.Un text de THIERY MEYSSAN pus comentariu pe site la textul intitulat

Ce ne facem?!

Iată articolul ! Cu permisiunea dvs îl postez în cadrul acestui topic.

FALSA CRIZĂ A REFUGIAȚILOR

În timp ce mediile europene suscită emoție prezentând fotografiile unui copil înecat și reportaje despre mase de oameni traversând pe jos Balcanii, Thiery Meyssan arată că aceste imagini sunt fabricate. Cert, acestea servesc interesele patronului patronilor germani Urlich Grillo și ale NATO. Însă ele nu explică fenomenul în ansamblu său și conduc europenii la răspunsuri inadaptate.

http://www.voltairenet.org/loc…
Partea stângă a acestei fotografii a fost larg publicată de către presa atlantistă. Victima, un copil sirian kurd, Aylan Kurdi este presupus adus de valurile mării la țărm. Totuși cadavrul său este perpendicular valurilor în loc să fie paralel. Prezența în partea dreaptă a imaginii a unui fotograf turc oficial, confirmă idea unei înscenări. În planul îndepărtat distingem oameni veniți la plajă.

Un val de emoție a copleșit brutal populațiile trăind în spațiul NATO. Acestea au luat brusc cunoștință cu drama refugiaților în Mediterana ; O tragedie care durează de câțiva ani în indiferența lor permanentă.

Această schimbare este datorată publicării unei fotografii arătând un copil înecat, eșuat pe o plajă turcă. Nu contează că această imagine este un montaj grosolan ; marea aruncând cadavrele paralel cu valul, niciodată perpendicular. Nu contează că imaginea a fost
retransmisă în prima pagină a aproape tuturor ziarelor din zona NATO în mai puțin de două zile. Ni s-a spus că presa occidentală este liberă și pluralistă.

Continuând pe aceeași filieră, televiziunile își multiplică reportajele asupra exodului a mii de sirieni, străbătând pe jos Balcanii. O atenție specială a fost acordată traversării Ungariei, care a construit inițial un inutil gard din sârmă ghimpată, multiplicând
apoi deciziile contradictorii și permițând filmarea maselor de oameni mergând de-a lungul căilor ferate și năpustindu-se asupra trenurilor.

„Reacționând” la emoția provocată concetățenilor lor, conducătorii europeni, „surprinși” și îndurerați se sfâșie asupra manierei în care vor da ajutor acestor refugiați. Antonio Guterres, fost președinte al Internaționalei Socialiste și actual Înalt Comisar al Națiunilor Unite pentru refugiați, se invită în dezbaterea acestora îndemnând la „Participarea obligatorie a tuturor statelor, membre ale UE. După estimări preliminare, țările europene au nevoia potențială de a mări oportunitățile de reinstalare a 200 000 de locuri”, declară acesta.

Care este problema reală, cine o instrumentează și în ce scop?

Refugiații din Mediterana

Începând cu „Primăvara Arabă” în 2011, numărul persoanelor încercând să traverseze Mediterana și să intre în UE a crescut considerabil. S-a mai mult decât dublat, ridicându-se în 2014 la 626 000.

http://www.voltairenet.org/loc…
Fluxul migratoriu către UE (în sute de mii) Sursa : Eurostat

Totuși, contrar unei idei răspândite, nu este vorba despre un nou val ingerabil. În 1992, atunci când Uniunea nu includea decât 15 din cele 28 de state actuale, aceasta primea mai mulți refugiați 672 000 pentru 380 de milioane de locuitori. Există deci o marjă
considerabilă, înainte ca emigranții să destabilizeze economia europeană și cei 508 milioane de locuitori actuali.

Acești emigranți sunt într-o proporție de peste două treimi, bărbați. Potrivit propriilor lor declarații, mai mult de jumătate dintre ei au intre 18 și 34 de ani. În general, nu este vorba deci despre familii.

http://www.voltairenet.org/loc…
Proporția de bărbați a emigranților intrați în UE în 2014 Sursa : Eurostat

Contrar ideii răspândite actualmente de mass-media europeană, mai puțin de o
treime sunt refugiați, fugind din zonele de război : 20% sunt sirieni, 7% afgani și 3% irakieni.

Celelalte două treimi nu provin din țări aflate în război, și sunt în principal migranți economici.

Cu alte cuvinte, fenomenul migratoriu, nu este decât marginal legat de „Primăvara Arabă” și de războaie. Cei săraci își părăsesc țara, încercându-și norocul în țările bogate în virtutea ordinii post-coloniale și a globalizării. Acest fenomen, după ce a regresat intre 1992 și 2006, cunoaște o învigorare și se amplifică progresiv. Actualmente, reprezintă un procent de 0,12% anual din populația europeană și nu reprezintă – dacă este bine administrat – niciun pericol pentru UE pe termen scurt.

http://www.voltairenet.org/loc…
Președintele federației industriei germane,Ulrich Grillo dorește 800 000 muncitori străini suplementari în Germania. Acordurile europene interzicând acest lucru și opinia publică fiind ostilă, Grillo participă la înscenarea „crizei refugiaților” pentru schimbarea reglementărilor.

Emigranții reprezintă o problemă ?

Fluxul migratoriu, îngrijorează populațiile europene, însă este sărbătorit de către patronatul german. În decembrie 2014, „patronul patronilor” germani, Ulrch Grillo declara agenției de presă DPA, mascând ipocrit propriile interese în spatele sentimentelor altruiste : „Suntem de mult timp o țară a emigrării și trebuie să rămânem așa” ; „Ca țară prosperă și de-asemenea din dragoste creștină față de aproapele său, țara noastră trebuie să permită primirea mai multor refugiați.” Mai mult : „Mă distanțez net de neonaziștii și rasiștii care se reunesc la Dresda și în alte locuri.” Mai serios : „Datorită evoluției demografice, asigurăm prin imigrație creșterea economică și prosperitatea.”

Acest discurs, reia aceleași argumente ca cele ale patronatului francez în anii ’70 . Mai mult, astăzi populațiile europene sunt relativ educate și calificate, în timp ce marea majoritate a emigranților nu sunt, și pot cu ușurință ocupa anumite tipuri de slujbe.
Progresiv, afluxul unei forțe de muncă necalificată, acceptând condiții de viață inferioare europenilor, suscită tensiuni pe piața muncii. Patronatul francez a împins atunci spre regruparea familiala. Legea din 1976, interpretarea sa de către Consiliul de Stat în 1977 și jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului au destabilizat serios societatea. Același fenomen este observabil în Germania, urmare a adoptării acelorași dispoziții, cu înscrierea în 2007 a regrupării familiale în legea emigrației.

Contrar unei idei induse, migranții economici nu pun o problemă de identitate Europei, însă lipsesc țărilor lor de origine. Dimpotrivă aceștia ridică o problemă socială în Germania, unde datorită politicii insuflate în special de Ulrich Grillo, clasa muncitoare este deja victima unei exploatări feroce.

Peste tot altundeva nu sunt migranții economici, ci regruparea familială ulterioară care reprezintă o problemă.

Cine fabrică imaginea actuală a „crizei refugiaților”?

De la începutul anului, tranzitul dinspre Turcia spre Ungaria, care costa 10 000$, a scăzut la 2000$ pe persoană. Cert, anumite călăuze sunt sclavagiști, însă multi încearcă doar să facă un serviciu persoanelor în pericol. Indiferent de situație, cine plătește diferența ?

Altfel, dacă la începutul războiului împotriva Siriei, Qatar-ul imprima și distribuia jihad-iștilor Al-Quaeda pașapoarte false siriene pentru ca aceștia să convingă ziariștii atlantiști că sunt „rebeli” și nu mercenari străini, astăzi anumite călăuze distribuite pașapoarte false siriene migranților ne-sirieni. Cei ce le acceptă, cred pe bună dreptate că aceste documente false le vor facilita intrarea în Uniune. Efectiv, statelor membre ale Uniunii,
care și-au închis ambasadele în Siria – exceptând republica Cehă și România – nu le este posibil să verifice autenticitatea acestor pașapoarte.

Acum șase luni, îmi exprimam mirarea (într-un alt articol) asupra cecității conducătorilor Uniunii care nu înțelegeau voința Statelor Unite de a le slabi țările, inclusiv prin „criza
refugiaților”. Luna trecută, revista Info Direkt a afirmat că potrivit serviciilor de informații austriece, exodul spre Europa a refugiaților sirieni a fost organizat de către Statele Unite.
Această informație rămâne de verificat, însă constituie deja o ipoteză solidă.

În fond, toate aceste evenimente și aceste manipulări ar fi fără gravitate dacă statele membre ale UE ar pune capăt regrupării familiale. Problema rămasă n-ar mai fi atunci afluxul migranților ci soarta celor care mor pe drum, traversând Mediterana. Singura
realitate care nu mobilizează niciun lider european.

Ce prepară NATO ?

Actualmente, NATO, adică brațul armat internațional al Statelor Unite n-a scos un cuvânt. Însă privind noile sale misiuni, Alianța Atlantică își rezervă posibilitatea să intervină militar atunci când au loc migrații importante.

Știind că singura NATO este cunoscută pentru capacitatea de a difuza o intoxicare simultană în prima pagină a cotidianelor statelor membre, este foarte probabil că tot ea organizează campania actuală. Dealtfel, eticheta acordată tuturor emigranților, ca
fiind refugiați fugind de război și insistența asupra presupusei origini siriene a acestor emigranți, permit concluzia că NATO prepară o acțiune publică legată de războiul dus în secret împotriva Siriei.

Thierry Meyssan

Sursa : http://www.voltairenet.org/art…

less