Ana Birchall

Scandal monstru în Justiție: „Ana – Genunchereasa” e făcută praf!

© Ana Birchall
JUSTIȚIE

Sa primesc un link scurt
4730

“Vrea desființarea secției de investigare a magistraților, făcând hatârul lui Klaus și a magistraților haștagieni care doresc să nu răspundă pentru faptele pe care le comit”

BUCUREȘTI, 17 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Ana – Genunchereasa a mai tocat azi de la 5% în sus din voturile Veoricăi … dacă o avea atât. Vrea desființarea secției de investigare a magistraților, făcând hatârul lui Klaus și a magistraților haștagieni care doresc să nu răspundă pentru faptele pe care le comit, dar și control pe judecători prin numiri politice de la președinte ale procurorilor care îi anchetează”.

Comentariul aparține cunoscutei avocate Ingrid Mocanu – și se referă la declarațiile Anei Birchall, atât la intrarea la CSM, cât și din timpul ședinței.

După cum am anunțat, azi la CSM trebuia (din nou!) să se procedeze la validarea șefei SIIJ, Adina Florea, cea care a câștigat detașat concursul pentru ocuparea funcției. Dar, în ciuda acestui rezultat, un grup de procurori boicotează de luni de zile validarea. Lor pare că li alătură și ministrul PSD Ana Birchall, cea care a lipsit chiar de la prima ”ediție” a încercării de validare.

Mai mult, azi Ana Birchall a făcut declarații uluitoare, chiar de la intrarea în CSM, cât și în cadrul ședinței.

Pe scurt, esența mesajului ministrul Justiției, că nu se poate susține funcționarea ”în această formă a acestei instituții”, a adică Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, nu poate funcționa legal.

Birchall se acoperă cu interpretarea rapoartelor GRECO și MCV, dar și cu concluziile preliminare ale grupului de lucru interministerial la nivelul ministerului Justiției, coordonat direct… chiar de către ministru!.

Cunoașteți părerea mea personală, declară Birchall, deși nu prea e cunoscută decât o declrație de la începutul verii – ”Niciodată nu am vorbit despre desfiinţarea acestei secţii”.

”Din punctul de vedere al ministrului Justiției și al ministerului Justiției, acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial la nivelul ministerului Justiției, coordonat direct de către ministru, prin care am încercat să aducem la aceeași masă puncte de vedere atât de la instituțiile relevante din sistemul judiciar, cât și a asociațiilor profesionale și această analiză a cuprins recomandările GRECO, recomandările MCV, Comisiei de la Veneția și alte recomandări”, a declarat Ana Birchall, la sediul CSM.

Ori, sub această acoperire, Ana Birchall spune clar – nu susține funcționarea SIIJ în această formă.

”După cum știți, în această perioadă se redactează următorul raport MCV (…) vă spun, ca și concluzii preliminare, că sunt două concluzii destul de interesante care au majoritatea și niciuna nu susține funcționarea în această formă a acestei instituții. Astea sunt concluziile preliminare”, a declarat Birchall.

Mai mult, deși e vorba de concluzii preliminare, ministrul Justiției a anunțat că va face public raportul de analiză al Grupului interministerial în… două săptămâni!

În plenul CSM, Ana Birchall a insistat asupra rezultatelor grupului de lucru privind situaţia actuală a Secţiei – și mai ales pe redactarea noului raport MCV. Un fel de amenințare?

Rezultatul? ”O reacţie virulentă la adresa Anei Birchall a avut judecătoarea Gabriela Baltag, care a cerut cu insistenţă şefei CSM Lia Savonea să o oprească pe aceasta din vorbit pe motiv că cele prezentate de ea nu fac obiectul dezbaterilor de faţă”, consemnează ”Știri pe surse”.

Pe de altă parte, presa o critică în termeni furi pe Birchall – iar Mugur Ciuvică a comentat – ”Ana Birchall își face propriile jocuri acolo”.

Read more: https://ro.sputnik.md/justice/20190917/27581477/Scandal-monstru-in-Justitie-Ana-Genunchereasa-e-facuta-praf.html