CD
1.322 aprobate
denitsoc@gmail.com
149.102.242.213
EXPIRAREA DOLARULUI – CONTINUARE
De CD

Asa cum am promis in articolul din 30 iulie 2023 https://ioncoja.ro/expirarea-dolarului , revin acum mai pe scurt, dupa o luna, cu doar cateva completari impuse de incheierea summitului BRICS+ devenit BRICS11.

Nimic din ceea ce s-a proorocit de analistii si expertii occidentali nu s-a produs la Johanesburg.
Au avut loc in schimb unele scene de gelozie ca cea a Indiei unde premierul Modi nu a vrut sa coboare din avion pana nu este si el primit de presedintele tarii gazda, asa cum a fost primit Xi al Chinei. Dar Xi venise cu doua zile mai devreme special sa se vada cu presedintele Cyril Ramaphosa, iar restul primministrilor au venit doar la Summitul BRICS, mofturi de prima dona in calduri.
Pe de alta parte Modi la cererea lui Macron a votat impotriva Algeriei, care desi nu a devenit membra deplina este membra asistent si are acces la multe facilitati conform statutului BRICS.

Grupul BRICS al marilor economii emergente a anunțat admiterea a șase noi membri, în încercarea de a remodela ordinea mondială globală și de a oferi o contrapondere semnificativa SUA și aliaților săi.
De la 1 ianuarie 2024, Iran, Arabia Saudită, Egipt, Argentina, Emiratele Arabe Unite și Etiopia se vor alătura actualilor cinci membri – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud – a fost anunțat joi la Johannesburg.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a descris extinderea drept „istorică”. El a fost principalul susținător al admiterii de noi membri, prezentând un BRICS extins ca o modalitate prin care sudul global să aibă o voce mai puternică în afacerile mondiale.

Pentru Argentina, care se confruntă cu probleme economice grave, apartenența reprezintă un potențial colac de salvare pentru a scăpa de criza in care se adâncește. Președintele său, Alberto Fernández, a spus că reprezintă un „nou scenariu” pentru țară.
„Ne deschidem posibilitățile de a ne alătura noi piețe, de a consolida piețele existente, de a crește investițiile care vin, de a crea locuri de muncă și de a crește importurile”, a spus Fernandez.

Schimbari drastice in politica economica a unor tari, sanse si sperante mari pentru unele si mici dezamagiri pentru unele state care nu au fost admise ca Algeria si Indonezia, ambele pot blama India pentru votul contra ce li s-a dat. Se speculeaza ca India nu vrea, ca cel putin in zona asiatica sa se extinda cercul prea mult, astfel incat ea, India sa se simta un membru al unei organizatii de elita, macar aici si daca cercul se largeste prestigiul dispare odata cu asta si interesul orgolios al Indiei. Sar putea ca asta sa fie doar manifestarea personala si ciudata a premierului Modi si nu a intregului guvern Indian, dar v-om vedea urmarindu-i coreografia.

Deci nici vorba de o noua moneda, asa cum am aratat si in articolul precedent, nu exista nici o necesitate practica sa se emita o noua moneda cu dificultatile si responsabilitatile ce le incumba.

Din discursul lui Putin se vede si punctual de vedere al expertului rus, al carui nume il uitasem acum cateva saptamani, eram in vacanta, relaxat, Sergey Glazyev, fost ministru al Relațiilor Economice Externe în cabinetul lui Boris Elțin din 1992 până în 1993, membru al Dumei de Stat între 1993 și 2007, unul dintre liderii blocului electoral Rodina din 2003 până în 2004, candidat la președinția Federației Ruse în 2004, și consilier al președintelui Federației Ruse în domeniul integrării economice regionale din 2012 până în 2019. Din 2021, este Comisar pentru Integrare și Macroeconomie în cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, organul executiv al Uniunii Economice Eurasiatice. El este cel care a lucrat la formula magica –algoritmul care permite instantaneu convertirea monedelor nationale pentru a se tranzacta direct in aceste monede, fara o moneda universala ducand la irelevanta dolarului, la EXPIRARE.

Deocamdata ma opresc aici si va multumesc pentru comentarii, in continuare vă rog să-mi permiteti sa-l invit pe prietenul nostru, jurnalistul brazilian cu umor si perspicacitate latină, Pepe Escobar.

ROBOȚII NATOSTAN VERSUS CAII CERESTICI AI MULTIPOLARITATII
De Pepe Escobar – miercuri, 30 august 2023

Cu toții vom avea nevoie de mult timp și introspecție pentru a analiza întreaga gamă de vectori care schimbă jocul dezlănțuit de dezvăluirile de la BRICS 11 săptămâna trecută în Africa de Sud.

Totuși, timpul nu așteaptă pe nimeni. IMPERIUL(sublinierea mea) va riposta cu forță; de fapt, tentaculele sale multi-hidra Hybrid War sunt deja expuse.

Am încercat o schiță de istorie despre nașterea BRICS 11. În esență, ceea ce realizează parteneriatul strategic Rusia-China, pas (gigant), este, de asemenea, multi-vectorial:
– extinderea BRICS într-o alianță pentru a lupta împotriva non-diplomației SUA.
– contracararea sanctiunilor demente.
– promovarea alternativelor la SWIFT.
– promovarea autonomiei, a încrederii în sine și a instanțelor de suveranitate.
– și în viitorul apropiat, integrarea BRICS 11 (și numărătoarea) cu Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO) pentru a contracara amenințările militare imperiale, lucru la care a făcut aluzie deja președintele Lukașenko, inventatorul prețiosului neologism „Global Globe”.

În schimb, indispensabilul Michael Hudson a arătat în mod constant cum „eroarea strategică de autoizolare a SUA și a UE de restul lumii este atât de masivă, atât de totală, încât efectele sale sunt echivalentul unui război mondial”.
Astfel, afirmația prof. Hudson conform căreia războiul proxy din Ucraina – nu numai împotriva Rusiei, ci și împotriva Europei – „poate fi considerat al treilea război mondial”.

În mai multe moduri, detaliază prof. Hudson, trăim „o consecință a celui de-al Doilea Război Mondial, ale cărui consecințe au văzut ca Statele Unite să înființeze o organizație economică și politică internațională sub controlul propriu pentru a funcționa în propriul interes național:
– Fondul Monetar Internațional. să impună controlul financiar al SUA și să dolarizeze economia mondială;
– Banca Mondială să împrumute guvernelor bani pentru a suporta costurile de infrastructură ale creării dependenței comerciale de alimente și produse manufacturate din SUA;
– promovarea agriculturii în plantații, controlul SUA/NATO asupra petrolului, mineritului și resurselor naturale; și
– Agențiile Națiunilor Unite aflate sub controlul SUA, cu drept de veto în toate organizațiile internaționale pe care le-a creat sau la care s-a alăturat”.

Acum este un alt joc în întregime când vine vorba de Sudul Global, sau Majoritatea Globală, a emancipării reale a „Globalului Global”. Luați doar Moscova care găzduiește summitul Rusia-Africa la sfârșitul lunii iulie, apoi Beijing, cu Xi în persoană, petrecând o zi săptămâna trecută la Johannesburg cu zeci de lideri africani, toți făcând parte din noua Mișcare Nealiniată (NAM): G77 (de fapt 134 de națiuni), prezidat de un cubanez, președintele Diaz-Canel.

Acesta este, de fapt, Dublul Helix Rusia-China – oferind zone mari de securitate și infrastructură de înaltă tehnologie (Rusia) și finanțare, exporturi de produse manufacturate și infrastructură rutieră și feroviară (China).

În acest context, o monedă BRICS nu este necesară. Prof. Hudson îl citează în mod crucial pe președintele Putin: ceea ce este necesar este un „mijloc de decontare” pentru băncile centrale pentru balanța lor de plăți, pentru a menține sub control dezechilibrele în comerț și investiții. Asta nu are nimic de-a face cu o monedă supranațională susținută de aur BRICS.

Mai mult, nu va fi nevoie de o nouă monedă de rezervă, deoarece tot mai multe națiuni vor renunța la dolarul american în tranzactiile lor.

Putin s-a referit la o unitate de contabilitate „temporară”[algoritm] – deoarece comerțul intra-BRICS 11 se va extinde inevitabil în monedele lor naționale. Toate acestea se vor dezvolta în contextul unei alianțe din ce în ce mai copleșitoare a importanților producători de petrol, gaze, minerale, agricultură și mărfuri: o economie reală capabilă să susțină o nouă ordine globală, împingând progresiv dominația occidentală în uitare.
Numiți-o la modul blând eutanasierea Hegemoniei.

Acum compară toate cele de mai sus cu acea bucată de lemn norvegian care se prezintă drept secretarul general al NATO spunând ziarului CIA de la Washington, într-un moment unic de sinceritate, că Războiul din Ucraina „nu a început în 2022, Războiul a început în 2014 „.

Așa că aici avem un vasal imperial desemnat care admite clar că totul a început cu Maidanul, lovitura de stat creată de SUA, supravegheată de distribuitoarea de prăjituri Vicky „Fuck the Eurpe” Nuland. Aceasta înseamnă că afirmația NATO de „invazie” a Rusiei, referitor la Operația Militară Specială (SMO) este absolut falsă din punct de vedere juridic.

Mereu blamata „China malignă”.
Este ferm stabilit că spin doctorii/ „experții” propagandisti plătiți ai idiocrației atlantiste, care practică un amestec de neegalat de aroganță/ignoranță, cred că pot scăpa de orice când vine vorba de demonizarea Rusiei. Același lucru este valabil și pentru noua lor narațiune despre „China malignă”.

Savanții chinezi cu care am onoarea să interacționez sunt întotdeauna încântați să sublinieze că narațiunile pop imperiale și programarea predictivă sunt absolut inutile atunci când vine vorba de confruntarea cu Zhong Hua -„Splendida civilizație centrală”.

Asta pentru că China, așa cum o descrie unul dintre ei, este înzestrată cu o „oligarhie aristocratică clară, intenționată și necruțătoare la cârma statului chinez”, folosind instrumente de putere care garantează, printre altele, siguranța publică și igiena pentru toate; educație axată pe învățarea de informații și abilități utile, nu pe îndoctrinare; un sistem monetar sub control; activele fizice și capacitatea industrială de a face lucruri reale; rețele diplomatice, de aprovizionare, tehnoștiințifice, economice, culturale, comerciale, geostrategice și financiare de primă clasă; și infrastructură fizică de primă clasă.

Și totuși, cel puțin din 1990, mass-media occidentală este obsedată să dicteze că colapsul economic al Chinei e pe vine, sau că o „aterizarea dură”, este iminentă.

Prostii. După cum o încadrează un alt savant chinez, „Strategia Chinei a fost să lase câinii neadormiți să mintă și să lase mașinile mincinoase să mintă. Între timp, China ii depășește în somn și duce dispariția Imperiului”.

Otrăvuri, viruși, microcipuri
Și asta ne aduce un cerc complet înapoi la Noul Mare Joc: NATOstan versus Lumea Multipolară. Indiferent de dovezile oferite de realitatea grafică, NATOstan în modul avansat de sinucidere, seppuku – în special sectorul european – crede de fapt că va câștiga războiul împotriva Rusiei si Chinei.

În ceea ce privește Global South/Global Majority/„Global Globe”, aceștia sunt priviți ca inamici. Așa că populațiile lor, în mare parte sărace, ar trebui să fie otrăvite, infometate, injecții experimentale, noi viruși modificați, microcipuri implantate ca în BCI (Brain Computer Interface) și în curând NATO ca un Global Robocop sa țină de „securitate”.

Venirea BRICS 11 declanșează deja un nou val imperial de otrăviri mortale, viruși și cyborgi noi.
Stăpânul imperial a emis ordinul de a „salva” industria japoneză a fructelor de mare – câteva bucăți ca contravaloare pentru Tokyo, acționând ca un câine turbat în Războiul imperial împotriva Chinei și promițând cu respect o alianță la recentul summit de la Camp David, unul lângă altul cu vasalii sud-coreeni.

Vasalii UE, în sincronizare, au ridicat regulile de import de alimente din Japonia exact în momentul în care apele uzate nucleare de la Fukushima urmau să fie pompate în ocean. Acesta este încă un exemplu în care UE continuă să-și sape propriul mormânt – întrucât Japonia este pregătită să sufere un tip de revenire a taifunului de numărul zece.

Radiațiile răspândite în întreaga lume prin Pacific vor genera nenumărați pacienți cu cancer în întreaga lume și, în același timp, vor distruge economia mai multor mici națiuni insulare care se bazează în mare măsură pe turism.

În paralel, Sergey Glazyev, ministrul Macroeconomiei la Comisia Economică Eurasiatică, parte a EAEU, a aratat printre puținele avertismente despre noua frontieră transumanistă: nebunia injectării de nanotehnologie care urmează – ceva destul de bine documentat în reviste științifice.

Citându-l pe dr. Steve Hotze, Glazyev într-una dintre postările sale de pe Telegram a explicat ceea ce face DARPA (Agenția pentru Proiecte de Cercetare Avansată a Apărării), cu vaccinurile, injectând nanoboți sub formă de oxid de grafen și hidrogel” în corpul uman, creând astfel o interfață între nanoboți și celulele creierului. Devenim „un receptor și transmițător de semnale. Creierul va primi semnale din exterior, iar tu poți fi manipulat de la distanță”.

Glazyev se referă și la promovarea de acum frenetică a „Eris”, o nouă varietate de Covid, numită de OMS, nu intamplator pentru cunoscatori, după zeița greacă a discordiei și vrăjmașiei, fiica zeiței nopții, Nykta.

Cei familiarizați cu mitologia greacă știu că Eris era destul de supărată pentru că nu a fost invitată la nunta lui Peleus cu Thetis. Răzbunarea ei a fost să planteze la sărbătoare un măr de aur din grădinile Hesperidelor cu inscripția „Celei mai frumoase”: acesta a fost legendarul „măr al discordiei”, care a generat mama tuturor luptelor dintre Hera, Atena și Afrodita. Și asta a dus în cele din urmă la nu mai puțin decât războiul troian.

În Camera Albă, cu perdele negre
Este atât de previzibil, venind de la acele „elite” care conduc emisiunea, să numim un nou virus ca un prevestitor al războiului. La urma urmei, Următorul Război este extrem de necesar, deoarece Proiectul Ucraina s-a dovedit a fi un eșec strategic masiv, cu umilirea cosmică a NATO chiar dacă incearcă să se ascundă pe după colț.

În timpul războiului din Vietnam – pe care Imperiul l-a pierdut în fața unei armate de gherilă țărănească – briefing-ul/raportul zilnic de la comandamentul din Saigon a fost ironizat de fiecare jurnalist cu un IQ peste temperatura camerei drept „prostiile de la Saigon”.

Saigonul nu s-ar compara niciodată cu tsunami-ul de nebunii zilnice oferit în războiul proxy din Ucraina, de o sărbătoare nebunească la Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagon, sediul NATO, mașina Kafkaescă de la Bruxelles și alte împrejurimi occidentale.
Diferența este că cei care se prezintă astăzi drept „jurnalişti” sunt incapabili din punct de vedere cognitiv să înțeleagă că acestea sunt „prostii” – și chiar dacă ar face-o, ar fi împiedicați să le publice.

Așadar, acolo se află Occidentul colectiv în acest moment: într-o cameră albă, un simulacru al peșterii lui Platon înfățișată în capodopera formatiei rock “Cream” din 1968, inspirată parțial de William Blake, invocând „cai de argint” palizi și „tigri galbeni” epuizați.

Tot Occidentul așteaptă în camera de la gară cu perdele negre – și fără trenuri. Vor „adormi în acest loc cu mulțimea singuratică” și „se vor întinde în întuneric unde umbrele fug de ele însăși”.

Afară, în frigul viu, pe distanța lungă, sub lumina soarelui, departe de umbrele în mișcare, peste Drumuri din Mătase și fier, Caii Cerești (Tianma) ai lumii multipolare galopează galant din rețea în rețea, de la Centura și Drumul până în Eurasia și Podul Afro-Eurasia, de la intuiție la integrare, de la emancipare la suveranitate.

Sursa: https://www.sott.net/article/483974-NATOstan-robots-versus-the-heavenly-horses-of-multipolarity

Traducerea: CD