CD
1.342 aprobate
denitsoc@gmail.com
154.47.28.183
.
GERMANIA – SOFERUL DE DUMINICA
– Merkel Memorial
De Dirk Maxeiner –17septembrie, 2023

https://www.theinteldrop.org/wp-content/uploads/2023/09/ScreenHunter-34098.jpg

Prăbușirea bruscă și neașteptată a unui monument ecvestru al lui Merkel din Palatinatul Superior a invitat tot felul de asociații politice. Acum o sarcină minunată se află în fața artistului proiectant: să continue povestea.

A fost o noapte senină și răcoroasă în Palatinatul Superior, cu vânt slab și o temperatură de aproximativ 10 grade. Mica comunitate bavareză Freudenberg a dormit în somnul celor drepți. La ultimele alegeri de stat, CSU a obținut 39,05 la sută în circumscripție, Alegătorii Liberi 14,77 la sută, SPD 14,20, AfD 11,18 și Verzii 10,19 la sută. Totul părea bine și la Rangersgaß 21 din cartierul Etsdorf.

Acolo, într-o fostă clădire de școală, artistul întreprinzător Wilhelm Koch a construit modestul, dar de succes „Muzeul Templului”, „numit și Glyptothek Etsdorf” sau „Templul Europei”, „ca simbol al a 2500 de ani de democrație și spirit civic”, potrivit la o descriere a muzeului.

În fața intrării, o statuie ecvestră stă de pază în întuneric. Pe spatele unui cal nobil, înalt de 2,7 metri, stă dreaptă și cu crucea apăsată, Angela Merkel, formând cu mâinile celebrul romb. Nu are frâiele în mână și, prin urmare, calul pare puțin dezorientat. Evident, nu știe unde să meargă și, prin urmare, arată ca 80 de milioane de cetățeni germani în timpul domniei doamnei Merkel.

La un moment dat în timpul nopții, trebuie să se fi întâmplat. Un trosnet slab anunță o moarte iminentă, crăpăturile se întrec prin statuie, calul și călărețul se prăbușesc brusc, un morman de moloz rămâne pe gazon de parcă un cutremur de magnitudinea 9 ar fi lovit Palatinatul Superior. Cu toate acestea, zona este considerată a fi destul de stabilă din punct de vedere tectonic. Deci ce s-a întâmplat?

Un șofer de camion de pe A6 de la Praga la Nürnberg, care trecea pe acolo a intonat imnul național cu fanfara lui de TIR?
Doamna Merkel a speriat o sirena din ziua avertismentului federal?
Oare Henric al XIII-lea Prințul Reuss și-a trimis acoliții cu o arbaletă sau o săgeată otrăvită?
Sau a citit un Freudenberger cancelarului lui Hubert Aiwanger ultimele sondaje electorale?
Posibil că există încă oligoelemente ale lui Kaiser-Wilhelm

Artistul, care s-a repezit dis-de-dimineață, nu crede în astfel de acte răutăcioase de sabotaj și afirmă că doamna Merkel și calul ei pur și simplu nu au mai rezistat „presiunii interne. Statuia ecvestră de o tonă și jumătate a fost imprimată din beton ușor reciclat de către compania „additive tectonics”, care este specializată, printre altele, în proiecte de artă. Cu toate acestea, materialul probabil nu era potrivit pentru o ședere mai lungă în aer liber, ceea ce obligă din nou la comparație cu politica germană.

Capul calului se rupsese deja în primăvară, iar rombul lui Merkel căzuse și el simbolic la pământ. Totul a fost apoi lipit la loc de Wilhelm Koch și vopsit în alb, suferind astfel o nouă răsturnare artistică. Dincolo de considerațiile de artă, desigur, există și întrebarea sobră a calității structurale a statuilor ecvestre.

Astfel, din 62 de monumente ecvestre ale Kaiserului Wilhelm I ridicate în jurul anului 1900, 16 au supraviețuit până în zilele noastre, dar restul nu au căzut deloc, ci au fost îndepărtate, topite sau distruse (mai ales după 1945). Bronzul topit poate fi reciclat, de exemplu pentru medalii de victorie, clopote sau chimvale de tobe. Deci, în sunetul trupei tale preferate, s-ar putea să mai găsești oligoelemente ale lui Kaiser Wilhelm.

Prăbușirea completă a calului și călărețului este o lovitură artistică de noroc, la urma urmei, opera este astfel din nou subiect de contemplare și diferite interpretări. Ceva mai bun nu i s-ar fi putut întâmpla lui Wilhelm Koch. A fost suficient de inteligent pentru a-și poziționa statuia drept „ambivalentă” încă de la început.

În orice caz, nu trece drept cult pur la Merkel; tocmai datorită stării sale actuale, îmbătrânește mult mai bine decât adresele de jubilație jurnalistice și politice adunate în mod obișnuit. O minge pe care partea adversă o ridică cu un excelent simț al răutății

Apropo, aceste adrese de aplauze sunt, de asemenea, foarte valoroase din punct de vedere artistic, gândiți-vă doar la serenada de ziua lui Udo von Kampen a omului ZDF pentru Merkel. De asemenea devotament au fost zece minute de aplauze în picioare și „omagiu pentru cei de neegalat” la conferința partidului CDU (reagere cu 96,7 la sută) sau acordarea celui mai înalt ordin al Republicii Federale lui Merkel (Steinmeier o onorează pe Merkel: Două păsări). cu o cruce).
De asemenea, o amintire durabilă este docu-drama de serviciu public „Ore de decizie, Angela Merkel și refugiații”.
Iar acum Angela Merkel se prăbușește singură în fața tuturor, o minge pe care adversarul o ridică cu un excelent simț al ticăloșiei. „Nu mai poate rezista presiunii interne: statuia lui Merkel s-a prăbușit”, scrie Focus, „figura lui Merkel a căzut de pe un cal în timpul nopții”, spune „Junge Freiheit”, „este aparent o pierdere totală ireparabilă”.

Rezumând: „Întregul simbolism cu care a fost ridicată statuia ecvestră a fostului cancelar Merkel s-a transformat în opusul ei: mai întâi a primit zgârieturi, acum s-a prăbușit de la sine”.
Ce se va întâmpla acum cu rămășițele Angelei călare nu a fost încă decis, potrivit creatorului acesteia, dar ar trebui să fie surprinzător dacă nu a continuat problema într-un fel.
În acest context, mi-a plăcut destul de mult statuia lipsită de respect a lui David Černý „Cal”, care face aluzie la statuia din Praga a Sfântului Wenceslas.
În el, un cal mort este suspendat de copitele lui de tavan, iar bunul Wenceslas călărește pe burtă (vezi mai sus și imaginea de plumb din partea de sus a acestei postări).

Oricum, ce folosință va avea pe viitor rombul de călărie mă face destul de curios. Am notat deja Palatinatul Superior pentru o plimbare de duminică. De asemenea, am fost foarte impresionat de „Întâlnirea cu mașini de tuns iarba” a artistului, pe care o găsesc de-a dreptul convenabilă „Călărețului de duminică: „Un gest simbolic împotriva grădinăritului alocat mental și o întâlnire de fenomene ascunse peisagistic-arhitecturale și -cultivante” motoristice”.

Dirk Maxeiner este unul dintre editorii Achse des Guten (Axa binelui) și a publicat „Hilfe, mein Hund überholt mich rechts. Confesiunile unui șofer de duminică.” Ideal pentru negri, albi, roșii, verzi, galbeni, albaștri, toate identitățile de gen, precum și pentru proprietarii de câini și iubitorii de pisici, ca bujie pentru orice ocazie.

Sursa: https://www.theinteldrop.org/2023/09/17/germany-the-sunday-driver-the-merkel-memorial

Traducerea: CD