Marian A
208 aprobate
marian123@gmail.com
86.126.74.164
Prezint scuze, trebuia sa fac asta de la inceput:

(Articolul este si ironic)

Refuzul Camerunului de a primi ambasadorul pentru drepturile persoanelor LGBT+ de la Macron

• Boulevard Voltaire

Arnaud Florac

Probabil că totul a pornit de la o intenție bună. După crearea funcției de ambasador al Franței pentru drepturile persoanelor LGBT+, o funcție încredințată unui anumit Jean-Marc Berthon, Emmanuel Macron, mereu „scinteietor”, avea în plan să-l trimită pe acesta într-o vizită de cinci zile in Camerun, la sfirșitul acestei luni de iunie. Acest ambasador, ale cărui atribuții sint, în mod verosimil, să apere „comunitatea LGBT” în numele Franței (ce treabă are el acolo, întrebăm noi), urma să susțină cu această ocazie o conferință despre orientarea sexuală și identitatea de gen, anunțată ca punct culminant al vizitei sale.
Se pare că unele persoane, probabil malefice, au răspândit informația pe ceea ce site-ul camerunez “”StopBlablaCam”” numește „platforme sociale”. O campanie de opoziție față de această vizită foarte ideologică a luat rapid amploare.
După cum relatează RFI, a urmat o scrisoare oficială a ministrului camerunez al Relațiilor Externe. În aceasta se reamintește că Camerunul este un stat suveran, al cărui sistem legislativ nu este exact același cu cel din Franța în aceste chestiuni: „Este bine de reamintit că poziția guvernului camerunez în ceea ce privește definițiile genului, orientării și identității sexuale în Camerun este clară și lipsită de orice echivoc. Nu este posibil să se vorbească despre persoane LGBT+ în Camerun. Aceasta este considerată drept o infractiune de drept comun conform articolului 347-1 al legii din 12 iulie 2016 privind codul penal al Camerunului.”

În Franța, este exact invers.
Nu poți nici măcar să lauzi bunul simț al camerunezilor fără a risca pedeapsa penală.
Prin urmare, vom evita să facem orice comentariu aici. Cel mult putem constata cu umor că tot ce mai rămâne din influența franceză, în ciuda negărilor ambasadorului Franței în Camerun (care, pe parcurs, vorbește despre „valorile noastre” când se referă la promovarea LGBT+), nu este strălucirea culturala, nu este francofonia… nici măcar jurnalismul internațional (este suficient să aruncăm o privire la France 24): nu, esenta limbii rafinate, profunde, diplomatice în stil francez este activitatea activistă în beneficiul minorităților sexuale, în ciuda legilor locale, cu banii contribuabililor francezi.
Un analist camerunez rezumă cu strălucire în același articol: „Când China vine cu proiecte de infrastructură, India cu proiecte agricole, Japonia cu școli primare, Germania cu cooperare universitară de înalt nivel, Rusia cu cooperare privind securitatea avansată, tot ceea ce Franța ne propune este promovarea homosexualității! Și apoi se vor mira de <>!”
Iată, dragi prieteni: “”Africa franceza”” există doar în fanteziile stingiștilor,
Soldații francezi au fost alungați cu lovituri de picior pentru a face loc lui Wagner… Dar să fiți siguri că Franța macronistă va susține valorile sale esențiale: apărarea și promovarea homosexualității!