagandist abil ce era , incepea sa-si promoveze parti-prisuri ;” Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoși și consecvenți și judecători neînfricați. Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege.( Precum faimoasa Kovesi , slujita de subalterni ca alde Portocala? Si dl.Gitenstein , chiar ne avertiza lugubru ca este conștient de existenta forțelor : “ care se opun acestor reforme, deoarece acestea sunt puternice și neobosite. ( Ei,na!) Si apoi ne amenintza direct : Națiunile care eșuează sunt cele ale căror instituții sunt slabe sau manipulate, cele în care statul de drept este banalizat. În cazul României, trăinicia acestor instituții va decide dacă … prosperați și dacă copiii voștri vor hotărî să trăiască aici.

Deci Gitenstein stia bine ca Romania urmeaza sa fie decapitata tocmai de forta de munca cea mai activa , tanara si super-calificata !!

” Oriunde merg în România, mă întâlnesc cu tineri. Mulți dintre ei fie au trăit în străinătate și s-au întors pentru a-și lansa propriile firme, fie lucrează pentru companii occidentale sau sunt activi pe internet.Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit Restart România (s.n.). Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a internetului în lupta împotriva corupției.100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, pentru a lupta împotriva unei multitudini de probleme, de la furtul de lemn din păduri, până la mita din spitale și parcatul ilegal. Acești cetățeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dv. numiți mentalitatea corupției…Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, peste 40.000 de români au răspuns apelului. Acești 140.000 de “restarteri”, cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții(s.n.). .Oamenii au dreptul inalienabil de a nu fi conduși de o elită puternică, reprezentată de moguli sau “băieți deștepți”, aflată în slujba propriilor interese”.Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit Restart România(s.n.). Am creat un website și le-am cerut tuturor românilor interesați să propună idei de utilizare a internetului în lupta împotriva corupției. Da,100.000 de români au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme, Acești cetățeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce dv. numiți mentalitatea corupției.Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, peste 40.000 de români au răspuns apelului. sunt si ei agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții(s.n.). Oamenii au dreptul inalienabil de a nu fi conduși de o elită puternică, reprezentată de moguli sau “băieți deștepți”, aflată în slujba propriilor interese”…

Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, aceiasi 40.000 de români au răspuns apelului. Acești “restarteri”, cum îi numim noi, sunt agenți ai schimbării. Oamenii au dreptul inalienabil de a nu fi conduși de o elită puternică, aflată în slujba intereselor publice”. Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, peste 40.000 de români au răspuns apelului. Acești restarteri”sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții(s.n.).

Așa cum ne spunea Mark Gitenstein acesta ne-a explicat: Atunci când creează instituții economice și politice “cuprinzătoare”, țările prosperă, Națiunile care eșuează sunt cele ale căror instituții sunt slabe sau manipulate, cele în care statul de drept este banalizat. Nimeni nu se poate îndoi că România are procurori curajoși și consecvenți și judecători neînfricați… !! Pentru ei, nimeni nu este mai presus de lege.Există un grup de români care nu vor mai tolera starea de fapt, amenintza fostul ambasador (s.n.).
Oriunde merg în România, mă întâlnesc cu tineri. Mulți dintre ei fie au trăit în străinătate și s-au întors pentru a-și lansa propriile firme, fie lucrează pentru companii occidentale sau sunt activi pe internet. Pe acești tineri i-au implicat ambasadele SUA, Marii Britanii, Germaniei, Spaniei și Canadei într-un program pe care l-am numit Restart România(s.n.), care au răspuns acelei chemări, oferind idei inteligente, pe care le-am finanțat, de a lupta împotriva unei multitudini de probleme. Acești 140.000 de “restarteri”, sunt agenți ai schimbării care vor susține aceste reforme și vor sprijini aceste instituții. Acești cetățeni reformatori folosesc internetul pentru a ataca ceea ce d.voastră numiți mentalitatea corupției. Atunci când Romanian American Fund a încercat aceeași idee pentru reformarea sistemului educațional, 140.000 de “restarteri”, au fost / sunt agenți ai schimbării care susțin aceste reforme și vor sprijini aceste instituții (Text rezumat – d.d.rujan, jurnalist independent)