surena
96 aprobate
surena_surena@outlook.com
86.126.108.166

Federația Rusă este continuatoarea URSS, și-a asumat acest rol la ONU, și-a asumat datoria URSS pe care a și achitat-o. SUA a insistat ca Rusiei să-i fie recunoscut acest rol, de unde și insistența că toate fostele republici ex sovietice deținătoare de arsenal nuclear să-l restituie Rusiei. A și condiționat în anii 90 ajutorul economic, financiar către CSI de acest lucru, ea a inițiat Avordul de la Budaoesta atât de menționat azi…
Deci, Rusia este continuatoarea URSS nu numai în drept (international), dar și în fapt. Aici intră și intervenția în Ucraina împotriva Regimului neonazist de la Kiev, nu împotriva poporului ucrainean.
Pactul Ribbentrop-Molotov este caduc din momentul atacului Germaniei naziste asupra URSS, după cum spunea și Stalin. Prof.Corvin dacă-l vitea pe Stalin înțelegea… Chiar dacă Germania în declarația de război a menționat motivele iar Ribbentrop a preferat să moară decât să mintă ca feldmareșalul Paulus că Germania era de vină, URSS consideră Germania vinovată de ruperea Pactului.
Tratatul de Pace de la Paris stabilește lipsa de efecte a Pactului.
Faptul că consecințele acestuia rămân în vigoare nu se se datorează pactului! Se datorează Victoriei URSS în Al Doilea Război Mondial!
Practic, URSS câștigând Războiul a realizat, ce ar fi priceput prof de politică Corvin Lupu dacă avea cunoștințe de cultură generală în istorie, anularea unor tratate internaționale befavorabile. Adică, URSS a anulat:
1) Tratatul de la Best-Litovsk din 1918 încheiat de sovietici prin care cedeau importante teritorii ale Imperiului Rus. În urma acestui tratat a fost posibilă Independența Țărilor Baltice, Unirea Basarsabiei, intervenția în Bucovina, ocuparea Transcarpatiei de Cehoslovacia și Ungaria, pierderea zonei maghiare după înfrângerea lui Bela Kun, Independența Finlandei. Bineînțeles, ulterior și pe fondul colapsului Imperiului german și a celui austro-ungar.
2) Tratatul de la Riga din 1921 prin care, în urma războaielor polono-ruso bolșevice, polono-ucrainene, ruso bolșevice-ucrainene și a celui civil ucrainean, s-a împărțit Ucraina între Polonia și Rusia Bolșevică.
Practic prin Trataul de la Paris URSS a obținut ce obținuse Rusia prin Tratatul de la Kuciuk Kainaragi, anularea Capitulației franceze din 1740. Aceasta stabilea la nivel european, Franța fiind puterea supremă atunci, granițele Hanatului Crimeei, Moldovei, Țării Românești și a celorlalte state vasale otomanilor din Caucaz pe care toate puterile europene, inclusiv Rusia trebuia să le respecte.
Cardinalul Andre de Fleury și Ludovic al XV lea au stabilit prin Capitualatia din 1740 cu otomanii pe care au impus-o Europei principiul echilibrului în Europa prin recunoașterea granițelor vasalilor în Europa. Dictonul „Regele Franței nu este samsar de teritorii și popoare” datează de atunci. Rusia a urmărit cu obstinație după eșecurile politice și militare ale Franței în „primele războaie mondiale”, respectiv cel de 8 și 7 ani, să anuleze Tratatul din 1740.
Același lucru l-a realizat URSS în 1945.
În momentul în care Regimul de la Kiev a devenit oficial banderist, neo nazist, anti rus, Putin și Rusia au condamnat indirect efectele Păcii de la Paris.
Înainte de a începe „operațiunea de denazificare”, Putin și Moscova au deschis arhivele sovietice privind crimele naționaliștilor ucraineni în perioada 1918-1920 și 1941-1944 împotriva rușilor, evreilor, ucrainenilor și altor minorități. Din 2020 istoricii israelieni au avut acces la aceste arhive și documente. Așa se explică și răceală cu care Zelenski a gost ascultat în Israel.
În concluzie Rusia, ca continuatoare de facto și de iure a URSS, a condamnat Tratatul de la Paris precum și tratatele unionale sovietice prin care Ucraina a primit teritorii ce istoric nu i-au aparținut niciodată. Rusia își vrea ținuturile istorice și i-a îndemnat și pe români, slovaci, polonezi să-și urmărească interesul național.
În aceste condiții Polonia, România, Slovacia pot denunța tratatele încheiate cu URSS, RSS Ucraineană și Ucraina. Nu o poate face Ungaria pentru că în urma războiului Ungariei Bolșevice din 1919 împotriva României și Cehoslovaciei a pierdut ei cedat Transcarpatia maghiară.
Dar, la presiunile UE aceste țări nu vor revendică nimic. Singurii care ar avea intenții, conform spionajului ucrainean, în urma evoluției conflictului este Polonia. Acesta este și motivul pentru care Ucraina păstrează în zona Liovului grupul de armată de Vest, deși este vital pe Frontul din Dombas ori din Sud.
Ucrainenii sunt pățiți cu Polonia și știu că cu rușii pot ajunge mai târziu la o înțelegere, dar niciodată cu Polinia. În 1653 Ucraina după ce s-a desprins de Polonia, s-a unit cu Rusia, deși avusese în vedere un Commonwalth cu Hanatul Crimeei sau Moldova, vasale otomanilor, tocmai pentru a se opune Commonwalth-ului Polono-Lituanian.
Ce trebuie să înțelegem? ” Oferta” Rusiei este limitată, în viitor s-ar putea schimba în funcție de atitudinea Ucrainei, de colapsul Pax Americana și de evoluția ulterioară a relațiilor cu Europa, respectiv Germania.