caroline gunderode
308 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

Nu poate fi doar atat : este de cel putin cateva sute de mii !
Sunteti o celebritate si un opiion maker !
23 de mii de dolari nu inseamna nimic .

Permiteti-mi sa va trimit un articol de calibrul diamant , despre Ucraina si Germania :

https://www.unz.com/mwhitney/the-crisis-in-ukraine-is-not-about-ukraine-its-about-germany/

articolul original are o harta excelenta :
titlul original este :

The Crisis in Ukraine Is Not About Ukraine. It’s About Germany
by
MIKE WHITNEY •
FEBRUARY 11, 2022 • 1,700 WORDS • 725 COMMENTS • REPLY
Tweet
Reddit
30
Share
Share
138
Email
Print
More
168SHARES

Vizualizare blogArhiva Mike Whitney
titlul in traducere mecanica :

Criza din Ucraina nu este despre Ucraina. Este vorba despre Germania
de
MIKE WHITNEY •
11 FEBRUARIE 2022• 1.700 DE CUVINTE • 725 COMMENTS • RĂSPUNDE

„Interesul primordial al Statelor Unite, pentru care de secole am purtat războaie – Primul, Al Doilea și Războiul Rece – a fost relația dintre Germania și Rusia, pentru că unite acolo, ele sunt singura forță care ne-ar putea amenința. . Și să ne asigurăm că asta nu se întâmplă.” George Friedman, CEO STRATFOR la ​​Consiliul pentru Afaceri Externe din Chicago

Criza ucraineană nu are nimic de-a face cu Ucraina. Este vorba despre Germania și, în special, despre o conductă care leagă Germania de Rusia numită Nord Stream 2. Washingtonul vede conducta ca o amenințare la adresa primatului său în Europa și a încercat să saboteze proiectul la fiecare pas. Chiar și așa, Nord Stream a avansat și este acum complet operațional și gata de utilizare. Odată ce autoritățile de reglementare germane oferă certificarea finală, livrările de gaze vor începe. Proprietarii de case și întreprinderile germane vor avea o sursă de încredere de energie curată și ieftină, în timp ce Rusia va vedea o creștere semnificativă a veniturilor din gaze naturale. Este o situație câștigătoare pentru ambele părți.

Politica externă a SUA nu este mulțumită de aceste evoluții. Ei nu vor ca Germania să devină mai dependentă de gazul rusesc, deoarece comerțul construiește încredere, iar încrederea duce la extinderea comerțului. Pe măsură ce relațiile se încălzesc, mai multe bariere comerciale sunt ridicate, reglementările sunt relaxate, călătoriile și turismul cresc, iar o nouă arhitectură de securitate evoluează.Într-o lume în care Germania și Rusia sunt prieteni și parteneri comerciali, nu este nevoie de baze militare americane, nu este nevoie de arme și sisteme de rachete scumpe fabricate de SUA și nici de NATO. De asemenea, nu este nevoie să tranzacționați tranzacții cu energie în dolari americani sau să stocați trezoreriile americane pentru a echilibra conturile. Tranzacțiile între partenerii de afaceri pot fi efectuate în propriile monede, ceea ce este obligat să precipite o scădere bruscă a valorii dolarului și o schimbare dramatică a puterii economice. Acesta este motivul pentru care administrația Biden se opune Nord Stream. Nu este doar o conductă, este o fereastră către viitor; un viitor în care Europa și Asia sunt apropiate într-o zonă de liber schimb masiv, care le crește puterea și prosperitatea reciprocă, lăsând în același timp SUA în exterior, privind înăuntru.Relațiile mai calde dintre Germania și Rusia semnalează încetarea ordinii mondiale „unipolare” pe care SUA a supravegheat-o în ultimii 75 de ani. O alianță germano-rusă amenință să grăbească declinul Superputerii care se apropie în prezent de abis. Acesta este motivul pentru care Washingtonul este hotărât să facă tot ce poate pentru a sabota Nord Stream și a menține Germania pe orbita sa. Este o chestiune de supraviețuire.

Aici intervine Ucraina. Ucraina este „arma preferată” a Washingtonului pentru torpilarea Nord Stream și pentru a pune o pană între Germania și Rusia. Strategia este preluată de la prima pagină a Manualului de politică externă din SUA, la rubrica: Divide and Rule. Washingtonul trebuie să creeze percepția că Rusia reprezintă o amenințare pentru securitatea Europei. Acesta este scopul. Ei trebuie să demonstreze că Putin este un agresor însetat de sânge, cu un temperament care declanșează părul în care nu se poate avea încredere.În acest scop, mass-media a primit sarcina de a reitera mereu, „Rusia plănuiește să invadeze Ucraina”. Ceea ce rămâne nespus este că Rusia nu a invadat nicio țară de la dizolvarea Uniunii Sovietice și că SUA au invadat sau răsturnat regimuri în peste 50 de țări în aceeași perioadă de timp și că SUA mențin peste 800 de baze militare în țări din întreaga lume. Nimic din toate acestea nu este raportat de mass-media, ci accentul este pus pe „Putin rău”, care a adunat aproximativ 100.000 de soldați de-a lungul graniței cu Ucraina, amenințănd că va arunca toată Europa într-un alt război sângeros.

Toată propaganda de război isterică este creată cu intenția de a produce o criză care poate fi folosită pentru a izola, demoniza și, în cele din urmă, a diviza Rusia în unități mai mici. Ținta reală, însă, nu este Rusia, ci Germania. Consultați acest fragment dintr-un articol de Michael Hudson la The Unz Review:

„Singura cale care le mai rămâne diplomaților americani de a bloca achizițiile europene este să inducă Rusia să devină un răspuns militar și apoi să susțină că răzbunarea acestui răspuns depășește orice interes economic pur național. După cum subsecretarul de stat pentru afaceri politice, Victoria Nuland, a explicat într-un briefing de presă al Departamentului de Stat din 27 ianuarie: „Dacă Rusia invadează Ucraina într-un fel sau altul, Nord Stream 2 nu va merge mai departe”. ( „Adevărații adversari ai Americii sunt aliații săi europeni și alții” , The Unz Review)

Acolo este în alb și negru. Echipa Biden vrea să „implică Rusia într-un răspuns militar” pentru a sabota NordStream. Aceasta înseamnă că va exista un fel de provocare menită să-l determine pe Putin să-și trimită trupele peste graniță pentru a-i apăra pe etnicii ruși din partea de est a țării. Dacă Putin prinde momeala, răspunsul ar fi rapid și dur. Mass-media va critica acțiunea ca fiind o amenințare la adresa întregii Europe, în timp ce liderii din întreaga lume îl vor denunța pe Putin drept „noul Hitler”. Aceasta este strategia Washingtonului pe scurt, iar întreaga producție este orchestrată cu un singur scop în minte; pentru a face imposibil din punct de vedere politic cancelarul german Olaf Scholz să fluture NordStream prin procesul final de aprobare.

Având în vedere ceea ce știm despre opoziția Washingtonului față de Nord Stream, cititorii s-ar putea întreba de ce la începutul anului, administrația Biden a făcut lobby Congresului să NU impună mai multe sancțiuni asupra proiectului. Răspunsul la această întrebare este simplu: politică internă. Germania își dezafectează în prezent centralele nucleare și are nevoie de gaz natural pentru a compensa deficitul de energie. De asemenea, amenințarea cu sancțiunile economice este o „oprire” pentru germani, care le văd ca un semn al amestecului străin. „De ce se amestecă Statele Unite în deciziile noastre energetice”, se întreabă germanul obișnuit. „Washington ar trebui să se ocupe de treburile lui și să rămână departe de ale noastre.” Acesta este exact răspunsul pe care l-am aștepta de la orice persoană rezonabilă.

Apoi, mai este asta de la Al Jazeera:

„Germanii în majoritate susțin proiectul, doar părți din elită și mass-media sunt împotriva conductei …

„Cu cât SUA vorbește mai mult despre sancționarea sau critică proiectul, cu atât acesta devine mai popular în societatea germană”, a declarat Stefan Meister, expert în Rusia și Europa de Est la Consiliul German pentru Relații Externe. ( „Nord Stream 2: De ce conducta Rusiei către Europa împarte Occidentul” , AlJazeera)

Deci, opinia publică este ferm în spatele Nord Stream, ceea ce ajută la explicarea de ce Washington a decis să adopte o nouă abordare. Sancțiunile nu vor funcționa, așa că unchiul Sam a trecut la Planul B: Creați o amenințare externă suficient de mare încât Germania să fie forțată să blocheze deschiderea conductei . Sincer, strategia miroase a disperare, dar trebuie să fii impresionat de perseverența Washingtonului. S-ar putea să fie în jos cu 5 runde în partea de jos a celei de-a 9-a, dar încă nu au aruncat prosopul. Vor da o ultimă șansă și vor vedea dacă pot face ceva progrese.

Luni, președintele Biden a susținut prima sa conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz la Casa Albă. Ballyhoo-ul din jurul evenimentului a fost pur și simplu fără precedent. Totul a fost orchestrat pentru a produce o „atmosferă de criză” pe care Biden a folosit-o pentru a-l presa pe cancelar în direcția politicii SUA.. La începutul săptămânii, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a spus în mod repetat că „o invazie a Rusiei este iminentă”. Comentariile ei au fost urmate de agentul de atac al Departamentului de Stat, Nick Price, de părere că agențiile Intel i-au oferit detalii despre o presupusă operațiune de „steagul fals” susținută de Rusia, pe care se așteptau să aibă loc în viitorul apropiat în estul Ucrainei. Avertismentul lui Price a fost urmat duminică dimineață de consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, susținând că o invazie rusă ar putea avea loc oricând, poate „chiar mâine”. Aceasta a fost la doar câteva zile după ce agenția de știri Bloomberg și-a publicat titlul senzațional și complet fals că „Rusia invadează Ucraina”.

Puteți vedea modelul aici? Puteți vedea cum aceste afirmații fără temei au fost toate folosite pentru a exercita presiuni asupra nebănuitorului cancelar german, care părea nevăzut de campania care îl viza?

După cum era de așteptat, lovitura finală a fost dată de însuși președintele american. În timpul conferinței de presă, Biden a declarat cu tărie că,

„Dacă Rusia invadează… nu va mai exista un Nord Stream 2… Îi vom pune capăt.”

Deci, acum Washington stabilește politica pentru Germania???

Ce aroganță insuportabilă!

Cancelarul german a fost surprins de comentariile lui Biden, care clar nu făceau parte din scenariul original. Chiar și așa, Scholz nu a acceptat niciodată să anuleze Nord Stream și a refuzat chiar să menționeze conducta pe nume. Dacă Biden s-a gândit că l-ar putea împinge pe liderul celei de-a treia mari economii din lume, încolțindu-l într-un forum public, a ghicit greșit.. Germania rămâne angajată să lanseze Nord Stream, indiferent de potențialele izbucniri din îndepărtata Ucraina. Dar asta se poate schimba oricând. La urma urmei, cine știe ce incitații ar putea planifica Washingtonul în viitorul apropiat? Cine știe câte vieți sunt pregătiți să sacrifice pentru a pune o pană între Germania și Rusia? Cine știe ce riscuri este dispus să își asume Biden pentru a încetini declinul Americii și pentru a preveni apariția unei noi ordini mondiale „policentrice”? Orice s-ar putea întâmpla în săptămânile următoare. Orice.

Deocamdată, Germania este pe scaunul pisicilor. Rămâne la latitudinea lui Scholz să decidă cum va fi rezolvată problema. Va implementa politica care servește cel mai bine interesele poporului german sau se va lăsa în fața răsucirii necruțătoare a brațului lui Biden? Va trasa el un nou curs care să întărească noi alianțe în coridorul animat eurasiatic sau își va oferi sprijinul în spatele ambițiilor geopolitice nebunești ale Washingtonului? Va accepta el rolul esențial al Germaniei într-o nouă ordine mondială – în care multe centre de putere emergente împărtășesc în mod egal guvernanța globală și în care conducerea rămâne ferm angajată față de multilateralism, dezvoltare pașnică și securitate pentru toți – sau va încerca să sprijine cei zdrențuți? sistem post-război care și-a depășit în mod clar perioada de valabilitate?

Un lucru este sigur; orice hotărăște Germania este neapărat să ne afecteze pe toți.

← Ce vrea PutinWashingtonul va lansa o serie de victime… →
Abonați-vă la noi coloane