„Ghita va canta ca un cintezoi pentru Moscova”.
Cine este marele politician roman care ar fi aranjat ca Ghita sa fie eliberat?

Ioana Hurdea | 27 mai 2017

Jurnalistul Mircea Marian este convins ca fostul premier Victor Ponta a avut un rol esential in eliberarea lui Sebastian Ghita de catre autoritatile din Serbia. El spune ca fostul deputat PSD va livra tot ce stie serviciilor de la Moscova.

„Ghita, liber. Perfect previzibil. A fost o fuga bine aranjata de Ponta cu Vucic, sub ochiul Moscovei. Vucic a avut zece intalniri cu Putin in perioada in care era premier. Cu Ponta a avut cinci sau sase. Serbia tocmai a primit cadou de la Moscova niste Mig-29, tancuri si vehicule blindate. Ghita la Belgrad e ca si cum ar fi la Moscova. Si va canta ca un cintezoi ca sa nu fie trimis in Romania. Acum, sa ridice mana toti cei responsabili ca i-au permis unui nenorocit ca Ghita sa aiba acces la secrete de stat”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

„Asta se intampla cand se fura un document secret – contractul cu Bechtel – iar SRI se face ca nu vede. Asta se intampla cand academia SRI ofera protectie pentru fabrica de doctorate a lui Gabi Oprea si mai nimeni nu raspunde.Lucrurile „evolueaza”: mafiotii au acces la secrete de top si, cand ii deranjeaza DNA-ul, fug in bratele Moscovei, via Belgrad.

Oare cate secrete a aflat Sebastian Ghita de la directorii SRI Maior si Coldea in timp ce petreceau in vacanta? Oare cate secrete de stat a aflat Ghita in timp ce „informatiza” (what a joke) statul roman cu retele si baze criptate? Oare la cate secrete a avut acces in calitate de membru al comisiei de control a SRI, unde a reprezentat PSD-ul? 

La aceste minunate intrebari, raspunsul il va sti doar SVR-ul domnului Putin”, a adaugat jurnalistul.Fostul parlamentar Sebastian Ghita a fost eliberat in Serbia, dupa ce a platit o cautiune de 200.000 de euro, neavand insa voie sa paraseasca Belgradul, potrivit unui comunicat de presa al instantei.Dupa ce avocatul apararii a platit cautiunea la Banca Nationala a Serbiei, judecatorul a dispus revocarea masurii arestului si eliberarea lui Sebastian Ghita.Fostul parlamentar are obligatia de a ramane in „rezidenta temporara – teritoriul orasului Belgrad ” si de a se prezenta la o sectie de politie de doua ori pe luna.„Ghita va canta ca un