Profesorul Universității de Stat din Portland demisionează, spune că școala este o „fabrică de justiție socială”

8 septembrie 2021 Actualizat: 8 septembrie 2021
mai mare mai mic

Profesorul Peter Boghossian de la Universitatea de Stat din Portland a declarat că și-a dat demisia din funcție într-o scrisoare deschisă și a acuzat administrația colegiului că a creat un mediu care pune în pericol discreția.

„Nu am crezut niciodată – nici acum – că scopul instruirii a fost să-mi conduc studenții la o concluzie specială”, a scris Boghossian, profesor de filosofie, în scrisoare. „Mai degrabă am căutat să creez condițiile pentru o gândire riguroasă; pentru a-i ajuta să câștige instrumentele de vânătoare și brazdare pentru propriile concluzii. Acesta este motivul pentru care am devenit profesor și de ce îmi place să predau ”.

Dar, în timp, a susținut el, Universitatea de Stat din Portland – un colegiu finanțat din fonduri publice – a făcut „explorarea intelectuală imposibilă” și s-a transformat într-o „ fabrică de justiție socială ”, cu accent principal pe rasă, victime și sex.

„Studenții din Portland State nu sunt învățați să gândească. Mai degrabă, aceștia sunt instruiți să imite certitudinea morală a ideologilor ”, a spus scrisoarea , care a fost publicată pe pagina Substack a lui Bari Weiss. Weiss însăși a lucrat anterior pentru New York Times până în 2020, când și-a dat demisia, acuzându-și colegii din Times de agresiune și susținând că ziarul a capitulat campaniilor de presiune bazate pe Twitter.

„Facultatea și administratorii au abdicat de la misiunea de căutare a adevărului universității și, în schimb, conduc intoleranța la credințe și opinii divergente”, a adăugat Boghossian. „Acest lucru a creat o cultură a infracțiunii în care studenții se tem acum să vorbească deschis și sincer.”

Universitatea de Stat din Portland nu a răspuns imediat cererii de comentarii de la The Epoch Times.

Mai târziu, în scrisoarea sa, Boghossian a spus că, de-a lungul timpului, s-a confruntat cu represalii pentru că s-a pronunțat împotriva narațiunilor academice referitoare la rasă, gen și justiție socială.

„Pentru mine, anii care au urmat au fost marcați de hărțuire continuă. Aș găsi fluturași în jurul campusului cu un nas Pinocchio. Am fost scuipat și amenințat de trecători în timp ce mergeam spre clasă. Am fost informat de elevi că colegii mei le spuneau să evite cursurile mele ”, a scris el.

Lectorul a adăugat: „Și, bineînțeles, am fost supus mai multor investigații. Aș vrea să pot spune că ceea ce descriu nu a afectat personal. Dar a luat exact taxa pe care a fost intenționată: o viață profesională din ce în ce mai intolerabilă și fără protecția mandatului. ”

Cu ani în urmă, Boghossian a atras titluri atunci când el și alți doi autori au trimis studii false de rasă, gen, sexualitate și culturale în jurnale academice pentru a vedea dacă vor trece prin evaluarea inter pares și vor fi acceptați pentru publicare.

Multe dintre lucrări au fost ulterior publicate, ceea ce Boghossian și ceilalți au sugerat că s-au datorat unor criterii lipsite de abilități și putrezirii instituționale în mai multe domenii academice.

Jack Phillips

Jack Phillips
REPORTER SENIOR
Jack Phillips este reporter la The Epoch Times cu sediul în New York.