B.T. | 04 Sep 2012

Expertul contabil judiciar Gheorghe Burlacu a vorbit, marţi seară, în cadrul ediţiei speciale, realizată de Adrian Ursu, despre expertizele realizate de DNA în dosarul Flota.

Burlacu a precizat că prima expertiză, verificată chiar de el, a fost întocmită corect de experţii din cadrul DNA, iar în urma acesteia a reieşit că în dosarul Flota este vorba de un prejudiciu de 324,5 mil. dolari, determinat corect.

La ordinele lui Morar, o a doua expertiză a fost făcută, dar de către experţi din afara instituţiei, acest lucru fiind o premieră. Această a doua expertiză a evidenţiat un raport de constatare a unui prejudiciu în dosarul Flota de ZERO lei.

„Partea din dosar cu domnul Băsescu nu a mai ajuns în instanţă. De ce? S-a prezentat la alegeri cu acea expertiză (n.r. – care constata că prejudiciul în dosarul Flota este 0 lei). Eu, de atunci, pur şi simplu nu îl mai urmăresc pe domnul Băsescu. Nu am avut niciodată un dispreţ mai mare pentru un om“, a declarat fostul angajat al DNA.

Gheorghe Burlacu a fost angajat ca expert contabil judiciar încă din prima zi de înfiinţare a Parchetului Naţional Anticorupţie. În 2010, când era şeful Serviciului de specialişti din DNA, a intrat în colimatorul procurorului şef Daniel Morar, care l-a demis din funcţie.