CD
1.064 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

Generozitatea parlamentara
De CD

Senatul SUA a adoptat joi 15 dec. legea de autorizare a apărării naționale (NDAA) de 858 de miliarde de dolari, cu un vot de 83-11.
Proiectul de lege de cheltuieli a fost deja aprobat de Parlament și acum se îndreaptă către biroul președintelui Biden pentru semnătura sa.

Suma de 858 de miliarde de dolari este cu 45 de miliarde de dolari mai mult decât a cerut Biden și reprezintă o creștere cu 8% față de NDAA din 2022. Acesta marchează al doilea an consecutiv în care Congresul a adăugat zeci de miliarde de dolari la cererea inițială a președintelui, deoarece cheltuielile militare masive sunt populare de ambele părți ale culoarului.

Din cele 858 de miliarde de dolari, 817 de miliarde de dolari vor merge către Pentagon, iar fondurile rămase vor fi direcționate către cheltuieli militare pentru alte departamente, inclusiv 30 de miliarde de dolari pentru programul de arme nucleare al Departamentului de Energie.

NDAA va intensifica tensiunile cu Rusia și China, deoarece include amendamente care vor ajuta SUA să trimită mai multe arme în Ucraina și Taiwan. O măsură va acorda Pentagonului puteri de cumpărare în timpul războiului, permițând contracte necompetitive, pe mai mulți ani, pentru anumite arme. Autoritatea ar putea fi folosită pentru a reumple stocurile americane, pentru a înarma Ucraina și pentru a ajuta guvernele străine care au oferit sprijin Ucrainei.

Ucraina va primi, de asemenea, 800 de milioane de dolari în Inițiativa Ucrainei de Asistență în Securitate de la NDAA, un program care permite guvernului SUA să cumpere arme pentru Kiev. Marea majoritate a ajutorului pentru Ucraina va fi în continuare autorizată ca fonduri de urgență, iar Casa Albă caută în prezent o sumă suplimentară de 37,7 miliarde de dolari, care se așteaptă să fie inclusă într-un proiect de lege omnibus pe care Congresul vrea să o adopte înainte de sfârșitul anului.

Când vine vorba de înarmarea Taiwanului, proiectul de lege de cheltuieli îi va oferi Taiwanului ajutor militar anual de 3 miliarde de dolari și include alte prevederi pentru creșterea legăturilor diplomatice informale cu Taipei. Alte amendamente notabile includ 11,5 miliarde de dolari în noi investiții pentru Inițiativa de descurajare a Pacificului, un program care se va dezvolta în Asia Pacific pentru a se confrunta cu China, iar proiectul de lege va anula mandatul Pentagonului privind vaccinul Covid-19.

817 de miliarde de dolari vor merge către Pentagon iar de aici la contractorii de armament si munitii cei care vand Pentagonului la preturi extra, de 500 de ori mai mari decat valoarea civila. In 2000 din raportul de audit al Pentagonului a reiesit ca acesta a platit pe un capac de plastic pentru scaunul de toaleta 16000 de dolari, capac ce in comertul cu bucatacosta maximum 32de dollari.

Deci Cei ce au actiuni in companiile ce contracteaza cu Pentagonul asteapta ca investitia lor sa creasca de 500 de ori in anul 2023. La asemenea castiguri chiar daca dolarul se va devaloriza la maximum, aproape de zero, acesti investitori vor avea o suma frumoasa doar din vinderea dolarilor la prêt de hartie reciclabila.
Acesti investitori fraudeaza statul, indatorandul, doar ca sa-si asigure o dulce suprevietuire si dupa caderea dolarului.

Din 817 000000000 se scade valoarea adevarata a investitiei de 1/500 care este de 1634000000 si se ajunge la castigul net de 816 366000000.
Intrebarea este cat cantareste 816 366000000 de dolari in bancnote de 100.
Google raspunde fara sfiala:1518 de tone.
Acum calculati voi care stiti pretul unui kilogram de hartie reciclata, ce valoare are hartia de reciclat in greutate de 1518 de tone.
Asta in conditiile cand celalti nu mai au nimic, iar valoarea hartiei trebuie inmultita cu cel putin 20 de ani, de cand avem dovezi scrise despre discrepanta de preturi.
Trebuie spus ca toti senatorii si deputatii au actiuni in industria de armament fiind cea mai profitabila si de aceea se inchide ochii la rapoartele de audit, daca se mai fac si da cu larghete mai mult decat se cere.

Acesta’i jocul ce se joaca la Washington, dolarul la pretul hartiei reciclabile.
O alta problema care trebuie lamurita este cea a “gaurilor negre” din contabilitatea Pentagonului. O gaura neagra nu este doar o lipsa in gestiune, o gaura neagra este o lipsa care nu are acoperire si ca contractele militare sa decurga normal trebuie acoperita in timp util. In 2001 cand s-a comunicat ca Pentagonul are o gaura de peste 1 trilion, nu s-a facut mare discutie pentru ca comunicarea fiind facuta pe 10 septembrie nu a mai capatat ecou si reluare fiind acoperita de tragicele evenimente de la 11 septembrie.
In 2012 unspecialist in finate reia problema gaurilor negre si precizeaza ca cifra aproximativa de peste 1 trilion trebuie totusi pusa in parametri mai precisi si astfel el ajunge la o gaura de 2trilioane de dolari in 2001. Pentru anul 2012 el arata ca gaura neagra a ajuns la 4 trilioane.
Daca mergem pe progresia specialistului se poate usor spune ca Pentagonul a ajuns acum la o gaura de 8 trilioane de dolari, bani déjà platiti la timp contractorilor.
Deci NDAA-urile anuale de aproape un trillion si cu 8 trilioane gauri negre se ajunge la un trillion pe an bani cheltuiti de Pentagon.
Un amanunt la gauri nu se pae scad investitiile caci s-a furat de-a dreptul.
Calculati si dumneavoastra cata hartie reciclabila este disponibila la vanzare in cazul unei caderi.