Text primit de la Ioan Sperling:

Cum poti distruge un pom care deranjează? Il tai! Nu poti fi însă sigur ca din colțul rămas nu crește din nou, lăsând la o parte ca un pom falnic si folositor, nu este chiar usor de tăiat. O altă metodă mai „subtilă”este să îi strici rădăcina. Pomul se v-a usca singur. Ce te faci însă cu semințele lui zburate cu vântul, de-a lungul a două milenii? Complicat!
Acum un pom il evaluezi nu după rădăcină ci după roade. Fara rodul acestui pom, lumea nu poate supraviețui! Nici chiar cei care au început să atace rădacina! Dar – ca tot vorbim de pomi- taiatul crengii pe care stai, e un obicei răspândit asa ca desigur se va continua cu intoxicarea.
Și pentru că am bătut destul câmpii, ăh pădurile, hai sa discutăm despre religie.
Dumnezeu nu se cercetează științific cu toate ca pe mine (si nu numai) genetica m-a convins de existența Lui! Nu se validează in nici-un caz istoric, arheologic, samd. La Dumnezeu ajungi, daca ajungi vreodată, doar când El dorește pe niște cărări unice fiecăruia. Și convins odată, este imposibil sa iti mai taie cineva rădăcina! Dumnezeu Iisus nu s-a dezis de rădăcină Lui, asa ca nu se vor dezice nici creștinii. Că e așa o demonstrează încercarea de distrugere directă a creștinismului, lipsind răbdarea sau încrederea? ca pomul se va usca de la sine cu timpul daca …..strici rădăcina. Mă opresc ca ajung din nou la silvicultura.:)