Rewan Al-Haddad – Avaaz Dezabonează-te
20 oct. 2019, 09:02 (acum 1 zi)
către eu

Wow, Franța a suspendat TOATE exporturile de arme către Turcia până la oprirea bombardamentelor! Dar, în ciuda acordării unei pauze de cinci zile, Turcia a reluat lupta, așa că hai să menținem presiunea! Adaugă-ți numele și distribuie pe scară largă.

ADAUGĂ-MI NUMELE

Invazia Siriei de către Turcia a lăsat în urmă copii morți și mutilați, plus zeci de mii de persoane fără adăpost. Dar dacă suntem rapizi, ar putea fi și un moment de cotitură!

SUA și Europa calculează cum să răspundă și, dacă mărim imediat presiunea asupra ambelor țări pentru a opri complet vânzările de arme către Turcia, acest lucru ar putea forța Turcia să iasă de pe câmpul de luptă și toate părțile să intre în negocieri de pace. Nu avem timp de pierdut – semnează acum, iar Avaaz va publica apelul nostru în obiective mass media importante din Europa și SUA!
ADAUGĂ-MI NUMELE

Dragi prieteni și prietene,

Invazia bruscă a Siriei de către Turcia a lăsat în urmă copii morți și mutilați, zeci de mii de persoane fără adăpost și a forțat o confruntare directă de proporții între trupele siriene și cele turce.

Dacă acționăm rapid, ar putea fi și un moment de cotitură, o șansă de a opri agonia Siriei.

Statele Unite ale Americii au aplicat deja sancțiuni, iar unele țări europene au suspendat vânzările de arme către Turcia. Însă până în momentul de față aceste acțiuni nu au fost suficiente pentru a opri atacurile. Trebuie să creștem rapid presiunea asupra Turciei pentru a o forța să iasă de pe câmpul de luptă și toate părțile să intre în negocieri de pace.

Congresul SUA se întâlnește peste o săptămână, iar liderii UE la scurt timp după aceea. Hai să construim un apel masiv ca SUA și Europa să oprească toate vânzările de arme către Turcia și să-și folosească influența urgent în direcția unui proces de pace. Odată ce apelul nostru ia amploare, Avaaz va organiza sondaje de opinie publică care să demonstreze că aceasta este dorința majorității și va publica apelul nostru în obiective mass-media importante din Europa și SUA!

Spune Europei și SUA: luați atitudine pentru oamenii din Siria!

E un drum lung către pace în Siria, dar TREBUIE să începem de undeva. Atâta timp cât țările țările Uniunii Europene și SUA continuă să vândă arme către Turcia, iar trupele turcești invadează țara, acest lucru nu se poate întâmpla. Dar Președintele turc Erdogan are nevoie de Europa și de SUA pentru comerț și relații diplomatice, așa că un răspuns hotărât din partea celor două țări la ofensiva sa mortală este crucial!

Tot acest haos a început cu Trump scoțând trupele americane din Siria și trădându-i pe kurzi, care l-au ajutat în lupta cu ISIS. În urma reacțiilor masive, el răspunde acum cu sancțiuni – dar nu este suficient.

Președintelui turc îi place să amenințe Europa cu un val de refugiați, dar acesta este un moment pentru a face față intimidărilor de acest gen cu leadership la nivel global. Hai să lansăm un apel masiv către UE și SUA pentru a opri vânzarea de arme către Turcia și a iniția presiune globală pentru un proces de pace real!

Spune Europei și SUA: luați atitudine pentru oamenii din Siria!

Facem campanie pentru a pune capăt războiului din Siria de când a început, de acum 8 ani. De la apelul pentru zone sigure și coridoare umanitare, la sprijinirea refugiaților care fug de teroare. De fiecare dată, e un sentiment îngrozitor, dar nu ne vom opri până în ziua în care vom vedea o Sirie liberă.

Cu speranță,

Rewan, Christoph, Wissam, Joseph și întreaga echipă Avaaz